Balaicz Zoltán: Remélem, sikerül beazonosítani az elkövetőt!

2023. 03 03. 13:39

Zalaegerszeg polgármesterének felhívása a mai bombafenyegetéssel kapcsolatban

Balaicz Zoltán azt kéri, hogy rémhíreket senki ne terjesszen.

Balaicz Zoltán polgármester a ma reggeli, rövid időn belül immár harmadik bombafenyegetés kapcsán felhívással fordult Zalaegerszeg polgáraihoz:

Kedves zalaegerszegiek!

Ma délelőtt a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy a néhány héttel ezelőtti és a hétfői eset után ma is fenyegető emailt kapott ugyanaz a nyolc állami fenntartású iskola.

Az önkormányzati fenntartású bölcsődékbe és óvodákba most sem érkezett ilyen tartalmú email.

Az érintett állami intézményeket – ahogy február 7-én és február 27-én is – szakképzett bombakutatókkal, valamint robbanószert kereső kutyák segítségével a rendőrség átvizsgálta.

Mintha nem lenne elég baj az oktatás rendjének megzavarása, sajnos olyan hazug pletykák is elkezdtek terjedni, hogy az egyik technikumban találtak valamit a szakemberek.

Ez hazugság!

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy egyetlen egy iskolában sem találtak semmit a szakemberek és határozottan kérik, hogy rémhíreket senki ne terjesszen!

Mélységesen elítéljük az ilyen fenyegetőzést, hiszen a gyermekek, a családok, a pedagógusok körében egyrészt félelmet kelt, másrészt tönkre tesz egy teljes oktatási napot.

A nyomozást nem helyben végzik, az üggyel a szakszolgálatok foglalkoznak, azonban az elkövető virtuális magánhálózatot (VPN) használ több országon átvezetett levelezéssel, így ezt nem egyszerű felderíteni.

Reméljük, hogy végül mégis sikerül beazonosítani az elkövető személyét és példás büntetésben fog részesülni.

Zalaegerszeg, 2023. március 3.

Balaicz Zoltán
polgármester

 

Nincs háború, „csak” a szokásos bombariadó Zalaegerszegen 2023.03.03.

Az aljasság folytatódik (Frissítve!) 2023.02.27.

Bombariadó zalaegerszegi iskolákban (Frissítve!) 2023.02.07.