Olgáért szorítottunk

2022. 05 19. 08:29

Most az obsitos vallatóasszonykát kérdezték

Ezek szerint Olga asszony mandátuma is illegitim?
Fotó: Kurucz Árpád

Újra az ATV Egyenes beszéd című műsorában láthattuk Kálmán Olgát. Pontosabban egy Kálmán Olgát láthattunk a stúdióban, de már nem azt a régi kihallgatótisztet – egy másik Kálmán Olgát. Egy ritmusából kibillent, sápadt asszonyka ült az asztalnál – a Gyurcsány-párt parlamenti frakciószóvivője –, aki erőnek erejével a magabiztos interjúalanyt próbálta alakítani. Csak most őt kérdezték. Ettől persze még nem kellett volna begyulladnia (ráadásul Egon, a volt kolléga szép szervilisen alá is kérdezett), Olga asszonynak mindössze meg kellett volna magyaráznia, miért tekinti a Demokratikus Koalíció törvénytelennek a most megalakult sokadik Orbán-kormányt. (Merthogy órákkal korábban a parlamentben ezt mondta a főnöke.)

Ha finoman akarok fogalmazni, azt mondom: nem volt igazán meggyőző az obsitos vallatóasszonyka. Ha meg markánsabban, akkor azt: nagyon gáz volt Kálmán Olga. Azt fejtegette, hogy törvénytelen a kormány, mert a jelenlegi jogrendszer csak a „törvényesség látszatát kelti”. Meg hogy egy ilyen választási rendszerben a kabinet „nem tud legitim lenni”. A választás különben sem fejezte ki a népakaratot, mert manipuláció és agymosás előzte meg. (Eszerint – ezt már én teszem hozzá – a DK egy törvénytelen választáshoz adta a nevét, és akkor ugye Olga asszony mandátuma is illegitim, meg persze az ellenzék budapesti győzelme sem fejezi ki a népakaratot…)

A vége felé már Egon házigazdán is látszott, szinte fájnak neki az exkollegina „érvei”. Sőt magamon is azt vettem észre, Olga asszonyért szorítok, hogy ki tudjon jönni szegény a bővített körmondatból. Végül a gong – a szűk műsoridő – sietett a segítségére.

Pilhál György
Magyar Nemzet