Fegyházbüntetésre ítélték a több embert rabszolgaként tartó zalai család tagjait

2024. 01 25. 08:43

Állati sorban tartották áldozataikat.
Fotó: police.hu

Súlyos fegyházbüntetéseket szabott ki a Pécsi Ítélőtábla jogerősen egy zalai család tagjaira, akik több emberrel éveken át rabszolgaként bántak; egyik ismerősük az embertelen körülmények miatt halt meg – tájékoztatta a bíróság az MTI-t.

tovább olvasom...

Útban vannak a gazdák

2024. 01 25. 08:25

Az önkénynek meggyűlik a baja a gazdaemberrel.
Fotó: MTI

A traktorok lepte európai nagyvárosok fényesen igazolják, a kontinens torkig van a multikból. A mindennapjaiban leginkább érintett gazdatársadalom dacol a kiszolgáltatottságára alapozó liberális önkénnyel. (Ahogyan Gajdics Ottó is sugallta minapi publicisztikájában: Európa nem kér a felkínált laboratóriumi műhúsból, a grillezett sáskás lisztkukacpüréből…)

tovább olvasom...

Mura-Menti Malacságok

2024. 01 25. 08:10

tovább olvasom...

Több száz embertől csalt ki pénzt egy zalai nő, másodszor is elítélték

2024. 01 25. 08:01

A Zalaegerszegi Járásbíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a csaló nőt.
Fotó: Zalatáj

Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a bíróság egy zalai nőt, aki több mint 250 embertől csalt ki pénzt nem létező áruk ígéretével és gyermekének gyógykezelésére hivatkozva; ugyanilyen bűncselekmény miatt már korábban is elítélték – tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője az MTI-t.

tovább olvasom...

Korszerűsítették a zalaegerszegi kórház pózvai pszichiátriai osztályát

2024. 01 24. 13:59

Balaicz Zoltán szerint – bár nem az önkormányzat a fenntartó – figyelemmel kísérik és segítik a fejlesztéseket.

Közel 460 millió forintból korszerűsítették a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház pózvai pszichiátriai osztályának épületét, amelyet szerdán adták át.

tovább olvasom...

A kormány lop, a vidéki bunkó

2024. 01 24. 12:10

Nem unja a 2010-ben közfelkiáltással pöcébe küldött szabad demokraták megmondóembere.
Fotó: YouTube

Most meg azon háborog Magyar Bálint, az SZDSZ egykori elnöke, hogy a magyar ellenzék miért nem használja a maffiaállam kifejezést az Orbán-kormányra, holott azt még „a Marika néni is megértené”. Egy Me­dián-felmérés is megállapította, hogy a legtöbb baloldali szavazó a „maffiaállam” kifejezéssel jellemezné a kormányt, tehát az ellenzéknek ezt a retorikát kellene használnia. „Falun azt értik, amikor maffiaállamról beszélünk, mert abban szerepel egyfelől az önkény és a hatalmi erőszak, másfelől a rablás.”

tovább olvasom...

Halálos háztűz volt Zalában

2024. 01 24. 11:55

Kallósdon történt a tragédia

A bejutást és az oltást nehezítette az ingatlanban felhalmozott bútor és papírhulladék.
Fotó: Facebook

Holtan találtak egy embert a tűzoltók egy kigyulladt házban szerda reggel a Zala vármegyei Kallósdon – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

tovább olvasom...

A vadmacska lett az Év emlőse

2024. 01 24. 11:45

Az európai vadmacska küllemében nagyon hasonlít a házi macskához.

A házi cir mos közeli rokonát, a vadmacskát választotta 2024-ben az év emlősének a Vadonleső program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet a Magyar Természettudományi Múzeum és a Fővárosi Állat- és Növénykert közreműködésével.

tovább olvasom...

Orbán Viktor is gratulált

2024. 01 24. 11:24

Hidvégi Béla (jobbról) Kovács Zoltán államtitkártól vette át a miniszterelnök gratuláló levelét.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár adta át Orbán Viktor miniszterelnök gratuláló levelét Hidvégi Bélának, aki a természetmegőrzés és a vadászat területén végzett munkásságáért a magyarok közül elsőként Weatherby-díjban részesült.

tovább olvasom...

Magyar címkék Romániában

2024. 01 24. 11:10

Egyszerű marketingfogással állunk szemben…
Forrás: Kronika.ro

Nocsak! Újabban egyre több magyarul címkézett élelmiszerrel találkozni a romániai üzletek boltjaiban. Míg néhány éve Kovászna megyében még súlyos fogyasztóvédelmi bírság járt az áruk magyar feliratozásáért, mára bevett gyakorlattá lett a magyarországi és a székelyföldi termékek magyar címkézése. A legnagyobb román hentesáru-forgalmazó, a Cris-Tim cég például a kedvelt Csárdás szalámicsaládot piros-fehér-zöld szalagos csomagolással teszi a polcokra (a termék román ismertetője csak apró betűvel olvasható a portékán). A Családi pillanatok elnevezésű száraztészta szintén mutatós piros-fehér-zöldbe csomagolva található a boltok polcain. Vagy ott van a Bomilact Madaras Kft. közkedvelt Madarasi székely sajtja, amelynek csupán az oldalára ragasztott öntapadós céduláján találunk rövid román ismertetőt. Hosszan lehetne sorolni a példákat, a lényeg: egyre felkapottabb az új módi.

tovább olvasom...