Az aljasság folytatódik (Frissítve!)

2023. 02 27. 15:00

Újabb bombariadó a zalaegerszegi iskoláknál

A Kölcsey-gimnázium sem maradt ki a sorból.
Fotó: Zalatáj

Holnap lesz három hete, hogy bombariadó volt számos zalaegerszegi, a tankerülethez, illetve a szakképzési centrumhoz tartozó oktatási intézményben.

Ma ez megismétlődött… A Zrínyi-gimnáziumban, a Kölcsey-gimnáziumban, az Ady-iskolában (Zalaegerszegi Tankerület), a Ganzban, a Deákban, a Báthoriban, a Munkácsiban és a Csányban kaptak fenyegető üzenetet, hogy bombát helyeztek el.

Kerestük a rendőrséget, ahonnét részletes tájékoztatást eddig még (13 óra 45 perc) nem kaptunk.

Kora délután  aztán a következő tájékoztatás érkezett Sznopek Veronikától, a rendőrség sajtószóvivőjétől:

„A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. február 27-én 9 óra 47 perckor bejelentés érkezettarról, hogy Zalaegerszegen nyolc oktatási intézmény email üzenetet kapott, hogy bomba van az épületben.

A rendőrök azonnal az érintett helyszínekre vonultak, és szakképzett bombakutatókkal, valamint robbanószerkereső kutya segítségével megkezdték az épületek átvizsgálását.A bombariadóval érintett oktatási intézményekben gyanús tárgyat, vagy robbanószerkezetet nem találtak.

Az ügyben a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályánvan folyamatban nyomozás közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen elkövetővel szemben. A nyomozás érdekeire való tekintettel további információkat nem áll módunkban adni.”

 

* * *

 

Sokféle aljasság létezik a világon, nehéz lenne „rangsorolni” elvetemültségüket, de az biztos, hogy oktatási intézmények bombával való fenyegetése „dobogóra” kívánkozik. Gyermekek életével játszadozni, még csak fenyegetés szintjén is, a legaljasabb dolgok közé tartozik.

Remélem, előbb-utóbb megtalálja a rendőrség ezt a még embernek született, de elvetemült gonosztevővé változott élőlényt.

A kiszabott pár éves börtön kevés lesz az ilyen alaknak. Testhezálló munkát is adhatnak neki. Megkeresheti a napi ellátásának árát a tűzszerészek mellett, amolyan előretolt felderítőként. Vagy akár külföldi szolgálatra is vihetnék. A taposóaknák felkutatása igazán neki való feladat lenne. Tudja meg milyen érzés, hogy az akna bármikor robbanhat…

Majd elfelejtettem: természetesen a rendőrségi akció teljes költségét is be kell majd rajta vasalni.

Ekler Elemér

 

Bombariadó zalaegerszegi iskolákban (Frissítve!) (2023.02.07.)