Tornacsarnokot avattak a megyeszékhelyi Dózsa-iskolában

2022. 03 01. 10:37

Az új tornacsarnok madártávlatból.

Ünnepélyes keretek között adták át február utolsó napján Zalaegerszegen a Dózsa György Általános Iskola új tornacsarnokát, ami az intézmény történetének fontos állomása.

Korábban 324 millió forintos költséggel felújították az iskolát, majd parkolót alakítottak ki, február 28-án pedig átadták az 1,2 milliárd forintos kormányzati támogatással épült Dózsa-tornacsarnokot.

Az átadási ünnepségre népes meghívotti körben került sor. Részt vett dr. Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, országgyűlési képviselő, frakcióvezető, dr. Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár, Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke, ifj. Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő, Kajári Attila tankerületi igazgató, Pacsa András iskolaigazgató, Drávecz Csabáné korábbi iskolaigazgató, valamint a kivitelező zalaegerszegi B&G Építő Kft. képviseletében Benke Gábor ügyvezető.

Dr. Kocsis Máté is felszólalt.

Balaicz Zoltán beszédében megemlítette, hogy Zalaegerszeg nagyon jól áll sportlétesítmények tekintetében, ráadásul márciusban átadják az Alsóerdőn létesített élményparkot, valamint a városi sport- és tanuszodát is.

Vigh László a kormány azon döntését méltatta, amellyel bevezette a mindennapos testnevelést.

Az átadási ünnepségen rövid beszédet mondott Sárfalvi Péter, Juhász Roland és dr. Kocsis Máté is.

Balaicz Zoltán örömmel beszélt arról, hogy Zalaegerszeg jól áll sportlétesítmények terén.

Az épület sportközcélú használata esetén 120 főre tervezett. A tornaterem egy 7,15 méter szabad belmagasságú küzdőtéri részből és a hozzá tartozó egyemeletes kiszolgáló blokkból áll. A küzdőtér függönnyel három felé osztható, így párhuzamos oktatást is lehetővé tesz. Az előtérből közvetlenül nyílik a küzdőtér, a küzdőtéri és akadálymentes WC-k, illetve a takarító szertárhelyiség. Az előtéren áthaladva a küzdőtér mellett futó központi közlekedő közelíthető meg, ami az öltözőcsoportot szolgálja ki. A különnemű öltözők egyenként 20 gyermek egyidejű öltözését biztosítják. Az öltözők zuhanyzóit a párafogó előtérként is funkcionáló mosdóból lehet megközelíteni. A zuhanyzókban 2-2 épített zuhanyállás funkcionál. A földszinti öltözői folyosó végén kapott helyet az elsősegély szoba, az emeletin a tanári szoba a hozzá kapcsolódó öltözővel és mosdóval. A küzdőtérből érhető el a tornaszereket és a padlóburkolatot védő filc raktározását ellátó szertár, valamint a szellőző gépház. Nemenként 6-6 közönségforgalmi és 1 üzemeltetői WC került elhelyezésre. Az új tornacsarnok modern, a 21. századi igényeket maximálisan kielégítő létesítmény lett.

Az átadási ünnepség résztvevői.
Fotók: Facebook