Egerszegen emeltek vádat

2023. 09 13. 10:45

Álwebáruházat működtetett egy borsodi férfi

Az ügyészség 185 rendbeli csalás büntette miatt emelt vádat.

Csaknem kétszáz embert csapott be egy valójában nem létező webáruházat létrehozó borsodi férfi, aki ellen csalás miatt Zalaegerszegen emeltek vádat – tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

tovább olvasom...

Egy balsorsszakértő

2023. 09 13. 10:29

Író úr a hazaszeretettel is így lehetett. Kidobta az ablakon.
Fotó Facebook

„Szegény Magyarország képtelen feldolgozni balsorsát. Képtelen megérteni, hogy a huszadik századi urai – mostohaapái, ha úgy tetszik –, Horthy és a Kádár bántalmazó szörnyetegek voltak, gusztustalan pokolfajzatok” – kesereg közösségi oldalán Péterfy Gergely író. Még szerencsénk, hogy neki konkrét javaslata van a magyarság problémájára: „Le kéne kattanni a múltról és a jövőre kellene koncentrálni – ja, hogy azt épp most lopták el a magyarok orra elől? Micsoda pech.”

tovább olvasom...

Mi, megvezethető magyarok

2023. 09 13. 09:24

Kertész Balázs egy újabb monetáris ajvékoló a balliberális sajtóban.
Fotó: konyvesmagazin.hu

A pénzügyi vészharangozók közül ezúttal a sajtóban ritkán szereplő Kertész Balázs közgazdászt kérdezte minap a Népszava. Sokkal okosabb nem lett, aki elolvasta az interjút – ugyanazt kapta, amit a többi monetáris ajvékolótól szokott: Orbán Viktor kormányának harangoztak, game over. (Csak a nyelvezetben volt egy kis blikkfang: Varga Mihály pénzügyminisztert nemes egyszerűséggel „csak egy szobadísznek” nevezte Kertész közgazda.) Megtudtuk, a Fidesz gazdaságpolitikai koncepciója szétesett, meghaladta az idő.

tovább olvasom...

Sokat segítenek a sikeres pályázatok

2023. 09 13. 09:16

Beszélgetés Gyerkó Gáborral, Egervár polgármesterével

A kerékpárút fontos beruházás volt.

Egerváron az elmúlt években a sikeres pályázatoknak köszönhetően a bel- és külterületen számos út- és járdafelújításra került sor.

tovább olvasom...

DK-osztályozó Keszthelyen

2023. 09 13. 08:56

A nagykanizsai Füle Mátyás a Davis Kupa-keretben

A sajtótájékoztatón balról Füle Mátyás, Nagy Zoltán és Piros Zsombor.
Fotó: Magyar Tenisz Szövetség

Nagy Zoltán, a magyar Davis Kupa-csapat szövetségi kapitánya arra készíti fel a játékosait, hogy kemény ellenállásra számítsanak a törökök elleni, keszthelyi tenisz DK-osztályozón.

tovább olvasom...

Novák Katalin: a családközpontú gondolkodás Mekkája Magyarország

2023. 09 13. 08:07

Novák Katalin több témát is érintett a holnap kezdődő demográfiai csúcs kapcsán.
Fotó: Novák Katalin FB-oldala

A családközpontú gondolkodásnak ma Magyarország a Mekkája, mert mi vagyunk az a hely, ahol érdemes találkozni annak érdekében, hogy a családokat érintő legfontosabb kérdésekről közösen gondolkodjunk – mondta Novák Katalin köztársasági elnök az InfoRádió Aréna című műsorában kedden.

tovább olvasom...

Putyin és a gereblyék

2023. 09 12. 13:25

Hiba volt tankokat küldeni Budapestre és Prágába

Vlagyimir Putyin: – Nekik nincsenek barátaik, csak érdekeik…
Fotó: MTI/AP/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Mecel

Hibás politika volt tankokat küldeni 1956-ban Magyarországra és 1968-ban Csehszlovákiába – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden Vlagyivosztokban, a Keleti Gazdasági Fórum plenáris ülésén.

tovább olvasom...

Lejárt a jegyük…függöny

2023. 09 12. 11:40

A választó nem hülyíthető tovább…
Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd

Az MSZP-ben megvan az erő, hogy új hazai baloldalt építsen fel, tájékoztatta az egybegyűlteket Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke a minap. Nem, nem valami kabaréműsorban – a párt Jóléti Magyarország című fórumsorozatának kecskeméti állomásán mondta ezt szegény.

tovább olvasom...

A megmentett barlangász köszönete a magyaroknak

2023. 09 12. 11:20

Egy héttel az után, hogy mintegy ezerméteres mélységben rosszul lett, kedd hajnalban sikerült kimenteni Mark Dickey barlangászt a törökországi Torosz-hegység barlangjából – közölték a török hatóságok. A Magyar Barlangi Mentőszolgálat is részt vett a nemzetközi összefogásban, amelynek segítségével közel 60 óra megfeszített munka után ma sikerült felszínre hozni az amerikai kutatót. Az amerikai barlangászhoz elsőként a magyar mentőcsapat, köztük egy orvos érkezett le szeptember 3-án. Dickey megköszönte a segítséget a nemzetközi barlangászközösségnek, köztük a magyar barlangi mentőknek.

tovább olvasom...

Projektek a Szent Rafael Kórházban

2023. 09 12. 10:56

Bár a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház soha nem tartozott az önkormányzathoz, de Zalaegerszegnek is fontos, ezért számos módon támogatja az állami egészségügyi intézményt, szakemberlakásokkal, parkolási lehetőségekkel, elektromos autókkal és jótékonysági rendezvényekkel.

tovább olvasom...