Koltai Tibor újra színre lép (6.)

2021. 09 29. 10:31

„Ha szerepelek az előválasztáson, legitimálom ezt a színjátékot”

Koltai Tibor: – Egy korrekt előválasztási folyamat nem biztos, hogy a remélt eredményeket hozná.
Fotó: Zalatáj

Még az előválasztásnak nevezett ellenzéki bohózat előtt beszélgettünk Koltai Tiborral. Az szinte biztos, hogy Zala megye 1-es számú választókerületében a Fidesz-KDNP jelöltje a jelenlegi képviselő, Vigh László lesz a 2022-es országgyűlési választáson. A Demokratikus Koalíció színeiben nagy valószínűséggel dr. Csidei Irén indul. Beszélgetőpartnerünk, Koltai Tibor független jelöltként méretteti meg magát.

– Ön szerint ki száll még ringbe?

– Függetlenként valószínűleg nem indul rajtam kívül más. Elképzelhető, hogy lesznek, akik megvárják ennek az előválasztási színjátéknak a végét, s utána közlik indulási szándékukat.

– Nem gondolt arra, hogy beszáll ebbe a bohózatba?

– Egy pillanatra sem. Azért sem, mert szerintem előre le vannak osztva a lapok. A győztes – aki nagy valószínűséggel dr. Csidei Irén lesz helyben – indul a választáson, a többi résztvevőnek pedig el kell gondolkodnia politikai jövőjén. Esetleg mégis elindul, nagy valószínűséggel függetlenként. Azzal, hogy szerepelek az előválasztáson, legitimálom ezt a színjátékot. S mivel nincs mögöttem párttámogatás, nem szerzek elegendő szavazatot, így ki is szállok a politikai játszmából.

 

Érdekes hír járja a fővárosban: Dobrev Klára (jobbról) lesz a miniszterelnök-jelölt, Kálmán Olga pedig főpolgármesteri ambíciókat dédelget.
Fotó: Facebook

– Hogyan lehet kontrollálni egy ilyen előválasztást?

– A rendszer átláthatatlan, már az első nap lefagyott. Az ellenzéki pártvezetők elkezdtek vádaskodni, azt mondták, hogy a karmelita kolostor sötét urai belenyúltak a rendszerbe. Volt, aki Kínát támadta, mondván szívességből tette, mert sok vakcinát vettünk tőlük, s egy sanghaji informatikus indított támadást. Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy alkalmatlan volt a rendszer. Valószínűleg sok szavazat elveszett, s ez máris hiteltelenné teszi az egész előválasztást. Nem nehéz ezek után Dobrev Klárát kihozni győztesnek.

– Arra nem gondolt, hogy ez szándékos „üzemzavar” volt, amit belülről generáltak?

– Két lehetőségre tippelek. Az egyik az, hogy a rendszer alultervezett volt, alkalmatlan erre a feladatra. Viszont ezt a működési zavart nagyszerűen ki lehet használni az eredmények manipulálására.

– Ha egyes külföldi erők annyira szeretnék Orbán Viktor bukását, akkor besegíthettek volna megfelelő informatikai háttérrel…

– Szerintem a Momentum 4,8 milliárdos pályázati pénzéből is jutott volna rá, s még Gyurcsány Ferenc is belenyúlhatott volna a zsebébe. Egy korrekt előválasztási folyamat azonban – véleményem szerint – nem biztos, hogy a remélt eredményeket hozná. Budapesten az a hír járja, hogy Dobrev Klára lesz a miniszterelnök-jelölt, Karácsony Gergely politikai süllyesztőbe kerül, az új főpolgármester-favorit pedig Kálmán Olga.

Ekler Elemér
(Folytatjuk)

Koltai Tibor újra színre lép (5.) (2021.09.21.)

Koltai Tibor újra színre lép (4.) (2021.09.14.)

Koltai Tibor újra színre lép (3.) (2021.09.08.)

Koltai Tibor újra színre lép (2.) (2021.08.30.)

Koltai Tibor újra színre lép (1.) (2021.08.25.)

Az MSZP egerszegi „árulója” 4. (2014.10.24.)

Az MSZP egerszegi „árulója” 3. (2014.10.21.)

Az MSZP egerszegi „árulója” 2. (2014.10.18.)

Az MSZP egerszegi „árulója” (2014.10.16.)

Fehér szegfűt Erikának! (2014.10.08.)

Visszalép az MSZP egerszegi jelöltje? (2014.10.08.)