Szerb kosaras érkezik a ZTE-hez

2022. 07 07. 11:29

Újabb átigazolási hírt jelentett be a Zalakerámia ZTE KK, tovább erősödött a csapat a szerb nemzetiségű Danilo Ostojic-csal.

A 26 éves, 204 cm magas, főleg a négyes poszton bevethető Danilo Ostojic 2014-16 között az FMB Beograd csapatánál szerepelt, majd egy-egy szezont a Metalac és a Vrsac d.o.o. gárdáinál is eltöltött. Ezt követően két évig a Dynamic VIP Pay együttesét erősítette, majd a 2020/2021-es szezonban légiósnak állt. A lengyel HydroTruck Radom csapatánál szerepelt, de három mérkőzés erejéig a görög első osztályú Charilaos TM gárdájában is pályára lépett.

A legutóbbi szezonban a lengyel együttesnél 27 mérkőzésen lépett pályára, 30 perc játékidő alatt 12 pontot, 7,3 lepattanót és 2,3 asszisztot átlagolt.

Danilo Ostojic a csapat negyedik új légiósa, akiről – hasonlóan D’Mitrik Trice, Liam O’Reilly és Mitchell Smith esetéhez – ezúttal is véleményt mondott Sebastjac Krasovec vezetőedző:

– Danilo Ostojic, másik igazolásunkhoz, Mitchell Smithhez hasonlóan szintén olyan játékos, aki mindkét magas pozícióban tud játszani, emellett pedig sokoldalú kosárlabdázó. Nagyon örülök, hogy sikerült leigazolnunk, hiszen rendkívül fontos szerep vár rá csapatunkban – hangzott a vezetőedző véleménye. (Forrás: Zalakerámia ZTE KK)