Tömegmészárlás az Egyesült Államokban

2023. 10 26. 08:19

Fegyverhasználatban jártas lövészoktatót keresnek

A gyanúsítottról készült hatósági felvétel.
Fotó: Androscoggin County Sheriff’s Office / AFP

Egy okleveles lőfegyver-oktatót keresnek a tucatnyi halálos áldozatot és több tucat sebesültet követelő szerda esti amerikai lövöldözés miatt Maine állam Lewiston városában.

tovább olvasom...

Jön a Csok Plusz

2023. 10 26. 08:12

Új otthonteremtési támogatást indít a családoknak a kormány

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Csák János kulturális és innovációs miniszter (b) a Kormányinfó sajtótájékoztatón.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Új, az első közös otthon megvételére, nagyobb otthonba költözésre és lakásbővítésre is felhasználható otthonteremtési támogatást indít a családoknak a kormány Csok Plusz néven – jelentette be a kulturális és innovációs miniszter szerdán Budapesten.

tovább olvasom...

2024-ben is együtt indul a „hatosfogat”?

2023. 10 26. 08:02

Beszélgetés dr. Fodor Csabával, a nagykanizsai ÉVE-frakció vezetőjével (5.)

Dr. Fodor Csaba szeretné, ha 2024-ben is együtt indulna a 2019-es „hatosfogat”.
Fotó: Zalatáj

Beszélgetésünk végéhez értünk dr. Fodor Csabával, a nagykanizsai közgyűlés balliberális, egy fős többségben lévő ÉVE-frakció vezetőjével. Szót ejtettünk többek között Nagykanizsa és Zalaegerszeg vélt vagy valós ellentétéről, a lehetséges együttműködésről, az elmúlt több, mint négy esztendő várospolitikájáról, gazdasági helyzetéről. Érintettük a kormányzat és Nagykanizsa kapcsolatát, annak tükrében, hogy az ÉVE-frakció szerint a város csak ráfizetett erre, mert több volt az elvonás, mint a támogatás. Nem maradhatott ki a kanizsai médiahelyzet, s természetesen a közgyűlés két frakciója közötti ellentét sem. Beszélgetésünk végén szóba került a Nagykanizsa és Térsége Önkormányzati Társulásban kialakult helyzet is. (A társulási tanács egyébként 2023. október 25-én tartotta ülését, a fejleményekre a későbbiekben visszatérünk – a szerk.)

tovább olvasom...

Kordon közé zárt momentumos kordonbontók

2023. 10 25. 10:27

„Vér” folyt a fővárosban október 23-án

A három forradalmár „államférfi” és az „államhölgy”…

Tompos Márton, a Momentum országgyűlési képviselője közismert környezetvédő. Olyannyira, hogy egyenesen Zala vármegyébe szaladt felfedni az egykori zajdai laktanyában felhalmozott autógumik titkát. Mert ugye a háttérben egy magasrangú fideszes rokona áll.

tovább olvasom...

H I R D E T M É N Y

2023. 10 25. 09:17

Lenti Város Kitüntetései

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének a kitüntető címek, valamint díjak alapításáról és adományozásáról, továbbá a „Lenti Város Tiszteletbeli Polgára” cím adományozásáról szóló 27/2012. (III.29.) önkormányzati rendelettel módosított 23/2011. (VIII.31.) önkormányzati rendelete értelmében

tovább olvasom...

SZDSZ-antré

2023. 10 25. 08:33

Részlet a Blokád című magyar filmből, az előtérben Göncz Árpád szerepében Gáspár Tibor, mellette jobbra a háttérben Seress Zoltán, aki Antall Józsefet alakítja.
Fotó: Szvacsek Attila

Ma harminchárom éve kezdődött a taxisblokádnak nevezett SZDSZ-puccskísérlet a regnáló Antall-kormány ellen.

tovább olvasom...

Lépett a Gazdasági Versenyhivatal

2023. 10 25. 08:25

Terítéken az online szállásfoglalás visszásságai

A bizottság ülésen Rigó Csaba Balázs ismertette a nemzeti versenyhatóság vizsgálatának eredményeit.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Gyorsan hasznosulhatnak a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) javaslatai az online szállásfoglalási piacon – közölte a versenyhatóság annak kapcsán, hogy az Országgyűlés Gazdasági bizottsága napirendre vette és megtárgyalta kedden a hivatal gyorsított ágazati vizsgálatát az online szállásfoglalási piacról.

tovább olvasom...

A TV Maci ismét munkát vállalt

2023. 10 25. 08:15

Hivatalosan is MTVA-dolgozó lett a közmédia emblematikus figurája

Papp Dániel belépőkártyát akaszt a TV Maci, mint az intézmény egyik „legrégebbi dolgozója” nyakába a figura 60. „születésnapja” alkalmából tartott megemlékezésen a közmédia székházában.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Belépőkártyát kapott az Esti mese legendás fogmosó barnamedvéje, a TV Maci mint az intézmény egyik „legrégebbi dolgozója” a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójától. Papp Dániel kedden a közmédia székházában a figura 60. „születésnapja” alkalmából akasztotta a kártyát a TV Maci nyakába.

tovább olvasom...

Mike Oldfield és a Tubular Bells három koncerten Magyarországon

2023. 10 24. 10:48

Veszprém, Debrecen és Budapest a három helyszín

Mike Oldfield sajátos műfajt alkotott.
Fotó: Getty Images

Mike Oldfield negyedszázad elteltével ismét Magyarországon koncertezik. A világhírű brit rockzenész 50 éve jelentette meg ma már klasszikus albumát, a Tubular Bells-t, amelyet a jubileumi turnén jövő februárban Veszprémben, Debrecenben és Budapesten is bemutatnak.

tovább olvasom...

Megütötte a polgármestert a városnapi rendezvényen

2023. 10 24. 10:10

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.
Fotó: Zalatáj

Egy Zala vármegyei kisváros (Pacsáról van szó a Zalatáj értesülése szerint – a szerk.) szervezésében 2022. szeptember 2-3. napján városnapi rendezvénysorozat megtartására került sor a helyi könyvtárban, valamint az önkormányzat könyvtárral szomszédos szabadtéri közterületen. A kisváros polgármestere a rendezvénysorozat alatt a szervező önkormányzat képviseletében, a képviselő-testület vezetőjeként és tagjaként aktívan közreműködött a rendezvény lebonyolításában és a biztonság fenntartásában, mely feladatát a ruházatán viselt – a sértett nevét, a rendezvény elnevezését, az önkormányzat megjelölését és a szervezői minőséget feltüntető – kitűzője is jelezte.

tovább olvasom...