Az onkológiai és kardiológiai eszközparkot fejlesztik a zalaegerszegi kórházban

2023. 10 12. 08:26

Balról dr. Lupkovics Géza orvos-igazgató, Balaicz Zoltán polgármester, dr. Gasztonyi Beáta főigazgató, Vigh László országgyűlési képviselő.

Az onkológiai és kardiológiai eszközpark fejlesztésére közel 800 millió forintot nyert a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház, amelynek kardiológiai ellátási területe közel másfél millió lakost érint – tájékoztatta az egészségügyi intézmény az MTI-t.

tovább olvasom...

„Jó lenne néha elszívni egy füves cigarettát”

2023. 10 12. 08:10

Mellőzi a rímeket Parti Nagy Lajos

A költő csupán a humanista szemkilövetőtől fogadta el Kossuth-díját.
Fotó: MTI/Mónus Márton

Közéleti versek helyett újabban éles közéleti tárcákat ír a most hetvenéves Parti Nagy Lajos költő, mert – egy interjújából idézek –: „tele van a tököm” (a Fidesz-kormányzattal – P. Gy.). „Azt hiszem, e maffiaállam nem Magyarország belügyeként fog megdőlni, és abból majd jól nem lehet kijönni – véli. – Ezt a rezsimet nagyon megszívta Magyarország.” Parti Nagy szerint lehet ugyan okokat, felelősöket keresni, de minél színesebb és rikítóbb a NER-valóság, illetve a NER-jövő, annál sötétebb lesz. „A nyilvánosság túlnyomó része katonásan, rezzenéstelenül szolgálja az Orbán-diktatúrát. Van pénz, hogy ezt a goebbelsé­riát nyomassák, egyre intenzívebben.”

tovább olvasom...

Kirabolták a Duna House zalaegerszegi irodáját

2023. 10 12. 07:59

Több millió forint, lőfegyver, kábítószergyanús anyagmaradványok

A zalaegerszegi rendőrök egy nap alatt azonosították és elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőit.

tovább olvasom...

Zalaegerszegi baleset részesét és szemtanúit keresik

2023. 10 11. 10:28

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság 20801/1289/2023. szabálysértési számon indított eljárást egy anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset miatt.

tovább olvasom...

Korózs Lajos újra elemében

2023. 10 11. 09:00

A tanácsokból nem fogynak ki Korózs Lajosék.
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Korózs Lajos, az MSZP alelnöke úgy tűnik kilábalt alkotói válságából, s a botrányt okozó videója után folytatja népszónoki, a széles tömegekért aggódó politikusi pályafutását.

tovább olvasom...

Szűcs Valdó: nagyon bántott, hogy kihagytam a vb-t

2023. 10 11. 08:50

110 m gáton 13:32 mp az olimpiai szint. Szűcs Valdó idei legjobbja 13:85 mp.

Nagyon bántotta Szűcs Valdó négyszeres szabadtéri és kétszeres fedett pályás magyar bajnok gátfutót, hogy sérülése miatt ki kellett hagynia az augusztusi budapesti világbajnokságot.

tovább olvasom...

Bajnait majmolja…

2023. 10 11. 08:40

A dolláradományok szortírozása is téma lehetett?

Fekete-Győr András és Bajnai Gordon. Lefőtt a kávéjuk…
Fotó: Fazekas Máté

Azóta, hogy a momentumos Fekete-Győr András 3,39 százalékkal tök utolsó lett az ellenzéki miniszterelnökjelölt-show-ban, állapota tovább romlott. Ezt látszik erősíteni a közösségi oldalára föltett minapi bejegyzése is:

tovább olvasom...

2022 őszén már érezhető volt a vállalatok profitéhsége

2023. 10 10. 15:20

Rigó Csaba Balázs a „kapzsinflációról” is beszélt

Rigó Csaba Balázs szerint az energiaárak 2022 szeptemberben és októberben tetőztek.
Fotó: pestisracok.hu

Már 2022 őszén érezhető volt az a vállalati profitéhség, amely felfelé hajtotta az árakat, és egyes szektorokban rendkívüli nyereségek képződtek – mondta Rigó Csaba Balázs, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke (korábban a Zala Megyei Kormányhivatal vezetője volt – a szerk.) a Századvég Vidék Konferenciáján csütörtökön Budapesten.

tovább olvasom...

A „számla” csalás bűntettéről lett kiállítva

2023. 10 10. 15:02

Ingyen nyaralt a német hölgy Hévízen

Tizenegy napig élvezte a vendéglátást, majd fizetés nélkül távozott. A „számlát” utólag az ügyészség nyújtotta be.

A 37 éves német állampolgárságú nő 2020 júliusában egy hévízi szállodába foglalt szállást két főre és egy kutyára. A foglalásnak megfelelően 2020. július 26-tól 11 napot tartózkodtak a szállodában, és vették igénybe a szálloda különböző szolgáltatásait, majd 2020. augusztus 6-án kora reggel, a szálloda egyik, az étterem melletti mellékkijáratán keresztül, fizetés nélkül távoztak. A vádlott közel 800.000 forint kárt okozott a szállodát üzemeltető gazdasági társaság részére, melynek egy részét az eljárás során megtérítette.

tovább olvasom...

A belvárosi képviselő

2023. 10 10. 09:59

Beszélgetés a zalaegerszegi dr. Káldi Dáviddal (2.)

Dr. Káldi Dávid: – Az egykori MMIK sorsa a Kisfaludy utcában egyelőre bizonytalan.

Az interjú első részében a zalaegerszegi belváros egyik önkormányzati képviselője, dr. Káldi Dávid elmondta, hogy az elmúlt évek nem a nyugodt, tervszerű építkezést segítették. A Covid-járvány, az orosz-ukrán háború hatásai, az energiaválság következményei átrajzolták az eredeti költségvetést. Azonban ez sem akadályozta meg a vármegyeszékhely, Zalaegerszeg fejlődését.

tovább olvasom...