Kezdőlap

Lapjaink:

Hasznos oldalak

 

Kapcsolat

 

Zalatáj Kiadó Ügyfélszolgálat

 

8900, Zalaegerszeg, Rákóczi F. út 2-4., Pf.: 381

Telefon: 06-92/596-936

Fax: 06-92/596-937

Mobil: 30/378-4465

E-mail: zalataj@zelkanet.hu

 

Térkép

Az MSZP egerszegi „árulója” (2014.10.24., 14:40)

Beszélgetés ifj. Koltai Tibor visszalépett képviselőjelölttel (4.)

 

Ifj. Koltai Tibor: - Én ezzel helyben befejeztem!

 

Ifj. Koltai Tiborral folytatott beszélgetésünk véget ér. Nem gondoltuk volna, hogy ilyen indulatokat vált ki a riportsorozat. Az érzelmi kitöréseket nem mi indukáltuk. Viszont ígérjük, hogy hasonló lehetőséget kap véleménye kifejtésére Kiss Ferenc és Major Gábor is. Következzen a befejező rész! (Az előző részek elolvashatók a lap alján levő hivatkozásokra kattintva.)
- Tudja mi a helyzet? A fideszesek lassan már könyörögnek azért, hogy legyen egy karakteres, hiteles baloldal, egy komoly ellenfél. Mert ha nincs, akkor elkezdenek majd egymással foglalkozni.
- Igen, jön a mesterséges ellenségkeresés. Ő 1 milliót keres, én csak 800 ezret.., ő ilyen funkcióban van, én nem tudtam ezt megszerezni. Megindul a belső ellenfélkeresés.
- A demokrácia egyik alappillére, hogy legyen egy életképes, hiteles ellenzék, amely kontrollálni tudja a kormányzó erőt.
- Kiss Ferencet és Major Gábort jól ismerem. Szerintem voltak nekik korábban nemesebb politikai céljaik, mint most. Sajnos úgy látom, hogy az utóbbi nyolc évben nem tudták az MSZP-t Zalaegerszegen magasabb szintre emelni. Sok egyszerű tagunk önzetlenül segítette a pártot, ezt a mentalitást mostanában nem tapasztaltam tőlük. Például a központi rendezvényekre egyik vezetőnk buszával mentek a tagok.
- Ne haragudjon, de miért egy fideszes vállalkozó profitáljon ebből az üzletből. Teljesen normális reakció.
- Erről nem könnyű dolog vitatkozni. Hozzáállás kérdése az egész. Szerintem nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani. Ha egy pártelnök a saját cégének a buszával viszi pénzért rendezvényekre a párttagokat az is egy dolog, és ha ingyen csinálja, az egy másik. Ebből mindenki vonja le a következtetéseket.

 

A tavaszi országgyűlési választások előtt még közösen kampányolt Zalaegerszegen az MSZP, a Demokratikus Koalíció, az Együtt, a Párbeszéd Magyarországért és a Magyar Liberális Párt.

 

- A lényeg az, hogy Ön az MSZP árulója. Legalábbis ezt állítják egyesek. Nem is alaptalanul, hiszen néhány nappal a választás előtt lemondott egy rivális csoport képviselőjének javára.
- Ha én azért vagyok áruló, mert az ellenfél, az EZE-DK-Együtt képviselője javára lemondtam, akkor hogyan számol el Major Gábor azzal, hogy a testvére egy teljesen más szervezet tagja. Azé a szervezeté, amelyik javára én lemondtam a jelöltségről. Ha én áruló vagyok, akkor a testvére is az? Simon Erika - akinek a javára lemondtam a képviselőjelöltségről - tavasszal, hóban-fagyban több száz ajánlást gyűjtött az MSZP országgyűlési képviselőjelöltjének, Major Gábornak. Néhány hónap alatt hogy lett ezekből az emberekből ellenfél? Több településen együtt indultunk, sajnos Zalaegerszegen nem „tudtunk” (nem akartak) megegyezni. Ezzel ellenséget gyártottak a szövetségeseinkből, azokból, akik tavasszal végig segítették a munkánkat. Major Gábor megüzente (Szardínia szigetéről), hogy a lista második helyére igényt tart. Major Gábor tavasz óta eltűnt a pártból, immár 5 hónapja. Szerintem nem csak elnökként kell dolgozni egy pártért. Ha valaki ezt teszi, akkor valóban megélhetési politikus látszatát kelti. Major Gábor nem a párt, természetesen én sem vagyok az. A párt egy sokaság, amelynek tagjai egy közös célért küzdenek. Amikor Major Gábor úgy érzi, hogy őt támadom, akkor a pártot támadom. Én nem az MSZP-t, hanem Major Gábort kritizálom. Nem bújok az MSZP mögé. Kiss Ferenc, Major Gábor és ifj. Koltai Tibor nem az MSZP. Balaicz Zoltán sem azonos a Fidesszel. De ő átérzi, hogy ennek a szövetségnek a tagja, a jelöltje, megválasztott polgármestere. Ha ő alpolgármester maradna, vagy „csak” képviselő lenne, ugyanannyit, vagy még többet dolgozna, mint eddig. Nálunk ez nem így működik.
- S mi lesz az MSZP-vel Zalaegerszegen ön szerint?
- Kiléptem a párttól, elküldtem az illetékeseknek a nyilatkozatomat. Elhagyom a pártot. Mindent megpróbáltam annak érdekében, hogy változtassak ezeken a dolgokon. Erre az volt a reakció, hogy helyi szinten egyre jobban ellehetetlenítettek, lejárattak. Ön azzal kezdte a riportot, hogy nem kell engem komolyan venni. Ez a suttogó propaganda része párton belül. Ha változtatni akarok, akkor nem kell komolyan venni, ha beállok a sorba és Kiss és Major úr az Isten, akkor komoly ember vagyok, akinek adni kell minden szavára. Így megy ez nálunk sajnos. Én ezzel helyben befejeztem. Talán az Önnel való beszélgetés sokakat ráébreszt  arra, hogy itt valamit tenni kellene. Ha ez így folytatódik, akkor 2019-ben egy 5-7%-os párt lesz helyben az MSZP. Hogy ez kinek lenne jó? Csakis a kompenzációs listavezetőnek. Egy embernek!
- Visszatérhet még?
- Talán. Ha a mai vezetők már nem vezetők lesznek, igen. Dolgoznék az MSZP-ért.

E.E.

(Vége)

 

Major Gábor országgyűlési képviselőjelölt kampányát segítve.

 

Ide kattintva a beszélgetés első része olvasható!

Ide kattintva a beszélgetés második része olvasható!

Ide kattintva a beszélgetés harmadik része olvasható!