Megérkezett a válasz kórházügyben

2023. 06 16. 11:08

A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház és a parlamenti interpelláció

Dr. Gasztonyi Beáta főigazgató megerősítette az államtitkár parlamenti interpellációra adott válaszát.
Fotó: zalaegerszeg.hu

Tegnap írtunk arról, hogy a Parlament hétfői (június 12.) munkanapján Szabadi István, a Mi Hazánk képviselője az interpellációk során azt kifogásolta, hogy a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház traumatológiai osztályát „úgy minősítik magasabb szintű ellátást nyújtó intézménnyé, hogy arra szerinte sem személyi állományában, sem felszereltségében nem alkalmas.”

tovább olvasom...

Megtelt a 301-es  parcella…

2023. 06 16. 08:47

Hogy nem nyílt meg a föld Kádár János alatt…
Fotó: archív

Hatvanöt éve, 1958. június 16-án végezték ki Nagy Imre miniszterelnököt és mártírtársait. Pedig nem ezt ígérte Kádár János, amikor 1956 novemberében szovjet tankok fedezetében visszasunnyogott Magyarországra.

tovább olvasom...

Logisztikai központot alakítanak ki Zalaegerszeg határában

2023. 06 16. 08:36

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere ismertette a beruházás részleteit.

Logisztikai központ épül mintegy 1,1 milliárd forintos beruházással Zalaegerszeg határában – tájékoztatta a város önkormányzata csütörtökön az MTI-t.

tovább olvasom...

Szakbecsüs felvásárlása Zalaszentgróton

2023. 06 16. 08:24

tovább olvasom...

Újabb egyetemmel működik együtt a lenti Balance Medical Center

2023. 06 16. 08:19

A sajtótájékoztatón (b-j) dr. Császár Gabriella, Papp Judit és dr. Szolnoki Nikolett.

Szakmai együttműködési megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara és a lenti Balance Medical Center. Erről június 15-én sajtótájékoztatón számolt be dr. Császár Gabriella, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központ igazgatója, Papp Judit, a Balance Medical Center vezető fizioterápiás szakértője és dr. Szolnoki Nikolett orvos-igazgató.

tovább olvasom...

Havasi Bálint a főigazgató

2023. 06 15. 14:38

Augusztustól főigazgatóság alatt működnek a zalaegerszegi múzeumok

Havasi Bálint, a Göcseji Múzeum eddigi igazgatóhelyettese lett a főigazgató.

Augusztus 1-jétől Havasi Bálint lesz az újonnan létrehozott Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatóságának (ZMI) főigazgatója – közölte csütörtökön a város polgármestere.

tovább olvasom...

Országszerte időseket kifosztó társaságot fogtak el a zalai rendőrök koordinálásával

2023. 06 15. 14:20

 

Az M1-es autópálya egyik pihenőjében fogtak el a zalai rendőrök koordinálásával három férfit és egy nőt, akik Zalaegerszegtől Békéscsabáig számos városban több millió forintot zsákmányoltak idős emberek kifosztásával, amelyről csütörtökön a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányságon (ZVRFK) számoltak be.

tovább olvasom...

Egerszegi úszók sikere

2023. 06 15. 14:09

Érmek és ifi EB-n való szereplés kivívása

A Zalaco-ZÚK úszói: Nett Vivien, Nagy-Selmeczy Bulcsú és Nagy Napsugár – háttérben a nyíltvízi OB helyszíne, a szegedi Maty-ér, a Nemzeti Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Központ.

2023 június 10-11-én a szegedi Maty-éri Nemzeti Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Központban rendezték meg az úszók IX. Nyíltvízi Országos Bajnokságát. A szombati versenynapon 10 km, 7,5 km és 5 km távokon rajtoltak az ország legjobb nyíltvízi úszói, majd vasárnap 1500 méteren „sprinteltek”. A Zalaco-ZÚK csapatából a hosszútávok három jeles képviselője vett részt a versenyen: Nett Vivien és Nagy Napsugár ragyogó érmekkel, Nagy-Selmeczy Bulcsú pedig pontszerzőként végzett.

tovább olvasom...

Egy nagy csapás a magyar irodalomnak…

2023. 06 15. 14:02

Megbünteti a Librit Péterffy-Novák Éva

Atyavilág! Most aztán foghatják a fejüket a Librinél.
Fotó: Havran Zoltán

Alighogy megkötötte a szerződést a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány leányvállalata az SQ Invest Kft.-vel a Libri-csoport 67,48 százalékos részvénycsomagjának adásvételéről (s így az eddigi közvetett kisebbségi tulajdonos MCC vált a hazai könyvkereskedelmi és -kiadói piac meghatározó, 98,41 százalékos tulajdonosává), Péterfy-Novák Éva betűvető bejelentette: a jövőben nem kívánja megjelentetni a könyveit a Libri Kiadónál.

tovább olvasom...

Téma volt a Parlamentben a zalaegerszegi kórház

2023. 06 15. 10:49

Most a Parlamentben volt téma a zalaegerszegi kórház traumatológiai osztálya.

A Parlament hétfői (június 12.) munkanapján az interpellációk során szóba került a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház. Szabadi István képviselő (Mi Hazánk) azt kifogásolta, hogy az egészségügyi intézmény „traumatológiai osztályát úgy minősítik magasabb szintű ellátást nyújtó intézménnyé, hogy arra szerinte sem személyi állományában, sem felszereltségében nem alkalmas.

tovább olvasom...