Egy amerikai Csehországból

2023. 06 28. 10:20

Újabb játékossal sikerült megállapodnia a Zalakerámia ZTE KK-nak, így az amerikai Tony Hicks lett a harmadik nyári új igazolás.

tovább olvasom...

Mim Gergely marad a ZTE-nél

2023. 06 28. 09:50

Az új szezonban is a ZTE játékosa lesz.

Egy évvel meghosszabbította a ZTE FC a 24 éves labdarúgó kölcsönszerződését, így a 2023/24-es szezonban is Zalaegerszegen futballozik a villámléptű szélső, Mim Gergely.

tovább olvasom...

Nagykanizsán a helyzet változatlan

2023. 06 28. 09:28

Kilépés, lemondás, beszámoltatás…

Szirtes Balázs nem bírta tovább, bedobta a törölközőt.
Fotó: Jancsi László

A június 26-án, hétfőn tartott közgyűlés történései bőven adnak beszédtémát Nagykanizsán. 18 év tagság után a képviselő-testület úgy döntött, hogy kilép a város a kistérségi társulásból.

tovább olvasom...

Váltás lesz a Zalaegerszegi Városi Rendőrkapitányság élén

2023. 06 28. 08:13

Dr. Andor László Nagy Bálint országgyűlési képviselő (b1) és Manninger Jenő, Keszthely polgármestere társaságában egy korábbi kitüntetése alkalmából.
Fotó: police.hu

A Zalatáj értesülése szerint július elsejétől a távozó dr. Molnár József ezredes helyett dr. Andor László alezredes, eddigi keszthelyi kapitány irányítja majd a Zalaegerszegi Városi Rendőrkapitányságot.

tovább olvasom...

Friss emberek a zalaegerszegi alapítású Frisshíreknél

2023. 06 27. 11:54

Gattyánék szinte mindenkit menesztettek

Gattyán gatyába rázná a Frisshíreket.
Fotó: MTI

Új főszerkesztőt kapott és egy fő kivételével lecserélték a teljes szerkesztőséget a Frisshírek – írja a Média1 médiabulvár-portál. Mint hozzátették, az eredetileg Márki-Zay kampányára felépített portál időközben Gattyán György cégcsoportjához, illetve a Megoldás Mozgalom elnökéhez, Huszár Viktorhoz került, ennek lehet köszönhető a tisztogatás.

tovább olvasom...

Már a harmadik kutat fúrják a békési gázmezőn

2023. 06 27. 11:32

Földgázkút a Békés vármegyei Nyékpusztán 2023. február 12-én.
Fotó: MTI/Lehoczky Péter

A Sarkad térségében feltárt szénhidrogén-lelőhelyen februárban állt termelésbe az első kút; Nyékpuszta mezőn a napokban ért véget a második fúrása, és már nekiláttak a harmadiknak is. A belföldön elérhető források fokozott hasznosítása erősíti Magyarország energiaszuverenitását és az ellátás biztonságát – közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) az MTI-vel kedden.

tovább olvasom...

A szebbik Amerika

2023. 06 27. 11:16

A szereptévesztésben lévő, túlmozgásos David Pressman nem azonos a kétkezi amerikai emberrel.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Járai Judit most megjelent könyvét elsősorban azoknak ajánlom, akik a szereptévesztésben lévő, túlmozgásos David Pressman nagykövettel azonosítanák a kétkezi amerikai embert. A szerző, aki korábban hat esztendőn keresztül Washingtonból tudósította a Magyar Rádiót, ennek épp az ellenkezőjéről próbálja meggyőzni kötetének (Elszállt a fehér madár?) olvasóit, mert az a benyomása, nem igazán értjük az ­óceán túlpartján fekvő, csillogóan sokszínű óriásországot, hisz többnyire csak a hatalmi politikáját látjuk belőle. Pedig nem árt, ha tudjuk, az átlagos amerikai a protestáns etika szerint él, hazaszerető és templomjáró, vasárnaponként ünneplőt vesz, elmegy a közös imára, áldást mond és ellenzi az abortuszt. Járai szerint Amerika alapjában véve konzervatív, családszerető, vallásos és patrióta. „Még akkor is ragaszkodik hagyományaihoz és értékrendjéhez, ha ezért leszólják és kiközösítik, s ennek a helyi és tagállami törvényeiben jobbára hangot is ad”.

tovább olvasom...

Vezetéstől eltiltott, bedrogozott ámokfutó Zalaegerszegen

2023. 06 27. 11:06

Forgalommal szemben száguld az ámokfutó Zalaegerszegen, a Mártírok útján.

Kábítószer hatása alatt száguldott végig személygépkocsijával Zalaegerszeg belvárosán 2021 júliusának egyik délutánján az a szombathelyi férfi, aki a rendőri intézkedés elől menekülve, személygépkocsijában utasokat szállítva, több alkalommal is durván megszegte a közlekedési szabályokat.

tovább olvasom...

Megszűnik a VMK Zalaszentgróton

2023. 06 27. 09:42

Új konstrukció, hatalomkoncentráció

A szentgróti testület június 29-én dönt a szervezeti változásról és a cégvezető kinevezéséről.

Zalaszentgrót döntésre szánta el magát. Ennek fontos lépése volt az egyik szakbizottság június 22-i rendes ülése, amelynek napirendi pontjai önmagukért beszélnek. Hogy Baracskai József polgármester nehogy elfogultsággal vádolja a Zalatájat, ezért a városvezető által kiküldött előterjesztés szövegéhez igyekszünk szolgai módon igazodni.

tovább olvasom...

Csesztregi fiatalok sikere a Diákolimpián

2023. 06 27. 09:08

A labdarúgócsapat tagjai, balról jobbra, hátsó sor: Kissné Szatmári Szilvia, Bakonszegi Péter, Lelkes Boldizsár, Bazsika Botond, Burján Artúr Dániel, Bagó Benett, Dombi Tibor. Első sor Kocsis Márk, Németh Kevin, Rákos Gergő, Tánczos Kornél.

Véget értek a Diákolimpiai versenyek, a záró országos döntőn a kis iskolák (200 fő alatti tanulólétszám) fiataljai vettek részt Debrecenben.

tovább olvasom...