Időközi voksolás a Zala megyei Nemesnépen

2022. 09 22. 08:08

Szavazategyenlőség miatt megismétlik a polgármester-választást

Vasárnap eldől, hogy ki lesz a polgármester Nemesnépen?

A júniusi időközi választáson kialakult szavazategyenlőség miatt megismétlik vasárnap a polgármester-választást a Zala megyei Nemesnépen.

Miután a település négytagú képviselő-testülete korábban feloszlatta magát, júniusban időközi választáson szavazhatott a 119 választópolgár – közülük 91-en járultak az urnákhoz – új képviselőkre és polgármesterre. A képviselő-választás eredményes volt, a két polgármesterjelölt azonban ugyanannyi szavazatot kapott.

Stokker Balázs, a Csesztreggel közös önkormányzati hivatal jegyzője szerdán az MTI-nek felidézte: a szavazatszámláláskor azt állapították meg, hogy a települést addig is irányító Nagy István (független) 45 voksot kapott, kihívója, a szintén független Dénes Zoltán pedig 44-et, két szavazólapot pedig érvénytelennek találtak.

Fellebbezés után a területi választási bizottság újraszámolta a voksokat, és az egyik érvénytelennek minősített szavazólapot érvényesnek ismert el. Így mindkét jelölt ugyanannyi szavazatot gyűjtött be.

Vasárnap ezért újból voksolhatnak a nemesnépiek – most 118-an szerepelnek a választói névjegyzékben – a két polgármesterjelöltre.