A kormány lop, a vidéki bunkó

2024. 01 24. 12:10

Nem unja a 2010-ben közfelkiáltással pöcébe küldött szabad demokraták megmondóembere.
Fotó: YouTube

Most meg azon háborog Magyar Bálint, az SZDSZ egykori elnöke, hogy a magyar ellenzék miért nem használja a maffiaállam kifejezést az Orbán-kormányra, holott azt még „a Marika néni is megértené”. Egy Me­dián-felmérés is megállapította, hogy a legtöbb baloldali szavazó a „maffiaállam” kifejezéssel jellemezné a kormányt, tehát az ellenzéknek ezt a retorikát kellene használnia. „Falun azt értik, amikor maffiaállamról beszélünk, mert abban szerepel egyfelől az önkény és a hatalmi erőszak, másfelől a rablás.”

tovább olvasom...

Halálos háztűz volt Zalában

2024. 01 24. 11:55

Kallósdon történt a tragédia

A bejutást és az oltást nehezítette az ingatlanban felhalmozott bútor és papírhulladék.
Fotó: Facebook

Holtan találtak egy embert a tűzoltók egy kigyulladt házban szerda reggel a Zala vármegyei Kallósdon – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

tovább olvasom...

A vadmacska lett az Év emlőse

2024. 01 24. 11:45

Az európai vadmacska küllemében nagyon hasonlít a házi macskához.

A házi cir mos közeli rokonát, a vadmacskát választotta 2024-ben az év emlősének a Vadonleső program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet a Magyar Természettudományi Múzeum és a Fővárosi Állat- és Növénykert közreműködésével.

tovább olvasom...

Orbán Viktor is gratulált

2024. 01 24. 11:24

Hidvégi Béla (jobbról) Kovács Zoltán államtitkártól vette át a miniszterelnök gratuláló levelét.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár adta át Orbán Viktor miniszterelnök gratuláló levelét Hidvégi Bélának, aki a természetmegőrzés és a vadászat területén végzett munkásságáért a magyarok közül elsőként Weatherby-díjban részesült.

tovább olvasom...

Magyar címkék Romániában

2024. 01 24. 11:10

Egyszerű marketingfogással állunk szemben…
Forrás: Kronika.ro

Nocsak! Újabban egyre több magyarul címkézett élelmiszerrel találkozni a romániai üzletek boltjaiban. Míg néhány éve Kovászna megyében még súlyos fogyasztóvédelmi bírság járt az áruk magyar feliratozásáért, mára bevett gyakorlattá lett a magyarországi és a székelyföldi termékek magyar címkézése. A legnagyobb román hentesáru-forgalmazó, a Cris-Tim cég például a kedvelt Csárdás szalámicsaládot piros-fehér-zöld szalagos csomagolással teszi a polcokra (a termék román ismertetője csak apró betűvel olvasható a portékán). A Családi pillanatok elnevezésű száraztészta szintén mutatós piros-fehér-zöldbe csomagolva található a boltok polcain. Vagy ott van a Bomilact Madaras Kft. közkedvelt Madarasi székely sajtja, amelynek csupán az oldalára ragasztott öntapadós céduláján találunk rövid román ismertetőt. Hosszan lehetne sorolni a példákat, a lényeg: egyre felkapottabb az új módi.

tovább olvasom...

Zalában is lecsaptak a rendőrök

2024. 01 24. 09:12

Fegyveres hatalomátvételre készülő csoport tagjaival szemben intézkedtek…

A három férfi letartóztatását kezdeményezte az NNI a Zala Vármegyei Főügyészségen.
Fotó: Zalatáj

Tíz helyszínen 150 rendőr vett részt egy összehangolt akcióban, amely során 11 emberrel szemben intézkedtek, akik a gyanú szerint fegyveres hatalomátvételre készültek Magyarországon – közölte szerdán a rendőrség honlapján a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI).

tovább olvasom...

Zelenszkijné intelmei

2024. 01 19. 10:11

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és felesége, Olena Zelenszka.
Fotó: MTI/EPA/Ritzau/Claus Bech

Az orosz invázió olyan, mint a sugárzás, túlterjed Ukrajnán, ha most nem fékezzük meg, magyarázta a Corriere della Serának adott interjúban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felesége. Olena Zelenszka emlékeztetett, a csernobili atomerőmű katasztrófája után a nemzetközi közösség több mint másfél milliárd eurót különített el az erőművek biztonságosabbá tételére, merthogy nyilvánvaló volt: egy sugárzás Európában mindenkit elér.

tovább olvasom...

Zala vármegye és Muraköz megye vezetői egyeztettek

2024. 01 19. 09:56

Balról Josip Grivec, Matija Posavec, dr. Pál Attila, Pácsonyi Imre és Preksen László.

2024. január 18-án egyeztetésre érkezett Zala Vármegye Önkormányzatához a szomszédos horvát Muraköz megye vezetése a két megye határon átnyúló együttműködési lehetőségeinek áttekintésére. A beszélgetés résztvevői dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke, Matija Posavec, Muraköz megye ispánja, Josip Grivec, Muraköz megye alispánja, Preksen László, az MR-EGTC (Mura Régió – Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás) társelnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke voltak. A tisztségviselők megvitatták a Magyarország és Horvátország közötti határon átnyúló együttműködési program célrendszerébe illeszkedő elképzeléseiket.

tovább olvasom...

Megnyitották a Zalaegerszegi Áldozatvédelmi Központot

2024. 01 19. 09:36

Tuzson Bence: az áldozatok védelmével is foglalkoznia kell a büntetőjognak

Tuzson Bence beszédet mond.

Hiányzik ma még a bűntetőjogból, hogy az áldozatokat miként lehet megvédeni az elkövetőktől az után, ha már letöltötték a büntetésüket, ezért ezzel a kérdéssel is foglalkozni kell – jelentette ki az igazságügyi miniszter csütörtökön Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Meghalt Magyar András, a ZTE egykori kosárlabdázója

2024. 01 19. 08:36

Az első NB I-es csapat kiváló játékosa volt.

Életének 73. évében elhunyt Magyar András, a ZTE egykori kiváló kosárlabdázója. Tagja volt annak a csapatnak, amelyik 1978-ban megnyerte az NB II-es bajnokságot, s 45 évvel ezelőtt, 1979. január 13-án – még a munkacsarnokban – az Oroszlány legyőzésével mutatkozott be az NB I-ben.

tovább olvasom...