Városházi dzsungel

2023. 09 08. 09:21

A Városháza belső udvarát magára hagyták. Az „árnyékfőpolgármester” biciklisávfestéssel, méhlegelő-tervezéssel, szivárványzászló-lengetéssel múlatja az idejét.
Fotó: Metropol.hu

Már a Városháza udvarát is felveri a gyom – írja a Metropol.hu. Karácsony Gergely rezidenciáján áldatlan állapotok uralkodnak, még a főváros vezetőinek autói is méteres gazban parkolnak. Aki allergiában szenved, magára vethet… (Az épületegyüttes belső udvarára földi halandó nem léphet be, csak a Főpolgármesteri Hivatal dolgozói. A Metropol fotósai azonban a feldúlt kertészek segítségével mégis bejutottak a terepre, saját szemükkel láthatták az elképesztő dzsungelt.)

tovább olvasom...

A magyarok belgrádi győzelmükkel nagyot léptek a részvétel felé

2023. 09 08. 08:57

A magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtező G-csoportjában játszott Szerbia-Magyarország mérkőzés elején.
Fotók: MTI/Czeglédi Zsolt

A magyar labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 2-1-re győzött Szerbia vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat csütörtöki rangadóján, így megerősítette vezető helyét a csoportban.

tovább olvasom...

Keleti Ágnes a legmagasabb kort megélt olimpiai bajnok lett

2023. 09 08. 08:44

Keleti Ágnes (j2) budapesti otthonában, mellette Schmidt Ádám (j), Wladár Sándor (b2) és Deutsch Tamás.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Péntektől Keleti Ágnes a legmagasabb kort megélt olimpiai bajnok a világon, egyben a harmadik legidősebb élő olimpikon.

tovább olvasom...

Nagy Bálint: folytatódik a balatoni bringakörút felújítása

2023. 09 08. 08:15

Pali Róbert, Vonyarcvashegy és Bíró Róbert, Balatongyörök polgármestere, valamint Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára (b-j) a balatoni bringakörút felújításáról tartott sajtótájékoztatón 2023.szeptember 7-én.

Balatonudvari és Vonyarcvashegy között, összesen 10,5 kilométernyi szakaszon folytatódik a balatoni bringakörút felújítása – jelentette be csütörtökön Balatongyörökön az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedési államtitkára.

tovább olvasom...

Bölcsőde alapkövét tették le ma Zalaegerszeg-Andráshidán

2023. 09 07. 15:12

Sifter Rózsa Zala vármegyei főispán, Vigh László, Vitályos Eszter, Balaicz Zoltán, Domján István önkormányzati képviselő és Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke (b-j) az andráshidai városrészben épülő minibölcsőde alapkőletételi ünnepségén.

Magyarországon 2010-hez képest mostanra mintegy 90 százalékkal nőtt a bölcsődei férőhelyek száma, megháromszorozódott azoknak a településeknek a száma, ahol ez az ellátás igénybe vehető – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Ünnepi felvonulással kezdődik

2023. 09 07. 10:38

Vadpörkölt és borfesztivál Zalaegerszegen

A fotó egy korábbi fesztiválnyitó ünnepi felvonulásán készült.
Fotó: Seres Péter

Szeptember 8-án, pénteken 16 órától fesztiválnyitó ünnepi felvonulással kezdődik az idei Vadpörkölt és borfesztivál Zalaegerszegen. A Városházától a Széchenyi téri nagyszínpadig vonulnak a résztvevők:

tovább olvasom...

Ismét Balaicz Zoltán az elnök

2023. 09 07. 08:45

Tisztújítás a Fidesz Zalaegerszegi Szervezetében

Ismét Balaicz Zoltánt választották elnöknek.
Fotó: Balaicz Zoltán FB-oldala

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetségben a 2021-ben két évre megválasztott testületeknek és tisztségviselőknek lejár a mandátuma, így a pártban elkezdődött a teljes tisztújítás folyamata.

tovább olvasom...

A szülőket is szóba hozta

2023. 09 07. 08:18

Havas Henrik epeömlésénél ne keressünk logikát.
Fotó: Nemzeti Sport

Mindnyájunkban lakozik egy kis katasztrófaturista, hajlam a szörnyülködésre. Megnézünk riasztó felvételeket, meghallgatunk rémtörténeteket, elolvassuk a kétségbeejtő figurák agymenéseit, még akkor is, ha pontosan tudjuk, hogy ez nem tesz jót a harmóniánknak. Én például elolvastam Havas Henrik legfrissebb Facebook-kirohanását (sőt most írok is róla), holott lett volna jobb dolgom.

tovább olvasom...

A vakcinabanya aggódik

2023. 09 06. 13:45

Farkasokkal harcoló?

 

A farkasfalkák koncentrációja egyes európai régiókban veszélyt jelent a jószágra és potenciálisan az emberekre is – hívta fel a figyelmet közleményében Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, sürgetve az unió tagországait, hogy lépjenek fel a fenyegetés ellen.

tovább olvasom...

Egerszegi vadpörkölt kanizsai dödöllével?

2023. 09 06. 09:37

A bor már közös nevező

Egerszegi vadpörkölt…
Fotó: Seres Péter

E hét végén Zala két vármegyei jogú városában is fesztivált rendeznek. Zalaegerszegen a hagyományos vadpörkölt és borfesztivál, míg Nagykanizsán az ugyancsak szép múltra visszatekintő bor- és dödölle fesztivál várja a vendégeket.

tovább olvasom...