Ferinek is beszólt

2023. 07 18. 08:20

A nagymellény divatos viselet a Momentumnál

Kele János legújabb bejegyzése szellemi látlelet.
Forrás: Facebook

Nagymellényű politikusokból eddig sem volt híján a Momentum. Gondoljunk csak a magát államférfiként aposztrofáló Gelencsér Ferencre vagy a kétségbeejtő Fekete-Győr Andrásra, aki pár éve bicepszét feszegetve vonult be az Origó szerkesztőségébe. Esetleg a snájdig Hajnal Miklós „közgazdászra”, aki glaszékesztyűben szokott kordont bontani a karmelita kolostornál.

Legújabban bizonyos Kele János igyekszik felzárkózni a befutott anyaszomorítók mellé. Erős Facebook-bejegyzésekkel operál a momentumos nagylegény. Orbán Viktor évértékelője kapcsán pél­dául nemes egyszerűséggel lelókupecezte Magyarország miniszterelnökét. Nemrég meg, miután az Országgyűlés megszavazta a köznevelési törvény módosítását, ezt írta: „A legnagyobb árulások, a leggusztustalanabb cselekedetek sora ma újabb fejezettel bővült: a parlament 136 bátor droidja igent nyomott a pedagógusok elleni bosszútörvényre.” Pár napja arról tájékoztatta híveit, „a budapestiek nem kérnek azokból a fröccsöntött, trottyos gatyás téeszelnökökből, akikkel a Fidesz elöntötte az országot”. A csökönyös karriervágy kihozta a Jankóban lappangó előembert.

Legfrissebb bejegyzése szellemi látlelet. Azt nehezményezi, hogy a szemkilövőhegyi házaspár nem vett részt a pride-ülepriszáláson. „A Momentummal ellentétben nemhogy saját kamiont nem indítottak, csupán egyetlen zászlóval képviseltették magukat. […] Vajon az értékrendjükbe nem fér bele az LMBTQ-közösség melletti nyílt, határozott kiállás, vagy attól félnek, hogy a szavazóik nem tolerálnák ezt?” (Emlékszem, Kádár idején az embert retorziók érték a munkahelyén, ha nem vett részt a május elsejei felvonuláson.)

Láriferi magyarázkodását még nem olvastam.

Pilhál György
Magyar Nemzet