Bombariadó zalaegerszegi iskolákban (Frissítve!)

2023. 02 07. 13:29

Nem találtak gyanús tárgyat, vagy robbanószerkezetet

A Zrínyi-gimnázium is kapott fenyegetést.

Egy zalaegerszegi diák hívta fel szerkesztőségünket nemrég, hogy bombariadó miatt hazaküldték őket az iskolából. Mint kiderült, nem csak az ő intézménye kapott bombával fenyegetőző elektronikus levelet, hanem összesen hét iskola: a Dózsa, a Petőfi, a Zrínyi, az Ady, a Ganz, a Kölcsey és a Csány.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak küldött levelünkben érdeklődtünk, hogy mi is történt valójában. S azt is megkérdeztük, hogy csak a zalai megyeszékhelyen történt-e fenyegetés, vagy máshol is az országban.

11 óra 08 perckor az alábbi választ kaptuk Sznopek Veronika őrnagytól, a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől:

„A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. február 7-én 8 óra 21 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum email üzenetet kapott, hogy hét oktatási intézményben bomba van.

A rendőrök azonnal az érintett helyszínekre vonultak, és szakképzett bombakutatókkal, valamint robbanószerkereső kutyák segítségével megkezdték az épületek átvizsgálását.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen elkövetővel szemben nyomozást indított.

Utóbbi, a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén kívül eső kérdésével kapcsolatban kérem, hogy forduljon az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatához!”

12 óra 24 perckor Sznopek Veronika azzal egészítette ki korábbi tájékoztatóját, hogy egyik épületben sem találtak gyanús tárgyat vagy robbanószerkezetet.

Ekler Elemér

A Kölcsey sem maradt ki.
Fotók: Zalatáj