Koltai Tibor újra színre lép (4.)

2021. 09 14. 11:05

„A hataloméhség tartja őket össze”

Koltai Tibor: – Az egerszegi kórházban rendkívül gyorsan, határozottan megoldották a kialakult problémát, ám erről az ellenzék részéről már egyetlen mondat sem hangzott el.
Fotó: Zalatáj

 – Még mindig előszeretettel használják a baloldali és jobboldali jelzőt politikai pártokra, politikusokra. Szerintem az ilyen felosztást már el kellene felejteni. Itt van például a Jobbik! Vagy a Demokratikus Koalíció! Jellemző lenne rájuk a bal- vagy jobboldali jelző?

– Van egy közös vonásuk, az pedig a mohó hataloméhség. Ezért az a DK, amelyik néhány éve még lenácizta, leantiszemitázta a Jobbikot, most kéz a kézben kampányol Jakab Péterékkel. A Jobbik se nem bal-, se nem jobboldali gyülekezet, teljesen elveszítette identitását. A Demokratikus Koalíció pedig egyáltalán nem képviseli a klasszikus baloldali értékeket.

– Az eredeti baloldali szavazók közül mennyit tarthat távol az, hogy a DK vezette koalíció összeállt a Jobbikkal?

– Legalább annyit, amennyi most a Jobbik támogatottsága. Folyamatosan változnak az adatok. Én azt veszem észre, hogy kisebb településeken Jakab Péter primitív kampányára van fogadókészség. Nagyobb városokban viszont alacsony a támogatottsága.

– Nézzük Karácsony Gergelyt, aki papíron Budapest főpolgármestere, de sok mindent nem tesz a főváros fejlődése érdekében!

– Amikor még aktívan pártpolitizáltam az MSZP színeiben, az volt a vélemény róla, hogy nem dolgozik, nem csinál semmit, csak „lebegteti” magát. A média embere, az próbálja népszerűsíteni, egyre kisebb sikerrel. Tömeges háttere nincs, de most elővették, mert egy nagyobb szavazóbázissal rendelkező ellenzéki párt embere nem szívesen vállalná a bukást. Ha veszít, akkor a DK, a Jobbik és az MSZP mondhatja, hogy nem az ő emberük. Ha viszont nyer, azzal érvelhetnek, hogy Karácsony Gergely az ő közös jelöltjük.

Az MSZP 2014-es egerszegi önkormányzati kampánya során Mesterházy Attila volt pártelnök is ellátogatott a zalai megyeszékhelyre. Itt még együtt a csapattal Koltai Tibor (jobbról az ötödik).
Fotó: archív

– Nézzünk körül Zalában, az Ön választókerületében! Az biztosnak tűnik már, hogy dr. Csidei Irén, a Demokratikus Koalíció jelöltje egyik ellenfele lesz. Az ellenzéki politikusok a közelmúltban meglehetősen hevesen támadták a fideszes vezetőket a Zala Megyei Szent Rafael Kórház traumatológiai osztályán kialakult helyzet miatt (hét orvos felmondott – a szerk.).

– A hangos bírálók között található dr. Csidei Irén is, aki korábban hosszú ideig volt a kórház főigazgatója. Ő aztán igazán tudhatja, hogy a kórház különleges hely, sajátos viszonyokkal, hierarchiával és anyagi szemlélettel. Az egerszegi kórházban rendkívül gyorsan, határozottan megoldották a kialakult problémát, ám erről az ellenzék részéről már egyetlen mondat sem hangzott el. Szerintem egy kórházban lévő bérvitát nem szabad politikai kampánycélokra felhasználni. Ezzel tisztában kell lennie dr. Csidei Irénnek is, hiszen éppen ő hivatkozott évekkel ezelőtt arra, hogy politikai okokból nem maradhatott a kórház főigazgatója.

E.E.

(Folytatjuk)

Visszalép az MSZP egerszegi jelöltje? (2014.10.08.)

Fehér szegfűt Erikának! (2014.10.08.)

Az MSZP egerszegi „árulója” (2014.10.16.)

Az MSZP egerszegi „árulója” 2. (2014.10.18.)

Az MSZP egerszegi „árulója” 3. (2014.10.21.)

Az MSZP egerszegi „árulója” 4. (2014.10.24.)

Koltai Tibor újra színre lép (1.) (2021.08.25.)

Koltai Tibor újra színre lép (2.) (2021.08.30.)

Koltai Tibor újra színre lép (3.) (2021.09.08.)