A Zalaegerszegi Tankerületi Központ pontosít

2023. 02 07. 15:46

Az érintett intézmények közül kettő – így a Ganz Ábrahám Technikum is – a Zalaegerszegi Szakképzési Centrumhoz tartozik.

A Zalaegerszegi Tankerületi Központ a következő közlemény közlésére kérte a Zalatáj Kiadót, mert a rendőrségi tájékoztatás szerintük nem volt egyértelmű:

„2022. február 7-én, kedden 8:00 órakor a Zalaegerszegi Tankerületi Központhoz tartozó öt intézmény, valamint a Zalaegerszegi Szakképzési Centrumhoz tartozó két intézmény e-mail üzenetet kapott, melyben az állt, hogy: „Van egy bomba az iskolában”.

A fenntartásában lévő intézményektől kapott jelzést követően a Zalaegerszegi Tankerületi Központ, valamint az érintett intézmények vezetői is bejelentést tettek a rendőrségre. A tankerületi igazgató elrendelte az intézmények kiürítését, valamint egyidejűleg felvette a kapcsolatot a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság vezetőjével. A rendőrség munkatársai az épületeket átvizsgálták, nem találtak bombát.

A tanulók – ahol erre volt lehetőség – a város intézményeiben várakoztak (Mindszenty Múzeum, Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Interspar), a tankerület meleg teát osztott a gyermekeknek.

Az érintett iskolákban 11:30 körül mindenhol helyreállt a rend.

A Tankerületi Központ és az intézmények folyamatosan tájékoztatták a szülőket emailben, a közösségi média felületein és a Krétán keresztül.

Az incidens alatt rendben megszervezték az épületek elhagyását, a gyerekek felügyeletéről és biztonságáról gondoskodtak.”

 Kajári Attila
Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója

 

Bombariadó zalaegerszegi iskolákban (Frissítve!) (2023.02.07.)