Novák Katalin a belga miniszterelnökkel találkozott

2023. 11 09. 10:56

Novák Katalin köztársasági elnök és Alexander De Croo belga szövetségi miniszterelnök találkozója a miniszterelnöki hivatalban Brüsszelben 2023. november 8-án.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Novák Katalin államfő Belgiumban találkozott Alexander de Croo kormányfővel, a köztársasági elnök a közösségi oldalán számolt be erről. Azt írta:

tovább olvasom...

Egyik legfontosabb alapelv a családok választási szabadsága

2023. 11 09. 10:45

Novák Katalin demográfiai kérdésekről tartott előadást Brüsszelben

Novák Katalin köztársasági elnök Európa jövője, demográfiai kihívások címmel előadást tart a Liszt Ferenc Intézetben Brüsszelben 2023. november 8-án.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Amit Magyarországon az egyik legfontosabb alapelvnek tartunk, az a családok valódi választási szabadsága, mert nincsenek teljesen azonos családok, ahol ugyanazok a döntések egyformán érvényesek lehetnek – mondta Novák Katalin köztársasági elnök Brüsszelben szerda este.

tovább olvasom...

Bűncselekmény útján szereztek lakást Nagykanizsán

2023. 11 09. 10:33

A közjogi szakág lépett fel az ingatlanukat elvesztő károsultak érdekében

Egy meglehetősen érdekes és szövevényes ügyben kell döntenie a Zalaegerszegi Törvényszéknek.
Fotó: Zalatáj

Lakás- és ingatlanszerzési célú bűncselekménnyel összefüggő polgári jogi igények érvényesítése iránt nyújtott be keresetet a Zala Vármegyei Főügyészség közjogi szakága 2023 októberében a Zalaegerszegi Törvényszékhez.

tovább olvasom...

Robot zúzott halálra egy embert Dél-Koreában

2023. 11 09. 10:11

A fotó illusztráció

Rakodó robotkar zúzott halálra egy férfit egy dél-koreai gyárban, miután nem tudta megkülönböztetni az általa pakolt, élelmiszerrel teli dobozoktól.

tovább olvasom...

Az FTC ellen, idegenben zárja az évet a ZTE FC

2023. 11 09. 10:04

2023. szeptember 3.-án 6-2-re nyert az FTC Zalaegerszegen. Ennél jobb évzárót remélnek a zalai csapat szurkolói.
Fotó: fradi.hu

December 17-én, Felcsúton a Puskás Akadémia FC és a Mezőkövesd mérkőzésével zárul majd az idei év a labdarúgó OTP Bank Ligában.

tovább olvasom...

Vannak helyzetek, amikor félre kell tenni a nézeteltéréseket

2023. 11 09. 09:53

Novák Katalin partnerséget ajánl a magyar EP-képviselőknek

Novák Katalin köztársasági elnök találkozója a magyar EP-képviselőkkel Brüsszelben. Jobbról Ekler Gergely, a Sándor-palota hivatalvezetője.

Vannak olyan helyzetek, amikor érdemes félretenni a jogos pártpolitikai nézeteltéréseket vagy a szemléletbeli különbséget is a közös érdekek képviselete érdekében – jelentette ki Novák Katalin Brüsszelben szerdán.

tovább olvasom...

Lezárult Zalában az Ifjúsági Garancia Program

2023. 11 09. 09:35

A zárókonferencia résztvevői.

Az Ifjúsági Garancia elnevezésű, a magyar kormány és az Európai Unió partnerségében megvalósuló program 2015-ben indult Magyarországon, célul tűzve a 25 év alatti fiatalok munkához, illetve képzéshez juttatását. A Zala vármegyében 5,2 milliárd forinttal gazdálkodó projektet a kormányhivatal és a járási hivatalok koordinálták. Az eredményekről november 7.-én zárókonferencián számoltak be a Mindszentyneumban tartott tanácskozáson.

tovább olvasom...

Újra Krekó

2023. 11 09. 09:18

Krekó fekáliamixert is meg lehet érteni…
Fotó: Facebook

„Orbán Viktor azt hiszi magáról, hogy látnok, aki jól ismeri az európai politikát, míg mindenki más téved. Megpróbálja magát Európa jövőbeli vezetőjének beállítani, de a legtöbb várakozása tévesnek bizonyul” – állítja a The New York Timesban megjelent cikkében Krekó Péter. (Krekó annak a Political Capitalnak a vezetője, amely Gyurcsány Ferenc ámokfutásának éveiben sok száz milliós megbízást kapott a kétségbeejtő habzóborásztól. Legemlékezetesebb mondása: „A tét magas. Ha aláásod az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, akkor Orbánnak kell viselnie a politikai következményeket”.)

tovább olvasom...

A biztonság kulcsfontosságú Magyarország számára

2023. 11 09. 09:08

Novák Katalin és Jens Stoltenberg találkozója

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár fogadja Novák Katalin köztársasági elnököt a védelmi szövetség brüsszeli székházában.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A biztonság kulcsfontosságú Magyarország és a magyar emberek számára, NATO-tagsága a biztonságot szavatol úgy az országnak, mint a szélesebb régiónak – jelentette ki Novák Katalin köztársasági elnök a NATO brüsszeli székházában szerdán.

tovább olvasom...

Paktum konferenciát rendeztek a Megyeházán

2023. 11 08. 16:10

Pácsonyi Imre is az előadók között volt.

November 7-én került megtartásra a Zala Vármegye Önkormányzata konzorciumvezetésével, a Zala Vármegyei Kormányhivatal, a Zala Vármegyei Önkormányzati Hivatal, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, valamint a Zalai Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. partnerségével megvalósított TOP-5.1.1-15/2015 „Zalai Innovatív foglalkoztatási paktum megvalósítása” című projekt konferenciája.

tovább olvasom...