Orbán Viktor: a terror elfogadhatatlan

2023. 10 13. 11:28

Háborús helyzet van… Magyarország mindig is a terrorizmus ellen volt.
Fotó: AFP

Elfogadhatatlannak nevezte a terrort pénteki rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök, aki azt is közölte: Magyarország Izrael oldalán áll.

tovább olvasom...

Aki nem DK-s, az fideszes

2023. 10 13. 09:28

Beszélgetés ifj. Koltai Tiborral (4.)

Az MSZP zalaegerszegi székháza előtt. Ma már csak emlék…
Fotó: Zalatáj

Ifj. Koltai Tibor jelentette be először, hogy indulni fog Zalaegerszegen a 2024-es önkormányzati választáson, mégpedig polgármesterjelöltként. Az interjú korábbi részeiben részletesen beszélt döntése okairól, s szóba kerültek a leendő riválisok is.

tovább olvasom...

Péntek, tizenharmadika

2023. 10 13. 09:05

Karácsony Gergely ellenzéki fõpolgármester, Gy. Németh Erzsébet és Pikó András az ellenzéki pártok demonstrációján a VIII. kerületi Práter utcában 2019. szeptember 13-án
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Kis színes. Szép Fülöpről annyit illik tudni, hogy szép volt meg Fülöp, akit a franciák királyként alkalmaztak odahaza 1285 és 1314 között. Erős hatalmat épített ki ez a Fülöp, még a római pápát is tömlöcbe vetette, amikor a szentatya kritikával illette a munkásságát (ma úgy mondanánk: beszólt neki).

tovább olvasom...

Orbán Viktor: Magyarország elkötelezett támogatója Georgia EU-tagságának

2023. 10 13. 08:57

Orbán Viktor magyar (b) és Irakli Garibasvili georgiai kormányfő, miután együttműködési megállapodást írt alá az első magyar-georgiai közös kormányülés után.
Fotók: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Magyarország elkötelezett támogatója Georgia EU-tagságának, amely Európa érdekét is szolgálja – mondta el Orbán Viktor magyar miniszterelnök a magyar és a georgiai kormány együttes ülését követően megtartott sajtótájékoztatón csütörtökön a georgiai Telaviban.

tovább olvasom...

Novák Katalin Fejér vármegye vezető politikusaival egyeztetett

2023. 10 12. 14:45

Novák Katalin (b4) Fejér vármegye vezető politikusaival találkozik a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban. Az államfő mellett Király András, a Sándor-palota tervezésért és elemzésért felelős igazgatója (b3) és Victor Katalin elnöki tanácsadó (b2), valamint Kun Szabó István vezérőrnagy, az államfő főhadsegédje (b5) és Farkas Vajk, a Sándor-palota kommunikációs igazgatója (b6).

Novák Katalin köztársasági elnök Fejér vármegye vezetőivel, képviselőivel egyeztetett csütörtökön, a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban, a vármegyében tett kétnapos látogatásának első napján.

tovább olvasom...

Zalaegerszegen is Indul a bakterház

2023. 10 12. 10:48

Kiss Ernő (b) Toppancs, Besenczi Árpád (b2) a bakter, Szakály Aurél (j2) Buga Jóska és Kovács Virág (j) Rozi szerepében.

Újabb bemutatóra kerül sor október 13-án, pénteken 19 órai kezdettel a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban.

tovább olvasom...

Az emberi hiszékenységet használta ki a keszthelyi férfi

2023. 10 12. 09:12

Milliárdos pályázati összeget is ígért

Az ügyészség többrendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat a férfivel szemben.

Az 58 éves keszthelyi, munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező férfi, megélhetésének biztosítása és életszínvonalának emelése céljából 2014 évben elhatározta, hogy mások megtévesztésével fog rendszeresen bevételre szert tenni. Ennek érdekében 2014-ben párjának bizalmával visszaélve, egy nem valós, általa kitalált megkötendő üzletre hivatkozással 18 millió forintot, majd a nehéz élethelyzetére és vagyoni helyzetére hivatkozva további 3.626.000 forintot kért kölcsön, és kapott a sértettől azzal, hogy az összegeket rövid időn belül visszafizeti. A vádlott a sértettet a visszafizetési szándékáról folyamatosan hitegette, és a benne továbbra is bízó sértettet és annak édesanyját rávette arra, hogy adják át fedezetként budapesti lakásukat a vádlott harmadik személlyel szemben fennálló tartozásának rendezése érdekében. A sértettek a vádlottban bízva adásvételi szerződést kötöttek a vádlott hitelezőjével, aki a lakást 13.500.000 forintért megvásárolta, a sértettek a vételárból azonban csak 500.000,-forintot kaptak meg.

tovább olvasom...

Elítélték a zalaegerszegi étterembe hajtó autóst

2023. 10 12. 09:01

A kalandos éjszakát a járásbíróság ítélete zárta le.
Fotó: Zalatáj

Pénzbüntetésre és a vezetéstől eltiltásra ítélték azt a férfit, aki tavaly tavasszal Zalaegerszegen ittasan, bedrogozva autójával egy üres étterembe (a Jókai utcával szemben, a Rákóczi utcában található – a szerk.) csapódott, majd gyalog távozott onnan – tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-t.

tovább olvasom...

Novák Katalin az izraeli és ukrajnai háborúról is beszélt a román elnökkel

2023. 10 12. 08:55

Novák Katalin köztársasági elnök és Klaus Iohannis román államfő sajtótájékoztatót tart tárgyalásuk után a Sándor-palotában 2023. október 11-én.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az ukrajnai és az izraeli háborús helyzet, valamint Románia schengeni térséghez csatlakozásának kérdése is szerepelt Novák Katalin köztársasági elnök és Klaus Iohannis román államfő megbeszélésének témái között szerdán a Sándor-palotában, Budapesten.

tovább olvasom...

Új funkciókkal és attrakciókkal bővül a keszthelyi Festetics-kastély

2023. 10 12. 08:36

Több mint 2,5 milliárd áll rendelkezésre a fejlesztésekhez.
Fotó: MTI

Több mint 2,5 milliárd forint európai uniós támogatásból új turisztikai attrakciókkal és funkciókkal bővül a keszthelyi Festetics-kastély – közölte a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. (NÖF) ügyvezető-helyettese szerdán, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...