Ki is ez a Márki-Zay Péter (3.)

2021. 11 11. 09:51

Márki-Zay és a nyugat-európai keresztény kultúra… A hét legjobb vicce…

A moslékkoalíció miniszterelnök-jelöltje éppen Brüsszelben turnézik. A programja nagyon mozgalmas, amint arról az MTI is beszámol. Idézzük a távirati irodát:

Az Európai Parlament (EP) frakciói közül négynek a vezetőjével és az Európai Bizottság négy tagjával is találkozik brüsszeli látogatásán Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje Brüsszelben.

A hódmezővásárhelyi polgármester kedden kezdett látogatást a belga fővárosban, ahol tájékoztatása szerint belga politikusokkal és európai szervezetek képviselőivel is találkozik.

Márki-Zay Péter magyar újságírókkal szerdán közölte: aznapi találkozóin a szocialista és a zöld EP-frakciók vezetői nyitottnak mutatkoztak egy „megújuló Magyarországra”, ők is érdekeltek abban, hogy Magyarország „az európai értékekhez, a nyugat-európai keresztény kultúrához tartozzon”.

Kijelentette: elengedhetetlen a bűnözéssel való szembenézés és a korrupció felszámolása Magyarországon. Mint mondta, elkötelezett amellett, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez (EPPO), valamint amellett, hogy négy-öt év előkészítő munka után Magyarország az eurozóna tagjává váljon.

Hangsúlyozta: megválasztása esetén a „Fidesz által betelepített bűnözőket” haladéktalanul ki fogja utasítani az országból. Emellett figyelmet akar fordítani arra, hogy az uniós forrásokat az EU „körültekintőbben folyósítsa”, ami véleménye szerint azt jelenti, hogy a pénzeket a továbbiakban ne az „Orbán család és a fideszes bűnözők gazdagodására”, hanem a magyar nép jólétére fordítsák. Kiemelte: el akarja érni, hogy Magyarország megfeleljen a jogállamiság kritériumainak és „ne lopják el az európai adófizetők pénzét”.

Kérdésre válaszolva a rezsicsökkentésről azt mondta: ha Orbán Viktor nem tartaná szegénységben a magyar lakosságot, akkor ki tudnák fizetni a rezsiárakat. Kormányzása esetén a napenergia-felhasználással, a tűzifa biztosításával, falszigeteléssel, nyílászárócserével és hőszivattyús bojlerek felszerelésével támogatná a lakosságot.

Közölte: Orbán Viktor helyesen járt el, amikor menekülteket fogadott be Magyarországra, ugyanakkor a letelepedési kötvényekkel nemzetbiztonsági kockázatot szabadított az EU-ra. Véleménye szerint a kerítések tekintetében az Egyesült Államokat vagy Kanadát mint jogállamokat és keresztény kultúrájú országokat kell követnie az uniónak: kontrollálnia kell, hogy kit enged be és kit nem. „Ha kell, nemcsak parti őrség kell, hanem kell kerítés is. Ha ez az Egyesült Államokban és Kanadában működik, akkor az Európai Unióban is működnie kell” – fogalmazott.

Eddig az MTI közleménye. Az egészben egyetlen dolog tetszik, de az nagyon: a nyugat-európai keresztény kultúra felemlegetése. Ott, Nyugat-Európában, ahol a mecsetekben már müezzin hirdeti a kereszténység halálát. S ezt mondja Márki-Zay Péter.  Így kell a többi kijelentését is komolyan venni.

A rossznyelvek szerint a brüsszeli bemutatóra utazó Elk*rtuk című film stábjának egyik tagja a repülőtéren a férfi WC helyett véletlenül benyitott a pelenkázó mellékhelyiségbe és legnagyobb meglepetésére Dobrev Klára éppen tisztába tette Márki-Zay Pétert.

Akárhogy is nézem a híreket, még a szocliberális hírforrásokat is, nem látok utalást Márki-Zay Péter néhány évvel ezelőtti nyilatkozatára. Akkor azt találta mondani (a források rendelkezésre állnak), hogy volt, amikor a korrupciót elfogadhatónak tartotta a jó cél érdekében. A Fidesz esetében ez azonban öncélúvá vált, rossz a korrupció önmagában. Tessék értelmezni MZP (Márki-Zay Péter – a szerk.) gondolatmenetét! Nem könnyű. Pózván talán segítenének rajta az elmeorvosok.

Márki-Zay Péter a titkos tárgyalások során nyilván beszámolt Brüsszelben arról is, hogy rezsiprojektje nyilvánosságra kerülése után a népnyúzó és saját királyságát építő Orbán Viktor elleni tiltakozásul a megtévesztett magyar polgárok hosszú, tömött sorban várakoznak a gáz- és áramszolgáltatók irodái előtt, hogy a megnyomorított cégeknek visszafizessék a csalárdul igénybevett kedvezményt. Vagy ha azt nem fogadják el a kizsigerelt vállalatok, hát nagy unszolásra, de felhasználja saját választási kampányára. Esetleg adhat belőle az állandó pénzzavarban és feljelentési rohamban szenvedő unokatestvérének, Hadházy Ákosnak.

Márki-Zay Péter mellesleg – nem megbízható források szerint – arról is tájékoztatta brüsszeli elvbarátait, hogy amennyiben őt választják meg Magyarország új miniszterelnökének, még a szellentés is kellemes illatú lesz ebben a kuruc országban. Olyan bódítóan nyugat-európai… S hasznos energiaforrás, amit nem szabad csak úgy elengedni a levegőbe. A fényevéssel együtt kiapadhatatlan és olcsó energiaforrás…

Ekler Elemér

(Folytatjuk)

Ki is ez a Márki-Zay Péter? (1.) 2021.10.27.

Ki is ez a Márki-Zay Péter? (2.) 2021.11.10.