Most zászlót lobogtat

2023. 10 05. 08:40

Gelencsér, az államférfi…

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke. Nem veszélyezteti a fennálló IQ-rekordokat.
Fotó: Teknős Miklós

Nincs javulás Gelencsér Ferenc állapotában. A Momentum-elnök májusi megválasztása óta számos alkalommal adta jelét, hogy elődeihez hasonlóan ő sem veszélyezteti a fennálló IQ-rekordokat. Pár nappal azután, hogy a magát államférfiként jegyző pártvezér saját parlamenti felszólalását – mint utóbb közölte – elb…szta, ezúttal közösségi oldalán számolt be csapatának kétségbeejtő mentális állapotáról:

tovább olvasom...

Ahogy az ÉVE frakcióvezetője látja

2023. 10 05. 08:02

Nagykanizsai beszélgetés dr. Fodor Csabával (1.)

Dr. Fodor Csaba: – Kanizsa és Egerszeg kapcsolata lehetne sokkal jobb is.
Fotó: Zalatáj

Sokszori egyeztetés után végre összejött a találkozó Nagykanizsa Vármegyei Jogú Város képviselő-testületének egy fős többségében lévő Éljen VárosuNk Egyesületének (ÉVE) frakcióvezetőjével, dr. Fodor Csabával. Sokan megkérdezték előzetesen – mert tudtak róla korábban megjelent cikkünk alapján, hogy készülök Nagykanizsára -, mi értelme van ennek a találkozónak. Egy próbát megér – mondtam, hiszen addig nem ismerjük pontosabban az ÉVE politizálásának mozgatórugóit, amíg nem beszélünk erről azzal, aki – véleményem szerint – ezt a „szerkezetet” működteti. Dr. Fodor Csaba érvelését, válaszait természetesen tiszteletben tartva nem azonosulhatunk minden megállapításával, de úgy gondolom, hogy ezzel az interjúval közelebb kerülhetünk Nagykanizsa jelenlegi közéleti helyzetének megértéséhez.

tovább olvasom...

Alma- és körte vásár a kilimáni almáskerti hűtőháznál

2023. 10 04. 11:15

tovább olvasom...

Áder János előadása Nagykanizsán

2023. 10 04. 10:21

Áder János fenntarthatósági témájú előadást tart a nagykanizsai, vajdasági és erdélyi óvodák részvételével zajlott, Erasmus+ program KULCS – Kompetenciák, utak, lehetőségek nemzetközi csapatmunkában elnevezésű projekt zárókonferenciáján a nagykanizsai a Medgyaszay-házban 2023. október 3-án.

A klímaválság összefügg az emberi tevékenységgel, az elmúlt 150 évben tapasztalt fosszilisenergia-felhasználással, mindezek következményeit pedig a bőrünkön érezzük – jelentette ki Áder János volt köztársasági elnök kedden Nagykanizsán.

tovább olvasom...

Zalakarosi Fürdő

2023. 10 04. 10:09

tovább olvasom...

Megelégelte az éjszakai hangoskodást a lenti férfi

2023. 10 04. 09:58

A sértett és a vádlott is ittas volt

Az ügyészség testi sértés büntette miatt emelt vádat.

2023. július 8-án, éjszaka egy óra körül a 31 éves lenti lakosú vádlott lakóhelyénél megjelent az erősen ittas sértett férfi, aki a vádlott házánál élettársát kereste, ezért a ház előtti útszakaszon hangosan kiabálva szólongatta őt, és kérte, hogy menjen ki hozzá. A ház lakói közül egy nő kiment, és elmondta a sértettnek, hogy az élettársa nincs náluk, valamint felszólította a távozásra, a hangoskodás befejezésére.

tovább olvasom...

Hévízi Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő

2023. 10 04. 09:43

tovább olvasom...

Marco Rossi és Cosimo Inguscio magyar állampolgársági esküt tett

2023. 10 04. 09:29

Marco Rossi, a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya (b3) és Cosimo Inguscio, a csapat másodedzője (b2) Novák Katalin államfő (j3), Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j2), Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke (b) és Pokorni Zoltán, XII. kerületi fideszes polgármester (j) társaságában, mielőtt magyar állampolgársági esküt tettek Budapesten 2023. október 3-án.
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Magyar állampolgársági esküt tett Marco Rossi, a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya és Cosimo Inguscio másodedző kedden Budapesten, Novák Katalin köztársasági elnök jelenlétében.

tovább olvasom...

Kellemetlen kezdés

2023. 10 04. 08:43

Szegedi siker Zalaegerszegen

Csak a hosszabbítást sikerült kicsikarni, a győzelmet már nem.
Fotó: Katona Tibor

Az SZTE-Szedeák kiélezett csatában, hosszabbítás után 97-93-ra nyert a Zalakerámia ZTE KK otthonában a férfi kosárlabda NB I alapszakaszának keddi játéknapján.

tovább olvasom...

Gyenesdiási programok (október-november)

2023. 10 04. 08:34

tovább olvasom...