Nagy Bálint: folytatódik a balatoni bringakörút felújítása

2023. 09 08. 08:15

Pali Róbert, Vonyarcvashegy és Bíró Róbert, Balatongyörök polgármestere, valamint Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára (b-j) a balatoni bringakörút felújításáról tartott sajtótájékoztatón 2023.szeptember 7-én.

Balatonudvari és Vonyarcvashegy között, összesen 10,5 kilométernyi szakaszon folytatódik a balatoni bringakörút felújítása – jelentette be csütörtökön Balatongyörökön az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedési államtitkára.

tovább olvasom...

Bölcsőde alapkövét tették le ma Zalaegerszeg-Andráshidán

2023. 09 07. 15:12

Sifter Rózsa Zala vármegyei főispán, Vigh László, Vitályos Eszter, Balaicz Zoltán, Domján István önkormányzati képviselő és Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke (b-j) az andráshidai városrészben épülő minibölcsőde alapkőletételi ünnepségén.

Magyarországon 2010-hez képest mostanra mintegy 90 százalékkal nőtt a bölcsődei férőhelyek száma, megháromszorozódott azoknak a településeknek a száma, ahol ez az ellátás igénybe vehető – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Ünnepi felvonulással kezdődik

2023. 09 07. 10:38

Vadpörkölt és borfesztivál Zalaegerszegen

A fotó egy korábbi fesztiválnyitó ünnepi felvonulásán készült.
Fotó: Seres Péter

Szeptember 8-án, pénteken 16 órától fesztiválnyitó ünnepi felvonulással kezdődik az idei Vadpörkölt és borfesztivál Zalaegerszegen. A Városházától a Széchenyi téri nagyszínpadig vonulnak a résztvevők:

tovább olvasom...

Ismét Balaicz Zoltán az elnök

2023. 09 07. 08:45

Tisztújítás a Fidesz Zalaegerszegi Szervezetében

Ismét Balaicz Zoltánt választották elnöknek.
Fotó: Balaicz Zoltán FB-oldala

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetségben a 2021-ben két évre megválasztott testületeknek és tisztségviselőknek lejár a mandátuma, így a pártban elkezdődött a teljes tisztújítás folyamata.

tovább olvasom...

A szülőket is szóba hozta

2023. 09 07. 08:18

Havas Henrik epeömlésénél ne keressünk logikát.
Fotó: Nemzeti Sport

Mindnyájunkban lakozik egy kis katasztrófaturista, hajlam a szörnyülködésre. Megnézünk riasztó felvételeket, meghallgatunk rémtörténeteket, elolvassuk a kétségbeejtő figurák agymenéseit, még akkor is, ha pontosan tudjuk, hogy ez nem tesz jót a harmóniánknak. Én például elolvastam Havas Henrik legfrissebb Facebook-kirohanását (sőt most írok is róla), holott lett volna jobb dolgom.

tovább olvasom...

A vakcinabanya aggódik

2023. 09 06. 13:45

Farkasokkal harcoló?

 

A farkasfalkák koncentrációja egyes európai régiókban veszélyt jelent a jószágra és potenciálisan az emberekre is – hívta fel a figyelmet közleményében Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, sürgetve az unió tagországait, hogy lépjenek fel a fenyegetés ellen.

tovább olvasom...

Egerszegi vadpörkölt kanizsai dödöllével?

2023. 09 06. 09:37

A bor már közös nevező

Egerszegi vadpörkölt…
Fotó: Seres Péter

E hét végén Zala két vármegyei jogú városában is fesztivált rendeznek. Zalaegerszegen a hagyományos vadpörkölt és borfesztivál, míg Nagykanizsán az ugyancsak szép múltra visszatekintő bor- és dödölle fesztivál várja a vendégeket.

tovább olvasom...

Dunát lehetne rekeszteni a baloldali monetáris vészharangozókkal

2023. 09 06. 08:37

Tucker Carlson, amerikai konzervatív véleményvezér interjúja a magyar miniszterelnökkel, amit eddig több mint 125 millióan tekintettek meg az X közösségi média felületén.
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Érdemes lenne megszámolni, hány monetáris vészharangozót szólaltatnak meg napi/heti rendszerességgel az ellenzéki médiumok.

tovább olvasom...

A 7-9. forduló menetrendje az NB I-ben

2023. 09 06. 08:28

A ZTE FC Székesfehérváron folytatja. A legutolsó vendégjáték rosszul sikerült, 2023 májusában 3-0-ra nyert a Fehérvár FC.
Fotó: ztefc.hu/Horváth Krisztián

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottsága elkészítette az OTP Bank Liga 7-9. fordulójának menetrendjét.

tovább olvasom...

Tizennégy év fegyházra enyhítették a korábbi élettársára késsel támadó zalai férfi büntetését

2023. 09 06. 07:55

A Pécsi Ítélőtábla három évvel enyhítette a büntetést.

Tizenhétről tizennégy év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre enyhítette jogerősen a kedden ülésező Pécsi Ítélőtábla annak a zalai férfinak a büntetését, aki késsel támadt korábbi élettársára és annak barátjára két éve nyáron – közölte a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az MTI-vel.

tovább olvasom...