Országos akció: hétvégén is intézhetőek a lejárt személyi okmányok

2022. 05 26. 11:53

Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Keszthelyen lesz rendkívüli nyitvatartási akció.

 

Rendkívüli, hétvégi nyitvatartással segítik a kormányablakok a június 30-án lejáró személyazonosító okmányok cseréjét. Május utolsó hétvégéjétől június végéig Budapest és Pest megye valamennyi kormányablaka, vidéken pedig több mint 120 kijelölt kormányablak fogadja az ügyfeleket szombaton és vasárnap 8 és 14 óra között; pünkösdvasárnap kivételével. Kizárólag a veszélyhelyzet alatt lejárt személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél cseréjét lehet intézni.

A rendkívüli nyitvatartásban érintett Zala megyei kormányablakok az alábbiak:

  • Zalaegerszeg: 8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos utca 17-19.
  • Nagykanizsa: 8800 Nagykanizsa, Eötvös tér 16.
  • Keszthely: 8360 Keszthely, Kossuth Lajos utca 42.

Nincs szükség előzetes időpontfoglalásra

A várakozással és ügyintézéssel együtt átlagosan 30-60 perc alatt elintézhető az okmánycsere. Nincs szükség előzetes időpontfoglalásra; akkor is érdemes felkeresni a kormányablakot – akár hétköznap, akár hétvégén –, ha a foglalható időpontok már beteltek.

A jogosítvány meghosszabbítása online is intézhető

Fontos tudni, hogy a jogosítvány meghosszabbítása az Ügyfélkapun keresztül online, automatikusan is megoldható, ha a háziorvos kiállította az orvosi alkalmassági engedélyt. A lejárt forgalmi engedélyek miatt azonban nem a kormányablakokat, hanem a műszaki vizsgaállomásokat kell keresni.

Június 30-án valamennyi, a járványügyi veszélyhelyzet idején automatikusan meghosszabbított személyazonosító okmány érvényessége lejár.

A határidő közeledtével egyre többen keresik fel a kormányablakokat, ezért bővül azok kapacitása. A hétvégi nyitvatartás által június végéig 500 ezerrel több ügyfél kiszolgálására van lehetőség.

Kérjük, ne halassza az utolsó pillanatra okmányai megújít

ását, hiszen ezek a mindennapi élet számos területén – például banki ügyintézéskor, ajánlott levelek átvételekor – elengedhetetlenül fontosak!

Zala Megyei Kormányhivatal