Ki is ez a Márki-Zay Péter (2.)

2021. 11 10. 08:39

A fényevő-barát rezsicsökkentése.
Kép: badog.blogstar.hu

Hogy ki is ez a Márki-Zay Péter? Azon kívül, hogy egy politikai kalandor? Jelenleg Gyurcsány Ferenc bábszínházi direktor legtöbbet szereplő bábja. S most már nem csak a hazai moslékkoalíció előretolt figurája, hanem a nyugati szocliberális dekadencia reményteljes trójai falova.

Márki-Zay Péter előélete tele van hangsúlyos ellentmondásokkal. Arc- és testbeszéde is arról árulkodik, hogy kimondott szavait, gondolatait mindig óvatosan kell kezelni.

Márki-Zay Péter nem őszinte ember. Most, hogy a lehetséges hatalom szele megérintette, az óvatosságát is elveszítette. Tudat alatt beleélte magát a miniszterelnöki szerepbe, de aztán jön majd a kijózanító pofon: a szereposztó Gyurcsány Ferenc akkora taslit ad neki, hogy a jegestömlős borogatás sem enyhíti majd fájdalmait. Jobb, ha erről megkérdezi Medgyessy Pétert, mielőtt a miniszterelnöki névjegykártyáját elkészítteti.

Ez a pojáca az október 23-i – kudarcba fulladt – ellenzéki összejövetelen azt találta mondani, hogy ők a „szeretetországért küzdenek”. Ám még ahhoz sem volt türelme, hogy az a néhány száz híve, aki ott volt a szánalmas gyűlésükön, felejtsen, mert néhány nap múlva azt állította, hogy az Orbán-kormányt támogató békés demonstrálók a békemeneten gyűlölködtek. Ilyent még az ATV, a 444, a 168 óra, sőt a New York Times sem állított. Pedig ezek a fórumok szeretnek lódítani. Márki-Zay Péter viszont hazudik, s ez más kategória, mint füllentés.

Márki-Zay Péter egyébként más – nem hétköznapi – képességekkel is rendelkezik. Ki tudja hogyan, de el tudta érni, hogy a fényevést propagáló Haas György éveken keresztül támogassa anyagilag a családját. Képzeljék el a fényevést, mint a XXI. század nagy vívmányát. Magyarország szocliberális hazai és nemzetközi miniszterelnök-jelöltje olyan fényevési kapcsolatokkal rendelkezik, hogy az megoldja majd a lemerült akkumulátorú Nyugat-Európa energiagondjait. Beköszön a Kánaán Magyarországra a szabadalmi díjakból.

Brüsszelben kampányol a csalamádé-koalíció miniszterelnök-jelöltje. Mint mondja, sokan akarnak találkozni vele abban a csodálatos világban. Már beleéli magát az Orbán Viktort legyőző janicsár szerepébe. Eszébe sem jut, hogy ő csak egy undorító játék kényszerszereplője, mert őt találták a legkevésbé esélytelen figurának.

Dobrev Klára? Ilyen férjjel (aki majd a következő felvonásban lép igazán színre), ilyen kommunista múlttal?

Jakab Péter? A legripacsabb bohóc is különb nála…

Karácsony Gergely? A félmilliárdos csődtömeg. A magyar politika talán legalkalmatlanabb frontszereplője.

Fekete-Győr András? Akinek egyetlen értelmes, normális politikushoz illő cselekedete nem volt.

Maradt Márki-Zay Péter, aki még arra is képes, hogy jobboldali érzelmű embernek adja el magát. Nem csak hasznot húz a fényevésből, hanem még fénytörő is.

Hogy tanultuk fizikából? Van ugye a beesési szög, a fénytörő közeg és a fénysugár távozó szöge. A beesési szög maga Márki-Zay Péter aljas valósága, a fénytörő szög a hazai moslékkoalíció és a nemzetközi szocliberális támogatottság. A távozó szög pedig ennek a messziről jött embernek a közvéleményt befolyásolni akaró hazugsága.

Ekler Elemér

(Folytatjuk)

Ki is ez a Márki-Zay Péter? (1) (2021.10.27.)