Az olasz miniszterelnökkel találkozott Novák Katalin

2023. 05 17. 09:02

Novák Katalin és Giorgia Meloni kötetlen eszmecseréje.
Fotó: Novák Katalin FB-oldala

Olaszország miniszterelnökével, Giorgia Melonival folytatott „baráti beszélgetést” Novák Katalin köztársasági elnök Reykjavíkban – írta az államfő szerdán a Facebook-oldalán.

tovább olvasom...

Megállták a helyüket a lenti táncosok Németországban

2023. 05 17. 08:32

A képen szereplő táncosok balról jobbra: Deák Fanni, Sabján Botond, Kósa Titanilla (CEIDA tánccsoport táncosa), Cseresnyés Jázmin, Pusztai Eszter.

A Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport 4 táncosa (Cseresnyés Jázmin, Pusztai Eszter, Sabján Botond, Deák Fanni) 2023. május 13-án a németországi Bad Abbach városában nemzetközi ír táncversenyen, a Bavarian Spring Feis-en vett részt. Számukra ez az igazi megmérettetés, ahol a saját táncstílusukban tudnak bizonyítani más országok táncosaival szemben. A verseny a táncok jellegéből adódóan sok és rövid versenyszámból áll, melyeken a táncosok egyedül indulnak, tánctechnikai tudásuktól függően különböző nehézségi szinteken. Egy-egy versenyző több kategóriában és táncfajtában is nevezhet, így egy táncos akár 10-15 különböző koreográfiával is indulhat ugyanazon a versenyen.

tovább olvasom...

Külterületi utak felújítása Szilvágyon

2023. 05 17. 08:22

A szőlőmetsző csapat…

Vidékfejlesztési támogatásból bejeződött a külterületi utak felújítása, a zártkerti ingatlanunkhoz a falu mindkét irányából jó minőségű úton haladhatunk. A tavaszi munkákat megkezdtük, megmetszettük az önkormányzati szőlőt, sajnos a túlszaporodott vadállomány miatt már lehetetlen állapotok uralkodnak a zártkertben, a vaddisznók, szarvasok betörnek a bekerített területekre is és nagy károkat okoznak. Ha így folytatódik, sajnos ellehetetlenül a zártkertben a gazdálkodás – tájékoztatta lapunkat Péntek Katalin, Szilvágy polgármestere.

tovább olvasom...

Novák Katalin a francia elnökkel tárgyalt

2023. 05 17. 08:10

Novák Katalin és Emmanuel Macron megbeszélése.

Emmanuel Macron francia elnökkel egyeztetett Novák Katalin köztársasági elnök kedden Reykjavíkban, ahol Európa 46 országának vezetői gyűltek össze az Európa Tanács tagországainak csúcstalálkozóján.

tovább olvasom...

Ingyenes a belépés a Fehérvár-ZTE mérkőzésre

2023. 05 16. 13:36

Február 25-én 2-1-re nyert a ZTE a Fehérvár ellen.
Fotó: szekesfehervar.hu

Polgármesteri kezdeményezésre ingyenes lesz a belépés a labdarúgó OTP Bank Ligában a kiesés ellen küzdő MOL Fehérvár FC szombati mérkőzésére, amelyen a Zalaegerszeg lesz az ellenfél.

tovább olvasom...

Az Energy Tour-projekt zárókonferenciája

2023. 05 16. 11:57

Balról Drazen Srpak, Balogh Ferenc, Pámer Zoltán, Kovács Ferenc, Horváth László.

Három település Lenti, Lovászi és Gosztola önkormányzata is részt vett az Energy Tour-projekt partnereiként a most záruló különböző turisztikai fejlesztéseket tartalmazó programban. A projekt részeként kialakítottak egy tematikus túraútvonalat, melyen az említett települések és a horvát partner, Muraszerdahely érintésével megismerhetik a térség kőolajipari múltját, az alternatív energiák felhasználási lehetőségeit.

tovább olvasom...

Rackával packázik

2023. 05 16. 11:40

Szegény Föld S. Péternek a kabalaállatról természetesen nem az jut eszébe, hogy az atlétikai világbajnokságra több mint 200 országból érkező versenyző és vendég mekkora bevételt jelent a csőd szélén tengődő fővárosnak.
Fotó: Facebook

Száz nappal az év legnagyobb sporteseménye, a budapesti atlétikai világbajnokság előtt a szervezők sajtótájékoztatóján mutatták be a verseny kabalaállatát. A Youhuu (Juhúú) névre keresztelt rackajuh a rendezők szerint szerethető, egyedi és büszke a magyarságára.

tovább olvasom...

Újabb fák kerülnek kiültetésre Lentiben

2023. 05 16. 11:27

Balról Horváth László polgármester, Kiss Marcell kertészeti ágazatvezető.

Lenti Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Településfásítási Program 2023-ban indult harmadik ütemében. Az önkormányzat a maximálisan igényelhető harminc darab fára adta le igényét.

tovább olvasom...

Indulatba jött Bukfenc Sándor

2023. 05 16. 08:03

A Hősök terén vetett bukfence után népi hős lett a proletárok között.
Fotó: YouTube

A Budaházy-kegyelemről is beszélt Csintalan Sándor a Klikk TV minapi Mélyvíz műsorában. (Furcsálltam is, hogy eddig hallgatott.) – Amikor megláttam, hogy lovon ül, és hogy a pápára hivatkozva felmentették, indulatba jöttem – magyarázta. Ismert, Csintalant 2007-ben a Magyarok Nyilai izgága legényei alaposan helybenhagyták. (Előzménye is volt az afférnak. Csintalan nácinak nevezte azt az újságírót, aki megírta, hogy az izraeli államfő kijelentette, fölvásárolja Magyarországot. Ha ez igaz, közölte, ő a Hősök terén megeszi a cipőjét és kasztráltatja magát. De nem ette meg és nem kasztráltatta magát, pedig Peresz tényleg ezt mondta.)

tovább olvasom...

Pankotai Lili fejlődése töretlen

2023. 05 15. 14:00

Nyelvészetben is szépen halad

Vajon mit gondolnak és éreznek ennek a leánynak a szülei?
Fotó: Novák Katalin FB-oldala

Pankotai Lili, a baloldal legújabb „talált ideológiai gyermeke” lassan már úgy tud káromkodni, mint egy külvárosi kocsma törzsvendége, ha a csapos nem ad neki inni hitelbe.

tovább olvasom...