Orbán Viktor: Magyarország minden erővel megvédi magát

2023. 11 20. 10:11

Orbán Viktor: „Brüsszelben áttörést kell elérnünk, a gyurcsányistákat pedig vissza kell vernünk.”

Magyarország minden erővel megvédi magát és ellenáll – jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke a párt tisztújító kongresszusán mondott beszédében szombaton Budapesten.

tovább olvasom...

Megsérült előadás közben Besenczi Árpád a zalaegerszegi színházban

2023. 11 20. 09:22

Rövid időn belül a második színházi baleset történt Magyarországon. Ezúttal Besenczi Árpád a szenvedő fél.
Fotó: MTI/Katona Tibor

Súlyosan megsérült Besenczi Árpád színművész a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház péntek esti előadása közben, a darabot félbeszakították – tájékoztatta a teátrum az MTI-t.

tovább olvasom...

„Ráfér és megérdemli a modernizációt”

2023. 11 20. 09:04

A Hévízi-tó megújulását lehetővé tevő átfogó fejlesztési tervet fogadott el a kormány

A tófürdő épülete visszakapja fénykori megjelenését.
Fotó: Papp Gábor FB-oldala

A Hévízi-tó megújulását lehetővé tevő átfogó egészségturisztikai fejlesztési tervet fogadott el a kormány – jelentette be Papp Gábor, Hévíz polgármestere és Nagy Bálint országgyűlési képviselő szombaton közös videóbejegyzésében.

tovább olvasom...

Önkormányzati épületeket korszerűsítettek Nagykanizsán

2023. 11 17. 11:26

Csaknem 1,4 milliárd forintos beruházással nyolc önkormányzati tulajdonú intézmény energetikai korszerűsítését végezték el néhány hónap alatt Nagykanizsán – közölte a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője a projektzáró rendezvényen.

tovább olvasom...

Mindig az utolsó lépés a legnehezebb

2023. 11 17. 09:39

A bolgár Aleksz Petkov (j) öngólt fejel a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők kilencedik fordulójában, a G csoportban játszott Bulgária – Magyarország mérkőzésen.

Marco Rossi szövetségi kapitány az utolsó lépést nevezte a legnehezebbnek azok után, hogy a magyar labdarúgó-válogatott 97. percben egy öngóllal csikarta ki az Eb-részvételt jelentő 2-2-es döntetlent a bulgáriai selejtezőmérkőzésen.

tovább olvasom...

Novák Katalin döntést hozott a Hunnia-ügyben

2023. 11 17. 09:25

Lezárult a 15 éve húzódó Hunnia-ügy.
Fotó: MTI

Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön – miután a sértett Csintalan Sándor kegyelem iránti kérését meghallgatta – döntést hozott az úgynevezett Hunnia-ügy utolsó három érintettjének kegyelmi kérelméről – tájékoztatta a Sándor-palota csütörtökön az MTI-t.

tovább olvasom...

Fő a jókedv!

2023. 11 17. 09:18

A kacagásnak kiváló élettani hatásai vannak…
Fotó: Facebook

Régóta tervezem, hogy a nevetésről írok, de bármikor álltam is elő az ötlettel, kinevetett a szerkesztő. – Nevetséges. Mit lehet a nevetésről írni? – kérdezte, majd nevetve faképnél hagyott. Hát nem röhej?

tovább olvasom...

Gyurcsányék „tollba mondanak” Brüsszelnek?

2023. 11 16. 11:55

A „Gyurcsány klán” együttműködve Brüsszellel az uniós pénzeket egyszerűen zsarolásra használják?
Fotó: Mirkó István

Gyurcsányék megint lebuktatták Brüsszelt: a Demokratikus Koalíció elnöke korábban egy rádióinterjúban azt állította, hogy „ők mondják tollba” Brüsszelnek a Magyarországnak szabott újabb és újabb feltételeket azért, hogy addig se érkezhessenek meg az uniós pénzek – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtökön a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

tovább olvasom...

Újabb kerékpárutak épültek a nyugat-zalai térségben

2023. 11 16. 10:23

Az átadáson balról dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke, Zsálek Ferenc, Kerkateskánd polgármestere, dr. Novák Anett jegyző, Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, Bene Nándor, Tornyiszentmiklós polgármestere, Koroknai Róbert, a kivitelező cég ügyvezetője és Kovács Ferenc, Lovászi polgármestere.

Kerkateskándot, Lovászit és Tornyiszentmiklóst köti össze az az új, több mint három kilométeres kerékpárút, amelyet a Zala Vármegyei Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásából építtetett, a térségben már meglévő kerékpárutakhoz kapcsolódva – tájékoztatta az önkormányzat szerdán az MTI-t.

tovább olvasom...

Őszirózsa, fehér ló

2023. 11 16. 10:10

Szamuely Tibor, Kun Béla és Landler Jenő egész alakos domborműve, (Munkásmozgalmi harcosok emlékműve) Farkas Aladár, Olcsai-Kiss Zoltán és Herceg Klára alkotása a Memento Parkban, más néven Szoborpark Múzeumban. Az emlékmű a VIII. kerületi Kun Béla (1990-től Ludovika) téren állt.
Fotó: MTVA/Faludi Imre

Ünnep? Gyásznap? Mindkettőt mondták már a két egymást követő esztendő – 1918 és 1919 – november tizenhatodikájára. (Sokakat még ma is megoszt a kérdés.) 1918-ban e napon kiáltotta ki gróf Károlyi Mihály az első népköztársaságot, egy évre rá ekkor vonult be „fehér lován” a fővárosba Horthy Miklós, a Nemzeti Hadsereg fővezére.

tovább olvasom...