Ötnaposra bővül az Örvényesvölgy Fesztivál

2023. 05 31. 09:18

Világsztárokkal indul a nyár Zalacsányban

A gyerekekre is várnak programot.

A tervezettnél is hosszabb lesz, öt napig tart Magyarország legújabb kulturális seregszemléje, az Örvényesvölgy Fesztivál! A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával megvalósuló, már eddig is izgalmas gyerekprogramokban bővelkedő eseménysorozatot a szervezők egy további gyereknappal bővítik: június 11-én vasárnap bábszínházi előadásokkal és kézműves foglalkozásokkal várják a legkisebbeket a zalai dombok közé.

tovább olvasom...

Gyenesdiás

2023. 05 31. 08:51

tovább olvasom...

Telt ház lesz Litvánia ellen

2023. 05 31. 08:26

A magyar válogatott 2015. 06. 05.-én 4-0-ra nyert Litvánia ellen. Ha nem is ilyen különbséggel, de most is győzelemben reménykedünk.

Kedd délutánra minden jegy elkelt a magyar labdarúgó-válogatott következő hazai Európa-bajnoki selejtezőjére, melyen Litvánia nemzeti csapata lesz a vendég a Puskás Arénában.

tovább olvasom...

Nem vicc: Horn hazaárulózik

2023. 05 30. 10:43

Mit is mondott Horn az SZDSZ országlásakor? „Fontosabb az, hogy mi lesz az SZDSZ-szel, annál, hogy mi lesz az országgal.”
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Nincs megelégedve az Orbán-kormány munkájával Horn Gábor SZDSZ-alapember. (Ez jó hír, képzeljük el, mi lenne, ha tetszene a hajdani országprivatizáló embernek.) A Republikon Intézet vezetője a Hírklikk érdeklődésére beszélt fejfájásairól.

tovább olvasom...

„És megkapjátok a Szentlélek ajándékát”

2023. 05 26. 10:42

Az egyház születésnapja

Tiziano: A Szentlélek eljövetele.

Miután Jézus a feltámadását követő negyvenedik napon felment a mennybe, az apostolok a Mester egykori követőiként magukra maradtak az ellenséges környezetben. Azon a bizonyos ötvenedik napon bezárkózva voltak egyikük házában, testben és lélekben egyaránt megnyomorodva élték rosszsorsukat.

tovább olvasom...

Csónakkal szállítottak migránsokat külföldi embercsempészek Zalába

2023. 05 26. 10:30

Vádat emelt a Nagykanizsai Járási Ügyészség.

Vádat emeltek egy Lengyelországban élő tunéziai férfi ellen, aki társaival a Mura folyón át, csónakkal is csempészett migránsokat Magyarországra – tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

tovább olvasom...

GreenTech Szakkiállítás és Konferencia Zalaegerszegen

2023. 05 26. 09:28

Lantos Csaba: új jövőképre van szükség az energetika terén

Lantos Csaba nyitóbeszéde.
Fotó: ifj. Vigh László

A koronavírus-világjárvány gazdasági hatásai után a háború krízishelyzetével átrendeződés történik, új rend formálódik, ezért új jövőképre van szükség az energetika terén – jelentette ki az energiaügyi miniszter csütörtökön Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Őszöd emlékezete

2023. 05 26. 09:09

– avagy egy kétségbeejtő ember trágár beszédrohama

Lumpenproli körökben ma is szellemi alapvetésként emlegetik az obszcén szózatot.
Fotó: Kurucz Árpád

Nemcsak Kádár János születésnapját üli május 26-án a baloldal, 2006-ban e napon tartott szellemi sztriptízt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a balatonőszödi kormányüdülőben. Egy kétségbeejtő ember öntötte trágár beszédrohamát a publikumra.

tovább olvasom...

Jogerősen tíz évre ítélték „Bróker Marcsit”

2023. 05 26. 08:20

A bíróság elrendezte a vádlott szabadságvesztésének megkezdését.
Fotó: Bors

Jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön a Kun-Mediátor Kft. vezetőjét, aki több mint tíz éven át gyűjtött betétet több száz ügyfelétől, majd a pénz egy részét nem fizette vissza a sértetteknek.

tovább olvasom...

Leveszik az elektronikus nyomkövetőt Eva Kailiról

2023. 05 26. 08:04

A brüsszeli korrupció bocsánatos bűn?
Fotó: hvg.hu

Az illetékes brüsszeli ügyészség engedélyezte, hogy levegyék az elektronikus nyomkövetőt és elhagyhassa a házi őrizetet az Európai Parlamentet (EP) érintő korrupciós botrányba keveredett, azóta leváltott alelnök, Eva Kaili – jelentette a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap csütörtökön.

tovább olvasom...