Zalában is otthonra találtak

2024. 05 29. 10:47

Közönségkedvenc lett a Czider

2012-ben kezdődött…

Magyarországon elsőként, 2012-ben vágott bele Tölyhi Orsi és Szabó Kata a ciderkészítésbe, és hamar eljutottak oda, hogy stabilan jó minőségű, a visszajelzések alapján szerethető cidert állítottak elő. A Magyar Czider Kft. megalapítása után Fejér vármegyében kezdték meg tevékenységünket, majd 2019-ben belevágtak a bővítésbe, és a zalai-dombságok között, Gelse és Kilimán határában találtak új otthonra. A ​​Golden Garden Invest Kft.-vel szoros, stratégiai együttműködést alakítottak ki, és a sokak által kilimáni almásként ismert új telephelyen (részben pályázati forrásból) lehetőségük nyílt a gyártási kapacitás bővítésére, valamint a gyártási és csomagolási technológia fejlesztésére.

tovább olvasom...

Csillag érzéki csalódása

2024. 05 29. 10:39

A Csillagék által lecsökkentett állam erősen legatyásodott. Ezt már elfelejtette a volt SZDSZ-es miniszter.
Fotó: Facebook

Ezúttal egy csillagászati érdekességre hívja fel a figyelmünket a sokoldalú Csillag István, egykori szabad demokrata miniszter a Népszavában. Azt írja, az asztronómusok jól ismerik azt az érzéki csalódást, hogy a Föld mozgása miatt egy távoli csillag más-más időben más és más távolságra lévőnek látszik. Mármost – száll le a Földre Csillag – Magyar Péternek az országjárásai során elmondott beszédei mindenki számára világossá teszik, hogy a maffiaállamban (Magyar Bálint szóleleménye az orbáni Magyarországról – P. Gy.), amiben élünk, jóval nagyobb a szervezett lopás miatti kár, mint ami első látásra észrevehető.

tovább olvasom...

Gazdasági fórum Zalaegerszegen

2024. 05 29. 10:26

Latorcai Csaba: területfejlesztési szolgálat indul szeptembertől

Balaicz Zoltán kiemelte, hogy a munkanélküliség 7,5-ről 2,5 százalékra csökkent Zalaegerszegen.

Területfejlesztési szolgálatot állít fel a kormány szeptemberben, amelynek középtávon minden járásban lesz olyan munkatársa, aki a pályázatok kidolgozásában, beadásában és végrehajtásában végig támogatást nyújt – közölte a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Családi nap Letenyén

2024. 05 29. 10:04

Sokan vettek részt a rendezvényen.

Családi napot szervezett a Letenyei Polgári Egylet május utolsó hétvégéjén.

tovább olvasom...

„Mentek a lecsóba!”

2024. 05 29. 09:10

Amióta konyulni látszik a Momentum szimpátiagörbéje, egyre idegesebb Donáth Anna.

Orbán Viktor Hódmezővásárhelyen újra rasszista húrokat pengetett. Kijelentette, hogy nincs elég fehér keresztény ember Európában – panaszolta közösségi oldalán Donáth Anna, a Momentum elnöke. Tudósítását – afféle mankó gyanánt – lábjegyzettel is ellátta: „Gyűlöletes mondat, gyűlöletes gondolkodás, gyűlöletes hergelés. […] Képzeljük el, hogy milyen az a világ, amikor a bőrszín érdem és kívánatos cél. De nem is kell elképzelnünk. Pontosan ismerjük a történelemből.”

tovább olvasom...

Pótcselekvés – árnyékban…

2024. 05 24. 11:54

EP-mentelmi joggal könnyen vádaskodik az árnyékkormányfő.

Politológus legyen a talpán, aki meggyőző diagnózissal áll elő, milyen nyavalya támadhatta meg Dobrev Klára árnyékkormányfőt, hogy köztörvényes bűnözőnek nevezte, lemondásra szólította fel, majd följelentette Sulyok Tamás köztársasági elnököt a minap. (Szerinte az államfő a 2000-es évek elején ügyvédként közreműködött abban, hogy magyar termőföldek kerüljenek külföldiek kezébe.) Izgalmas kérdés.

tovább olvasom...

Változásra van szükség Nagykanizsán

2024. 05 24. 08:52

Lázár János a dél-zalai városban járt

A miniszter szerint Balogh László és csapata képes együttműködni a kormánnyal.

Megépítjük a déli elkerülő utat és kétszer két sávos gyorsforgalmi úttal kötjük össze Nagykanizsát és Zalaegerszeget – jelentette be csütörtökön Lázár János építési és közlekedési miniszter a dél-zalai városban tett látogatása során, melynek keretében rögtönzött sajtótájékoztatót tartott.

tovább olvasom...

A „kieséses”szakasz zajlik Zalaegerszegen

2024. 05 24. 08:26

– avagy egy barátnő is lehet kampánytényező a polgármesterjelölti küzdelemben

A jelöltszűkítés ténye a Nemzeti Választási Iroda hivatalos oldalán.

A Nemzeti Választási Iroda honlapja szerint egy fővel csökkent Zalaegerszegen a polgármesterjelöltek száma. A május 21-iki bejegyzés szerint Torday Renátó független jelölt törölve lett. Maradt tehát Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP), Góra Balázs (Tiéd a Város Egyesület), Keresztes Csaba (DK-Momentum) és Kiss Ferenc (Mi Hazánk).

tovább olvasom...

Orbán Viktor Zalaegerszegen

2024. 05 23. 14:43

„Látni akarjuk felnőni gyerekeinket, unokáinkat, ezért állunk ki a béke mellett”

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (b) Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester társaságában.

Zalaegerszegen folytatódott csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök országjárása az EP-választási kampányban – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

tovább olvasom...

Ekler Luca aranyérmes távolugrásban és 100 méteren

2024. 05 21. 13:40

Para-atlétikai világbajnokság Japánban

Két friss világbajnoki címmel készül a párizsi paralimpiára.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ekler Luca címét megvédve aranyérmet szerzett távolugrásban a para-atlétikai világbajnokságon, a japán Kóbéban.

tovább olvasom...