A jobboldali „propaganda” és Föőr Gábor

2022. 11 16. 10:27

A zalai vállalkozó hírportáljának a balliberális oldalon sem örül mindenki

„A propaganda” szerint a bukott miniszterelnök-jelölthöz érkező pénzből juthatott a Genesis Médiacsoportnak is.
Fotó: frisshirek.hu

A Zalatáj januárban háromrészes riportban szólaltatta meg Föőr Gábor zalai vállalkozót (a cikkek írásunk után találhatók). Föőr Gábor az ellenzéki előválasztáson Zala megye 1. számú választókerületében dr. Csidei Irén mögött a második helyen végzett. A fiatalember a Jobbik (jelölőszervezete volt – a szerk.) és a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjeként mérettette meg magát.

A választás után egy ideig nem hallatott magáról, majd amikor megkerestük, véleményét kérve a kialakult helyzetről, elhárította a nyilatkozatot, mondván hamarosan országos érdeklődésre számot tartó bejelentést tesznek.

S valóban napvilágot látott a hír, hogy megalakult a Genesis Médiacsoport, s elindult a frisshirek.hu hírportál azzal a céllal, „hogy függetlenül és pártatlanul beszámoljon mind a kormányoldal, mind az ellenzéki oldalon szereplő összes pártról.”

Föőr Gábor a közösségi oldalán minap arról írt, hogy a jobboldali propaganda tart a frisshirek.hu-tól, ezért jelentet meg alaptalanul olyan feltételezéseket, hogy a Genesis Médiacsoport és Márki-Zay Péter között „összefonódás” van.

Arról nem esik szó viszont, hogy a balliberális oldalon sem örül mindenki a Genesis Médiacsoportnak és a frisshirek.hu megjelenésének. Információink szerint az MSZP és a Jobbik köreiben sem aratott osztatlan sikert a megjelenésük, de a Demokratikus Koalíciónál is vannak kritikus hangok. Talán így már jobban értelmezhető Gyurcsány Ferenc pártelnök minapi kijelentése, hogy a kormány náci altagozata az ellenzék. Gondolom a DK-t nem sorolja közéjük a bukott miniszterelnök.

A választási kampányban Márki-Zay Péter támogatója volt Föőr Gábornak.
Fotó: YouTube

Mivel Föőr Gábor alaptalan feltételezéseknek nevezte a „propaganda” felvetéseit a Márki-Zay Péterhez fűződő kapcsolatról, célszerűbb konkrét kérdésekkel fordulni a Genesis Médiacsoport vezető személyéhez. November 13-án küldtük el a következő kérdéseket Föőr Gábornak:

– Többen is felvetik a sajtóban, hogy a Genesis Médiacsoport támogatásában szerepet játszik a Márki-Zay Péter mozgalmának az Egyesült Államokból érkezett pénz. Igaz ez?

– Mellesleg arról is hallani, hogy a pedagógus-tüntetés szervezésére is jut pénz ebből a forrásból. Így van ez?

S egy másik téma, ami Föőr Gábor más jellegű vállalkozási tevékenységét érinti:

– Miért szakadt meg, ért véget egy zalaegerszegi diszkóban lévő tulajdonostársi viszonya N úrral? Úgy tudom – megbízható forrásból –, hogy az ügy a bíróságon folytatódott. Miért került az ügy a bíróságra?

Másnap érdeklődtünk, hogy megkapta-e levelünket Föőr Gábor, s várható-e válasz. Azt mondta, hogy igen, de most nagyon elfoglalt. Türelmet kért.

Türelmünk az van, hiszen átérezzük a kolléga időhiány miatti állapotát. Egy szerkesztőségben mindig az időből van a legkevesebb.

Persze a pénz is nagyon fontos…

Ekler Elemér

Föőr Gábor elsősorban civil. Aztán jöhet a média…
Fotó: frisshirek.hu

 

„Nyeltem egy nagyot…” 2022.01.19.

„Fidesz-bérencnek neveztek…” 2022.01.21.

„El akartam kerülni, hogy kampánnyal vádoljanak!” 2022.01.25.