Nincs háború, „csak” a szokásos bombariadó Zalaegerszegen

2023. 03 03. 10:59

Az üzenet… Nem egykori iskolájának küldhette, hiszen nem járhatott ennyi intézménybe ez az aljas. S gondolom, Ady Endrét sem olvasta.

Ha csak őrült, megússza kényszerkezeléssel, ha nem az, „csak” egy elvetemült gazember, a mai bírósági gyakorlatot ismerve néhány év börtönnel. Vagy – egészen véletlenül – baleset éri. Mert ezen sem csodálkoznék a történtek után.

Egy biztos, a közvélemény egyre türelmetlenebb, s várja, hogy eredménnyel járjon a nyomozás az egerszegi iskolákat fenyegető bombariadó miatt. Mert az eset ma reggel újra megtörtént. Szűk egy hónapon belül harmadszor. Az érintett iskolák köre sem változott: a Zrínyi-gimnáziumban, a Kölcsey-gimnáziumban, az Ady-iskolában (Zalaegerszegi Tankerület), a Ganzban, a Deákban, a Báthoriban, a Munkácsyban és a Csányban (Zalaegerszegi Szakképzési Centrum) kaptak fenyegető üzenetet, hogy bombát helyeztek el.

Az Ady-iskola sem maradt ki.
Fotó: Zalatáj

Természetesen kerestük a rendőrséget is, ahonnét a következő választ kaptuk Sznopek Veronika sajtószóvivőtől:

„A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. március 3-án 8 óra körül bejelentés érkezett arról, hogy Zalaegerszegen nyolc oktatási intézmény email üzenetet kapott, hogy bomba van az épületben. A rendőrök azonnal az érintett helyszínekre vonultak, és szakképzett bombakutatókkal, valamint robbanószerkereső kutya segítségével megkezdték az épületek átvizsgálását. Az ügyben a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán van folyamatban nyomozás közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen elkövetővel szemben. A nyomozás érdekeire való tekintettel további információkat nem áll módunkban adni.” – áll a közleményben.

Most se tudom másképpen befejezni a cikket, mint ahogy azt néhány nappal ezelőtt, február 27-én tettem. Remélem, előbb-utóbb megtalálja a rendőrség ezt a még embernek született, de elvetemült gonosztevővé változott élőlényt. A kiszabott pár éves börtön kevés lesz az ilyen alaknak. Testhezálló munkát is adhatnak neki. Megkeresheti a napi ellátásának árát a tűzszerészek mellett, amolyan előretolt felderítőként. Vagy akár külföldi szolgálatra is vihetnék. A taposóaknák felkutatása igazán neki való feladat lenne. Tudja meg milyen érzés, hogy az akna bármikor robbanhat…

Majd elfelejtettem: természetesen a rendőrségi akció teljes költségét is be kell majd rajta vasalni.

Ekler Elemér

Az aljasság folytatódik (Frissítve!) 2023.02.27.

Bombariadó zalaegerszegi iskolákban (Frissítve!) 2023.02.07.