Zalai vadászbelharc

2021. 10 12. 10:58

A felügyelőbiztos összehívta a közgyűlést

Egyelőre magaslesről sem látszik a végkifejlet.
Fotó: Wikipédia

Most, a nagy sikerrel zajló magyarországi vadászati világkiállítás utolsó napjaiban talán némileg ünneprontónak tűnhet az egyik zalai vadásztársaságnál kialakult helyzetet érintő cikkünk. Ám ez most aktuális, hiszen a napokban változás várható ebben a régóta húzódó ügyben.

A Zalaegerszegi Törvényszék korábban már felügyelőbiztost rendelt ki a vadásztársaság törvényes működésének helyreállítása érdekében. Mivel nem történt érdemi előrelépés, a törvényszék ismételten kirendelte a felügyelőbiztost, aki október tizennegyedikére összehívta az érintett Zalavölgye Vadásztársaság közgyűlését.

Ennek egyik legfontosabb napirendi pontja a vezető tisztségviselők – elnök, vadászmester, természetvédelmi felelős – visszahívása kapcsán előterjesztett tagi kezdeményezés megtárgyalása.

Ezen kívül sor kerül az intézőbizottság lemondott tagjai helyett újak választására, továbbá az ellenőrző bizottság elnökének megválasztására.

A Zalatáj már júliusban megkereste a vadásztársaság elnökét, dr. Khern Henriettát, hogy interjút kérjen tőle, de többszöri telefonhívásunkra sem reagált, s elektronikus levelünkre sem válaszolt.

Kértük a törvényszék által kirendelt felügyelőbiztos közbenjárását az interjú elkészítéséhez, illetve az ő tájékoztatását is, de azt a választ kaptuk, hogy egyikre sincs felhatalmazása.

Információink szerint a vadásztársaság több tagja is elégedetlen a vezetőség tevékenységével, ezért változtatást szeretne. Érdemi előrelépés azonban eddig nem történt, ezért is került sor felügyelőbiztos kirendelésére, ám ennek első időszakában sem haladt előre az ügy. Október 14-én viszont már történhet valami…

A részletekre a közgyűlés után visszatérünk.

E.E.