Gázolás miatt nem járnak a vonatok Zalaegerszeg és Zalaszentiván között

2023. 09 22. 08:35

A Göcsej InterCity-ket is érinti a forgalmi szünet.

Gázolás miatt nem járnak a vonatok Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a szakaszon pótlóbusz közlekedik – közölte a Mávinform pénteken a honlapján.

tovább olvasom...

Guruló dollárok, ragadó eurók

2023. 09 22. 08:25

– avagy Karácsony-i mesék

Ez nem az a típusú mikroadomány-gyűjtő doboz, amit Karácsonyék használtak. Az az eurót sorszám szerint rendezni is tudja…
A fotó illusztráció

Karácsony Gergely továbbra is csak mellébeszél az adománygyűjtő láda ügyében – mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

tovább olvasom...

Lilié a kocsisdíj

2023. 09 22. 08:19

Pankotai Lili diák, slammer.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Minap osztották ki a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) által alapított Szabad-díjakat. Az idén egy új kategóriában is hirdettek győztest a 18–25 évesek között. A TASZ ezt azért érezte fontosnak, mert szerintük ez a korosztály tud hitelesen és friss szemmel szólni a fiatalokhoz. Az elismerést Pankotai Lili kapta, aki az elmúlt év diáktüntetéseinek volt aktív szereplője, szervezője, és egy tavaly októberi beszéde után kényszerült iskolaváltásra.

tovább olvasom...

A szüret veszélye a mustgáz

2023. 09 21. 09:41

Egy liter erjedő must csaknem 42 liter szén-dioxidot termel.

Az ország több pontján már megkezdődött, de van, ahol be is fejeződött a szüret, és a korai érésű szőlők esetében már a mustot érlelik a pincékben. A szőlő levének erjedésekor mustgáz keletkezik, amely nem megfelelő körülmények között komoly veszélyt jelent. Szellőztetéssel, valamint szén-dioxid-érzékelő elhelyezésével elkerülhető, hogy veszélyes mennyiségben felhalmozódjon, illetve balesetet okozzon a gáz.

tovább olvasom...

Egy rendőr meghalt, többen megsérültek

2023. 09 21. 09:38

Robbantás Esztergomban

Rendőrautók a robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án.

Jelenleg is zajlik a hivatalos szervek szemléje Esztergomban, ahol egy körözés alatt álló férfi – az elsődleges információk alapján – szándékosan gázrobbanást idézett elő egy bűnügyi akció során – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szerda éjjel az MTI-vel.

tovább olvasom...

Időseket lopott meg és bántalmazott egy zalai nő

2023. 09 21. 09:26

Többéves börtönbüntetésre ítélt a Keszthelyi Járásbíróság egy büntetett előéletű zalai nőt, aki több idős asszonyt is meglopott az otthonában, egyiküket súlyosan bántalmazva – tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője az MTI-t.

tovább olvasom...

Második gyermekkor

2023. 09 21. 09:12

Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány alapítója. „A szórakoztatóiparban kéne inkább elhelyezkednie.”
Fotó: Teknős Miklós

Elemzést nem, de egy humoreszket megérdemel Vona Gábor, aki alighanem azért alapított új pártot a minap – Második Reformkor (2RK) –, hogy pár napig róla beszéljenek. (Második Gyermekkor.)

tovább olvasom...

Novák Katalin együttműködést sürgetett

2023. 09 21. 09:09

Magyarország kész részt venni az ukrajnai békekezdeményezésben

Novák Katalin felszólalt az ENSZ Biztonsági Tanácsában, amire magyar államfő részéről évtizedek óta nem volt példa.

Magyarország támogat, és kész részt venni bármely békekezdeményezésben, ami megteremti egy tartós tűzszünet lehetőségét Ukrajnában, és utat nyit egy fenntartható és igazságos béke felé – jelentette ki Novák Katalin, köztársasági elnök szerdán New Yorkban, az ENSZ Biztonsági Tanácsában elmondott felszólalásában, amire magyar államfő részéről évtizedek óta nem volt példa.

tovább olvasom...

Megtalálták az egykori egerszegi vár északnyugati bástyájának maradványait

2023. 09 21. 08:52

Vándor László, Orha Zoltán és Havasi Bálint (b-j) az egykori egerszegi vár északnyugati bástyájának feltárásán.

Megtalálták az egykori egerszegi vár északnyugati bástyájának maradványait. A 17. századi leletegyüttesre a tervezett mérlegház és parkoló területén végzett ásatás során bukkantak rá – jelentették be a helyszínen tartott szerdai sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...

Végső forgalomba helyezés az egerszegi Kosztolányi utca felújítása I. ütemén

2023. 09 21. 07:59

Hétfőtől kétirányú lesz a Kosztolányi utca.
Fotó: Zalatáj

Végéhez ér Zalaegerszegen a Kosztolányi Dezső utca kétirányúsítása I. ütemének projektje, 2023. szeptember 25-én elindul a kétirányú forgalom a felújított utca Balatoni út – Béke ligeti csomópont közötti szakaszán.

tovább olvasom...