Parlamenti vita a „kútamnesztiáról”

2023. 05 24. 08:57

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára expozét tart a vízgazdálkodásról szóló törvény módosításáról szóló előterjesztés vitájában. Mögötte Jakab István, az Országgyűlés fideszes alelnöke.

A kutakról szóló szabályozás általános vitájával folytatta munkáját kedd este az Országgyűlés.

tovább olvasom...

Zöldeket beszél

2023. 05 24. 08:32

Karácsony Gergely ígéretei csupán a megválasztásáig szóltak…
Fotó: Havran Zoltán

Ha csak csipetnyi stílusérzék szorul Karácsony Gergelybe, metróval megy hétfőn a felújított 3-as vonal Nagyvárad téri állomásnyitó ünnepségére (öt megálló a Deák tértől), de nem szorult. Főpolgármester úr szolgálati autójával – egy környezetszennyező dízel Volkswagennel – vitette magát a ceremóniára. (Ha emlékezetem nem csal, ő javasolta korábban a hivatalosságoknak: „Itt az ideje, hogy kiszálljanak az állami autókból, lélegezzenek nagyot, nézzenek körül…!”) Ráadásul csúnyán elkésett a lakli ember, húsz percen át várakoztatta a kinyakkendőzött egybegyűlteket.

tovább olvasom...

Elbukta a közmédia ellen indított perét a momentumos Cseh Katalin

2023. 05 24. 08:04

Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű?
Fotó: mandiner.hu

Elutasította Cseh Katalin momentumos képviselő sajtó-helyreigazítás iránti fellebbezését is a Fővárosi Ítélőtábla; a bíróság döntése értelmében a baloldali politikus köteles megfizetni a közmédia perköltségét, valamint az eljárási illetéket – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája az MTI-vel.

tovább olvasom...

Orbán Viktor felszólalt a katari nemzetközi gazdasági fórumon

2023. 05 23. 14:07

„Az amerikai demokraták beleszólnak az emberek életébe, ezt mi nem szeretjük”

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) felszólal a katari gazdasági fórumon Dohában 2023. május 23-án. Balról John Micklethwait, a Bloomberg főszerkesztője.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az amerikai demokraták beleszólnak az emberek életébe, de „mi nem szeretjük ezt” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Dohában, a katari nemzetközi gazdasági fórumon.

tovább olvasom...

Demjén Patrik (ZTE) továbbra is Marco Rossi keretében

2023. 05 23. 13:49

Demjén Patrik élvezi Marco Rossi szövetségi kapitány bizalmát.
Fotó: Kovács Péter

Szalai Gábor, a Kecskemét védője személyében egy újoncot is meghívott a júniusi Európa-bajnoki selejtezőkre készülő keretébe Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

tovább olvasom...

Drónnal megfigyelt házba törtek be Nagykanizsán

2023. 05 23. 13:34

Az ügyészség vádat emelt.
Fotó: Zalatáj

Lopás és pénzmosás miatt emeltek vádat két zalai férfi ellen, aki drónnal megfigyelt házba tört be – tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője kedden az MTI-t.

tovább olvasom...

Már csak az öregfiúknál tervez újabb meccset a ZTE bajnokcsapatának kapusa

2023. 05 23. 13:20

Jelenleg Turi Géza a világ legidősebb aktív futballistája az élvonalban.
Fotó: Ziccer

Jó érzéssel töltötte el, hogy 49 évesen bajnoki mérkőzésen védett, ám újabb szereplésekkel már nem számol a felnőtt csapatban Turi Géza, a feröeri bajnoki címvédő KÍ Klaksvík labdarúgócsapatának kapusedzője.

tovább olvasom...

Huhogók

2023. 05 23. 08:55

Cseh Katalin, a Momentum képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A pénzromlásért a Fidesz a felelős, írja Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője. „Ők azok, akik képtelenek hazahozni az uniós pénzeket – magyarázza. – Ők szervezik a gazdaságpolitikát, amely szerint minden rendben van. Szerintem nincs minden rendben.”

tovább olvasom...

Lövöldözőt fogtak el Zalaegerszegen

2023. 05 23. 08:16

A rendőrök a férfit a helyszínen elfogták.
Fotó: Zalatáj

Gáz-riasztó fegyverrel lövöldöző férfit fogtak el a rendőrök Zalaegerszegen – tájékoztatta a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

tovább olvasom...

Törvényjavaslat a földadó kivetése ellen

2023. 05 22. 09:32

Zala vármegyében jelenleg három településen van érvényben

Nagy István agrárminiszter beszédet mond a Hársfamajori öntözési közösség öntözőtelepének átadásán a Gyõr-Moson-Sopron vármegyei Újrónafőn 2023. május 18-án.
Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Benyújtották a parlamentnek a törvényjavaslatot, amely megtiltja a földadó kivetését a polgármestereknek, helyi önkormányzatoknak – jelentette be Nagy István agrárminiszter Gödöllőn, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos küldöttgyűlésén.

tovább olvasom...