Katonadolgok

2023. 12 04. 10:42

Vadai Ágnest is elkapta a hadászati fertőzés.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az ukrajnai háború hál’ Istennek nem, de a hülyeség már eszkalálódni látszik, legalábbis ami a hazai ellenzék hadászati elképzeléseit illeti. Kezdődött azzal, hogy Márki-Zay Péter másfél éve előállt orvosért kiáltó követelésével: Magyarország rögvest küldjön katonát, fegyvert meg ágyúgolyót a hadban álló Ukrajna megsegítésére.

tovább olvasom...

Ez nagyon kellett!

2023. 12 04. 10:11

A ZTE győzelme még sokat érhet.
Fotó: ZTE FC Zalaegerszeg

A Zalaegerszeg 3-0-ra nyert a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának második vasárnapi mérkőzésén. Márton Gábor vezetőedző pedig, aki 2020-ban már irányította az együttest, visszatérése óta először vezette győzelemre a ZTE-t.

tovább olvasom...

Nem vagyunk esélytelenek

2023. 12 04. 09:44

A házigazda németekkel, a skótokkal és a svájciakkal egy csoportban a magyarok

Wesley Sneijder visszavonult holland labdarúgó mutatja Magyarország nevét a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság csoportsorsolásán.

A magyar labdarúgó-válogatott a házigazda németekkel, valamint a skótokkal és a svájciakkal került azonos csoportba a jövő évi, németországi Európa-bajnokság Hamburgban rendezett szombati sorsolásán.

tovább olvasom...

Orbán Viktor: Ukrajna uniós tagsága nem esik egybe Magyarország nemzeti érdekeivel

2023. 12 01. 11:19

Orbán Viktor hibának nevezte, hogy az Európai Bizottság erőlteti Ukrajna európai uniós tagságának napirendre tűzését.

Ukrajna uniós tagsága, a csatlakozásról szóló tárgyalások megkezdése ma nem esik egybe Magyarország nemzeti érdekeivel, az Európai Uniónak először stratégiai partnerségi megállapodást kellene kötnie Ukrajnával, az ország támogatását pedig az uniós költségvetésen kívül, transzparens módon kell megoldani – jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

tovább olvasom...

Csokoládéüzem avatása Egerváron

2023. 12 01. 11:06

Gyerkó Gábor polgármester és Kasza Sándor az avatáson.

Csokoládéüzem avatása volt a közelmúltban Egerváron, ahol ízletes bonbonokat és csokoládéval bevont kekszeket, aszalványokat is lehetett kóstolni. Kasza Sándor ügyvezető az üzemről elárulta, hogy 10 éve gyártanak glutén- és allergénmentes pékárukat és péksüteményeket Egerváron. Mind a 14 allergéntől mentes termék, tehát nagyon adminisztratív, összetett beszerzésre van hozzá szükség. Glutén-, tej-, tojás-, szójamentes termékek és megfelelnek minden olyan elvárásnak, amit a jogszabály előír.

tovább olvasom...

Almavásár a kilimáni almáskerti hűtőháznál

2023. 12 01. 10:58

tovább olvasom...

Befejeződött a zalaegerszegi Gébárti-tó és környezetének rendezése

2023. 12 01. 10:03

Új hidakkal és csónakkölcsönzővel is gazdagodott Zalaegerszegen a Gébárti-tó és környezete, amelyre csaknem 400 millió forintot költöttek – tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t.

tovább olvasom...

Zalakarosi Fürdő

2023. 12 01. 09:16

tovább olvasom...

Zalaegerszeg megint gazdagabb lett

2023. 12 01. 09:05

Varga Mihály: a magyar gazdaság a fejlesztések évtizedébe lépett

Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Széchenyi István Egyetem Zalaegerszegi Innovációs és Technológiai Park új épületének átadásán.

A magyar gazdaság a fejlesztések évtizedébe lépett; a gyártás és építés 2010-es években elért sikere után a következő évtized a fejlesztésekről szól – jelentetti ki a pénzügyminiszter a Széchenyi István Egyetem Zalaegerszegi Innovációs és Technológiai Park épületének átadó ünnepségén csütörtökön.

tovább olvasom...

Esküt tettek a választási bizottság tagjai

2023. 12 01. 08:38

Ülést tartott a Zala Vármegyei Közgyűlés

A november harmincadikán tartott közgyűlésen esküt tettek a választási bizottság tagjai. Jobbról középen dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

A november harmincadikán megtartott közgyűlésen a közmeghallgatást követően a testület az első napirend keretében megválasztotta a Zala Vármegyei Területi Választási Bizottságot, amelynek tagjai: dr. Ferenczi Csongor, dr. Szép Attila és dr. Tuboly János, valamint póttagjai: dr. Dániel Csaba és dr. Németh Tamás. A megválasztott bizottsági tagok a közgyűlés előtt le is tették választási esküjüket.

tovább olvasom...