Ősszel Magyarország ellenfelei egyszerre lépnek fel a követeléseikkel

2023. 09 26. 09:09

Orbán Viktor napirend előtti felszólalása az Országgyűlésben

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt szólal fel az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján, 2023. szeptember 25-én.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ősszel Magyarország ellenfelei – a Soros-birodalom, a brüsszeli bürokraták és az amerikai demokraták – várhatóan egyszerre lépnek majd fel a követeléseikkel, de ezeket nem fogadhatjuk el, mert nem akarunk visszamenni oda, ahová terelni akarnak bennünket, a Gyurcsány-korszakba – jelentette ki Orbán Viktor hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.

tovább olvasom...

Ötletek az elfekvőből

2023. 09 26. 08:59

Harangozó Gábor elnökségi tag, Kálló Dániel, a Független Diákparlament képviselője, Tüttő Kata, az országos elnökség tagja és Ujhelyi István EP-képviselő (b-j) az MSZP kongresszusán, a Villányi úti Konferenciaközpontban 2019. február 16-án.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A lecsúszó Magyarországról beszéltek az MSZP politikusai Székesfehérváron, a Jóléti Magyarország fórumsorozat újabb állomásán. Harangozó Gábor alelnök szerint rossz úton jár az ország, változásra van szükség. Még szerencse, hogy a pártja tudja, mitől lesz Magyarország jobb, mitől lesznek boldogabbak az emberek – ez pedig a skandináv modell. Ennek ugye három alappillére van, alapja az emberek megbecsülése, vagyis az erős szakszervezetek és az erős szociáldemokrata politika, amely ki tudja harcolni a magas béreket. Ha pedig a magas bérekhez ingyenes, jó minőségű közszolgáltatások kapcsolódnak, az ország versenyképes lesz. Ilyen egyszerű.

tovább olvasom...

Ismét kétirányú a Kosztolányi utca

2023. 09 25. 14:21

Közel kétmilliárdos közlekedésfejlesztés zárult Zalaegerszegen

Negyvenhét év után ismét kétirányú a Kosztolányi utca.
Fotó: Balaicz Zoltán FB-oldala

Csaknem fél évszázad után ismét kétirányúvá tették Zalaegerszeg észak-déli közlekedésének legfontosabb útvonalát, amelyet mintegy 1,8 milliárd forintból újítottak fel.

tovább olvasom...

Csodafegyver

2023. 09 25. 09:43

Az ukrán harcászati nyelvészek előtte bizonyára konzultáltak Kunhalmi Ágnessel és Bangóné Borbély Ildikóval, a kiváló magyar helyesírási szakértőkkel. Zelenszkij nyilván már alkalmazza is az újfajta „helyesírást”.
Fotó: AFP

Ukrajna minden elképzelhető módon küzd az oroszok ellen, írja a Politico. Miközben naponta katonák százai esnek el a frontokon, az Ukrán Állami Nyelvi Normák Nemzeti Bizottsága (van ilyen arrafelé) úgy döntött, mostantól az olyan kifejezések, mint Orosz Föderáció, Oroszország, Moszkva, Orosz Birodalom, Orosz Föderáció Állami Duma stb. kisbetűs írásmódja „nem jelent majd eltérést az ukrán nyelv normáitól a nem hivatalos jellegű szövegekben”. Értsd: nem számít nyelvtani hibának a kisbetűs változat használata.

tovább olvasom...

A bejelentésben első lett (1.)

2023. 09 25. 09:33

Beszélgetés ifj. Koltai Tiborral

Ifj. Koltai Tibor nem vitatja Zalaegerszeg fejlődését, de van még tennivaló szerinte.

Valamivel több, mint nyolc hónap van vissza a 2024-es önkormányzati választásokig. A június kilencediki voksoláson az Európai Parlamentbe is képviselőket választ az ország, így nagy valószínűséggel a kettős szavazáson a korábbi helyhatósági választásokhoz képest nagyobb lesz a részvételi arány.

tovább olvasom...

Utat mutat – zsákutcát

2023. 09 25. 08:58

Kedves Gábor! Már nem megy a néphülyítés.
Fotó Facebook

Magyarországon megnőtt az idegenellenesség, a kirekesztő magatartás és a harciasság, és ez hosszú távú károkat okoz ennek a kevésbé polgárosodott, gyenge identitású országnak – tájékoztatta a még hülyíthetőnek vélt olvasókat Horn Gábor SZDSZ-alapító a Hírklikk.hu hasábjain.

tovább olvasom...

Gólgazdag döntetlent játszott a Fehérvár és a ZTE

2023. 09 25. 08:36

Egy pontot szerzett, vagy inkább kettőt veszített a ZTE Fehérváron?
Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

A Fehérvár FC több mint fél órát emberhátrányban játszva – az utolsó pillanatban egyenlítve – 3-3-as döntetlent ért el a vendég Zalaegerszeggel szemben vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójában.

tovább olvasom...

Major Veronika újabb sikere

2023. 09 25. 08:07

A keszthelyi sportlövő kitűnő formában

Major Veronika: világkupa-győzelem után magyar bajnoki cím.

Major Veronika nyerte a nők 25 méter pisztoly versenyszámát szombaton a Fehér úti Nemzeti Lőtéren zajló 25, 50 méteres sportlövő országos bajnokságon.

tovább olvasom...

Maradandó egészségkárosodást okozott a kutyának a zalai férfi

2023. 09 22. 11:15

A 36 éves férfi vádlott birkákat tartott a Letenye környékbeli területén. A szintén állattartással foglalkozó szomszédja kutyái alkalmanként kiszabadultak, és átmentek a vádlott juhaihoz, aki állatai megriadása, esetenkénti elhullása miatt ezt nem vette jó néven.

tovább olvasom...

Novák Katalin Texasban

2023. 09 22. 11:04

Gazdasági együttműködésről és a közös értékek védelméről is tárgyalt Greg Abbott kormányzóval

Novák Katalin köztársasági elnök és Greg Abbott, Texas állam kormányzója megbeszélést folytat Austinban 2023. szeptember 21-én.

Texas állam ugyanazon értékek mellett áll ki, mint Magyarország – jelentette ki Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön Austinban, amikor kétoldalú gyakorlati és elvi együttműködési lehetőségekről tárgyalt az Egyesült Államok meghatározó szövetségi állama, Texas kormányzójával.

tovább olvasom...