Aljasak, mint a politikusaik

2022. 05 19. 09:11

Gál Mária, a népszavás gondolatolvasó, aki meg van győződve arról, hogy Novák Katalin találkozni akart a román vezetőkkel.
Fotó: hirklikk

Most már nem is lepődik meg az ember, sőt mérgelődni sem érdemes… Ezek ilyenek. Amilyenek kedvenc politikusaik. Mint Gyurcsány, Jakab, Márki-Zay, Karácsony… Hosszasan lehetne sorolni a neveket, de ettől megkímélem az olvasókat.

Azt írja a Népszava, hogy Novák Katalin frissen megválasztott köztársasági elnök második útja Romániába vezet, „de úgy tűnik, állami szinten inkább senki sem fogadja”.

Nos, ezt írja a Népszava, aztán hosszasan taglalja a román-magyar diplomáciai kapcsolatokat.

A cikk szerzője bizonyos Gál Mária, akinek a klaviatúra-nyomkodás közben különös gondolatai támadtak, s szinte minden bekezdés végén oda lyukadt ki, hogy a szomszédos országban nem szívesen látott vendég a magyar államfő vagy miniszterelnök, kivétel, ha az szemrebbenés nélkül koccintani tud Erdély Magyarországtól való elcsatolásának évfordulóján.

No, de mi ne kövessük a népszavás Gál Mária eszmefuttatását, maradjunk inkább az egyszerű tényeknél. Novák Katalin szombaton részt vesz Gyulafehérváron a Magyar Református Egység Napján tartandó ünnepségen, amelyen többek között leleplezik Bethlen Gábor fejedelem egész alakos szobrát.

Az ünnepségen Novák Katalin, mint hívő református vesz részt, igaz ettől még köztársasági elnök marad. A tervek között egyáltalán nem szerepelt találkozó román állami vezetőkkel. A Népszava azonban „kiderítette”, hogy Novák Katalint „inkább senki sem fogadja.”

Gondolom, miután Gál Mária befejezte a cikket, elégedetten dőlt hátra azzal a tudattal, hogy megint kapott egy tőrdöfést ez a népnyúzó Fidesz-rezsim.

Szánalmas alakok vagytok!

Ekler Elemér

 

* * *

No, de nézzük csak, hogy ki is a cikk szerzője!

Gál Mária újságíró, szerkesztő (Szentgerice, 1965 december 14. – ). A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Történelem-filozófia Karán diplomázott (1989). Az egyetem befejezése után, 1990-ben a Jelenet című lap szerkesztője, majd szintén 1990-től a kolozsvári Szabadság napilap szerkesztője, újságíró. A Radio Sonic szerkesztője, valamint a Duna TV kolozsvári tudósítója 1994-től. Jelenleg a Népszava napilap külpolitikai rovatának a munkatársa. Díjai: Erdélyi Magyar Díj (Erdélyi Magyarság Alapítvány, 1993). Forrás: Romániai Magyar Sajtólexikon