Inotai András Orbán-fóbiája

2023. 08 25. 08:26

Inotai András (jobbról) a volt miniszterelnök, Bajnai Gordon társaságában. Nem csak Timmermans, hanem a közgazdász fejét is ki kellene szellőztetni.
Fotó: MTI/Kovács András

Timmermans távozása nemhogy jó, inkább rossz hír lehet Orbánnak – nyilatkozta a Hírklikknek Inotai András közgazdász. Ismeretes, a holland szocdem politikus visszatér hazájába, jelölteti magát a novemberi választásokon.

tovább olvasom...

Idén is lesz filmzenei koncert Zalaegerszegen

2023. 08 25. 08:13

Eddig minden évben hatalmas érdeklődés kísérte a zalaegerszegi filmzenei koncertet, melyet idén a Vadpörkölt és Bor Fesztivál keretén belül, szeptember 9-én, szombaton, 21 órától tartanak a Széchenyi téri nagyszínpadon. A legnagyobb filmslágereket idén is a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar adja elő. Vezényel Pejtsik Péter.

tovább olvasom...

Befejező aszfaltozás a páterdombi vasúti átjárónál

2023. 08 24. 14:37

2023. augusztus 25-én, pénteken, Zalaegerszegen, a Béke ligeti utcában, illetve a Bíró Márton és Petőfi Sándor utcacsomópontjának környezetében befejező aszfaltozást végeznek a szakemberek. A kivitelezés idején a páterdombi vasúti átjárót lezárják, a páterdombi városrészt a Báthory utca, a Bíró Márton utca és Petőfi utca környezetét pedig a Pázmány Péter utca felől érhetik el a gépjárművel közlekedők.

tovább olvasom...

A nemzet ellendrukkerei, koloncaink…

2023. 08 24. 08:45

„És a Forma-1 – éremtáblázaton hol állunk?… hülye ember.”

Még ki sem fanyalogta magát az augusztus huszadikai tűzijáték költségein, illetve a diplomáciai nagyüzemen az ellenzék, amikor a későn kapcsoló Egri Viktor, a sportriporterből lett megmondóember klaviatúra elé ült, és ezt írta: „Hugues Fabrice Zango hármasugrásban aratott győzelme után Magyarország visszacsúszott az atlétikai vb-k örök éremtáblázatán a 77. helyre. Burkina Fasó megelőzte. (Ezt nem azért írtam, hogy érzékeltessem, mennyire indokolt volt ennyi pénzért vb-t vállalni.) De mégis.”

tovább olvasom...

Kábítószer és zárjegy nélküli cigaretta a sármelléki férfinél

2023. 08 23. 10:00

A Keszthelyi Rendőrkapitányság nyomozói gyanúsítottként hallgattak ki egy sármelléki férfit, akinek az ingatlanában marihuánát és több száz doboz zárjegy nélküli cigarettát is találtak.

tovább olvasom...

Térképcsinálók

2023. 08 23. 08:25

Molotov, szovjet külügyminiszter aláírja a paktumot, jobbra a háttérben áll Sztálin.
Fotó: AFP

Ma, augusztus 23-án Európának nincs sok oka ünnepelni. 1939-ben e napon írták alá Moszkvában a hírhedt Molotov–Ribbentrop-paktumot, amelynek titkos záradékában Németország és a Szovjetunió a lerohant Lengyelország mellett fél Európát is felosztotta egymás közt.

tovább olvasom...

Schmidt Ádám: a sportolói világ el van ragadtatva

2023. 08 22. 11:14

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter átadja a bronzérmet Halász Bencének a férfi kalapácsvetés eredményhirdetésén a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 21-én.
Fotó: MTI/Derencsényi István

Az elmúlt napok visszajelzései alapján a sportvezetők és a versenyzők is „el vannak ragadtatva” a budapesti atlétikai világbajnokságtól – mondta Schmidt Ádám a vb kormánybiztosa az MTI-nek.

tovább olvasom...

Hamisítványokat árult a kanizsai piacon

2023. 08 22. 11:01

A 45 éves, a nagykanizsai piacon különböző ruházati termékeket árusító marcali lakosú nőt 2022. november 13-án délelőtt ellenőrizték a NAV járőrei. Az ellenőrzés során a vádlott nő által árult termékek között számos olyan, védjegyoltalom alatt álló márkajelzéssel ellátott terméket találtak, melyek származását a vádlott igazolni nem tudta, s nem rendelkezett a márkatulajdonosok forgalmazásra feljogosító engedélyével sem.

tovább olvasom...

Fegyőr, Karácsony, Baranyi… miért pózolnak ezek a stadionban?

2023. 08 22. 10:46

„Ha nem tudod megakadályozni, állj az élére.” Baranyi Krisztina és Karácsony Gergely, az atlétikai VB két ellensége Sebastian Coe oldalán pózol. A gerinc hiányzik.
Fotó: Baranyi Krisztina Facebookja

A balosok egyik kedvenc hergelő toposza a stadionozás. Jó ideje nyomják már. És elég sokáig működött is. Legalábbis Budapesten. A szépen, lassan elhülyülő urbánus fiatalság körében nagyon ment. Olyannyira, hogy például egy kedves, határon túli, Délvidékről származó kislány, aki 2006-ban, 23 évesen még a Kossuth térre járt tüntetni, 10 évvel később már azon derpegett, hogy mialatt elér a munkahelyére, a Hungária körúton végigmenve három stadiont is látnia kell, micsoda szörnyűség…

tovább olvasom...

Momentumos idióták

2023. 08 22. 09:15

Ennyire képesek…

Lássuk előbb a Momentum molinóját – íme:

„Szégyen! Ennyit lehet elmondani arról, hogy államalapításunk ünnepén a török diktátor látogat hazánkba. 150 évig küzdöttünk a török elnyomás ellen, most augusztus 20-án Orbán Viktor mégis Erdogant látja vendégül a legnagyobb nemzeti ünnepünkön.”

tovább olvasom...