Megalakult a Demográfiai Kerekasztal

2023. 11 07. 09:29

Novák Katalin köztársasági elnök, a testület elnöke a Demográfiai Kerekasztal alakuló ülésén a Sándor-palotában 2023. november 6-án.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Demográfiai Kerekasztal célkitűzése, hogy Magyarország csökkenő népességű országból növekvő népességű országgá váljon – jelentette ki Novák Katalin államfő az általa életre hívott testület hétfői alakuló ülésén Budapesten, a Sándor-palotában.

tovább olvasom...

Új helyszín és időpont, s nézők sem lesznek

2023. 11 07. 09:20

Változások a Bulgária-Magyarország EB-selejtezővel kapcsolatban

A Puskás-stadionban 3-0-ra nyert a magyar válogatott.
Fotó: MTI

Szófia helyett Plovdivban és nézők nélkül rendezik meg a magyar labdarúgó-válogatott bolgárok elleni Európa-bajnoki selejtezőjét jövő csütörtökön.

tovább olvasom...

Az év zalai idősbarát önkormányzatai

2023. 11 07. 09:02

Balról Bene Csaba, Pácsonyi Imre, Hóbor Sztrahia Krisztina és Cseresnyés Péter.

A hagyományoknak megfelelően idén is átadták a Az év idősbarát önkormányzatai díjat. 2023-ban Csörnyeföld és Keszthely érdemelte ki az elismerést.

tovább olvasom...

Nem fejezték be a hévízi buszpályaudvar átalakítását

2023. 11 06. 15:42

Szerződést bont az önkormányzat

A hévízi testület döntött.
Fotó: Papp Gábor FB-oldala

Nem fejezte be a vállalkozó a hévízi régi buszpályaudvar több mint egymilliárd forintos, turisztikai célú átalakítását, az önkormányzat ezért szerződést bont és kötbért követel – közölte a város polgármestere hétfőn a közösségi oldalán.

tovább olvasom...

Egy migránsgyámolító „leleplező”

2023. 11 06. 09:47

A szolgalelkűségbe is bele lehet betegedni…
Fotó: Hír TV / YouTube

„Van itt minden, mint a Fradi-kolbászban: al-Kaida, Iszlám Állam, Hamász és a tálibok. A lényeg, hogy meglegyen az egyenlőségjel az Euró­pába igyekvő bevándorlók és a terroristák között” – leplezte le minap a nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentés igazi célját Hardy Mihály a Klubrádióban. A cél egyértelmű, magyarázta a humorista: a jövő júniusi választásokig forrásponton kell tartani a bevándorlók veszélyeiről szóló témát, ezzel kell riogatni a magyar közönséget.

tovább olvasom...

Lélegzetvételi lehetőség

2023. 11 06. 09:38

A kupagyőztes ZTE 1-0-ra nyert a sereghajtó Kisvárda otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Erre mondják, hogy 6 pontos meccs volt.
Fotó: Kisvárda Master Good honlapja

OTP Bank Liga, 12. forduló:

Kisvárda Master Good-ZTE FC 0-1 (0-0)

tovább olvasom...

Orbán Viktor: az európai politikát súlyos kihívások uralják

2023. 11 03. 14:21

Orbán Viktor miniszterelnök (k) felszólal a Türk Államok Szervezete 10. csúcstalálkozóján.

Az elmúlt időszak globális fejleményei viharosak voltak, és az európai politikát súlyos kihívások uralják – mondta a miniszterelnök pénteken Asztanában, a Türk Államok Szervezete 10. csúcstalálkozóján.

tovább olvasom...

Papíron nincs sok esély

2023. 11 03. 11:03

2023. július 30.-án a ZTE „fordított pályaválasztóként” 2-0-ra kikapott a Kisvárdától.
Fotó: ztefc.hu/Horváth Krisztián

A Haladás ellen nehezen megnyert (2-1) kupamérkőzés után még komolyabb erőpróba vár a ZTE FC csapatára vasárnap délidőben Kisvárdán. A jelenleg sereghajtó együttes győzelem esetén ugyanis kieső helyre taszíthatja az egerszegi csapatot. Jelentős formajavulásra, s főleg sokkal jobb védekezésre lesz szükség akár az egy pont megszerzéséhez is. Az elmúlt hetek gyenge játéka nem sok jóval kecsegtet. Ráadásul a következő bajnoki találkozóra is idegenben kerül sor az MTK ellen. A 16 közé jutott ZTE-re a Magyar Kupában is nehéz erőpróba és hosszú utazás vár, mert a Diósgyőr ellen kell pályára lépnie vendégként.

tovább olvasom...

Okosváros szóvivője

2023. 11 03. 09:25

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes. A Ciceróra hajazó beszédtechnikus…
Fotó: MTI/Lakatos Péter

Hogy mégis valami látszata legyen, mennyire égető szüksége van Budapestnek egyszerre négy főpolgármester-helyettesre (fejenként havi 1,3 millióért, megspékelve pazar prémiumokkal), az érintettek rendszeresen be-bemennek valamelyik haveri tévéstúdióba, és mesélnek legújabb korszakos elképzelésükről. (Ez kisebb rizikó és kevesebb blamázs, mint kimenni a nép közé, ahol sarkosabban kérdeznek.)

tovább olvasom...

Halálos baleset történt Bocfölde és Sárhida között

2023. 11 02. 16:03

Egy ember meghalt, egy pedig súlyos sérülést szenvedett csütörtökön a Zala vármegyei Bocfölde és Sárhida között történt balesetben – közölte a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

tovább olvasom...