Ingyen rendelő és 1 millió forint jutalom

2022. 10 07. 08:57

Új háziorvost keresnek Murakeresztúrra

Fogorvos, gyógyszertár van, már csak az állandó háziorvos hiányzik…

Az önkormányzat ingyen ajánlja fel az új háziorvosnak a település felújított rendelőjét, és a nyertes pályázót egymillió forinttal is jutalmazzák.

Egy évvel ezelőtt, október 16-án vesztette el Murakeresztúr a korábbi háziorvosát, Józan Attila Istvánt. Azóta nincs a településnek állandó háziorvosa, de a faluvezetés célja, hogy minden keresztúrinak a lehető legjobb egészségügyi ellátást tudják biztosítani helyben. Egy év után sikerült megállapodni a praxis jövőjével kapcsolatban, így most Fityeházzal közösen meghirdetik a háziorvosi állást 2288 ember ellátásra.

Polgár Róbert keresztúri polgármester hangsúlyozta: „Az a célunk, hogy mindenki számára modern, európai színvonalú egészségügyi ellátás álljon rendelkezésre a településünkön. Hosszú szünet után ezért lett újra saját fogorvosunk, akinek a rendelőjét közös erővel újítottuk fel. Ezért tettünk meg mindent annak érdekében, hogy a korábbi gyógyszertár bezárását követően újra legyen saját gyógyszertárunk is. Már csak az állandó háziorvosunk hiányzik, hogy teljes körű ellátást tudjunk biztosítani a faluban.”

Murakeresztúr Fityeházzal közösen hirdeti meg az állást, ezért olyan orvost keresnek, akinek van jogosítványa és saját autója is. A betegek fogadásának és ellátásának a helye a nemrégiben felújított murakeresztúri rendelőben lesz, amelyet ingyenesen bocsát az önkormányzat az új orvosunk rendelkezésére. Emellett egymillió forintot is felajánlanak annak, aki végül elnyeri a háziorvosi praxis betöltésére kiírt pályázatot. Szolgálati lakással és saját garázzsal is tudnak segíteni.

A munkával kapcsolatos további részletekért a polgamester@murakersztur.hu címre kell írni, vagy a +36/20/824-1075-ös számon Polgár Róbert keresztúri polgármestert lehet felhívni.