Manninger Jenő a polgármester-jelölt Keszthelyen

2022. 05 23. 16:43

Bánhegyi Renáta és Kovács Viktória képviselőjelöltek

Manninger Jenőt és Bánhegyi Renátát a Fidesz-KDNP támogatja.

Június 26-án, vasárnap időközi önkormányzati voksolásra kerül sor Keszthelyen. Ekkor választják meg a város új polgármesterét, az április harmadikán országgyűlési képviselői mandátumot szerzett Nagy Bálint utódját.

Ezen a napon önkormányzati képviselő-választás is lesz a Balaton-parti városban az elhunyt dr. Ifi Ferenc körzetében.

Mint arról a Zalatáj korábban beszámolt, a polgármesteri tisztségre Manninger Jenő (Fidesz-KDNP) pályázik, aki korábban éppen Nagy Bálint elődje volt Zala megye 2-es számú választókerületében. Május 23-án, a délelőtti információ szerint a volt országgyűlési képviselőnek nincs kihívója.

A képviselő-testületi tagságért a ma délelőtti helyzet szerint ketten indulnak. A Fidesz-KDNP jelöltje Bánhegyi Renáta, míg a Demokratikus Koalíció Kovács Viktóriát indítja, aki a 2018-as országgyűlési választáson a DK jelöltje volt. Utóbbi ma délután 16 óráig adhatta le a jelöléshez szükséges támogató aláírásokat. Manninger Jenő és Bánhegyi Renáta egyébként már jogerősen is jelöltnek számított május 23-án délelőtt.

A jelölési és nyilvántartásba vételi határidő ma (május 23) délután 16 órakor járt le. Dr. Gábor Hajnalka, a helyi választási iroda vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy a június huszonhatodikai időközi választáson Manninger Jenő (polgármester-jelölt), Bánhegyi Renáta és Kovács Viktória (képviselőjelöltek) indulhatnak.

Ekler Elemér

Kovács Viktóriát a Demokratikus Koalíció indítja.

A keszthelyi helycserés támadás (2022.05.06.)

Az önkormányzati képviselő-választáson lesz ellenjelölt (2022.05.13.)

Lesz kihívója Manninger Jenőnek (2022. 05 16.)