Bizonyítottság hiányában mentették fel…

2022. 05 24. 10:58

Kábítószer-kereskedelemmel vádolták a zalai férfit

A bíróság álláspontja szerint nem volt egyértelműen megállapítható, hogy a vádlott adott megbízást a drog beszerzésére.
Fotó: Zalatáj

Bizonyítottság hiánya miatt mentett fel a Zalaegerszegi Törvényszék egy zalai férfit, akit azzal gyanúsítottak, hogy megbízottjai nagy mennyiségű kábítószert hoztak volna be Hollandiából – tájékoztatta a törvényszék szóvivője kedden az MTI-t.

Vándor Virág felidézte, a vádirat szerint a férfi 2019 tavaszán többször is járt Hollandiában, mielőtt azon az őszön egy helyi férfival nagyobb mennyiségű kábítószer vásárlásáról egyezett meg. A drog szállításával két magyar férfit bízott meg, akikkel – miután ő hazautazott Magyarországra – sms-ben tartotta a kapcsolatot.

A két megbízottja a kábítószer átvételét követően két külön autóval indult el Hollandiából, ám a német hatóságok megállítottak őket. Az egyik kocsiban kialakított rejtekhelyen 12 kilogramm amfetamint találtak, ezért a két futár ellen a német ügyészség eljárást indított.

A Zalaegerszegi Törvényszék hétfőn a vádlott távollétében hirdetett ítéletet, amelyben a megbízót a társtettesként elkövetett kábítószer birtoklásának kísérlete miatti vád alól bizonyítottság hiányában mentette fel. A bíróság álláspontja szerint nem volt egyértelműen megállapítható, hogy a vádlott adott megbízást a drog beszerzésére, ennek körülménye a tanúvallomások során sem tisztázódott.

Az ítélet ellen az ügyész fellebbezett, a védő tudomásul vette a döntést. (Forrás: MTI)