A levegőbe beszél

2023. 07 25. 09:24

– avagy Karigeri prolihergelős beszólása

Karácsony Gergely főpolgármester, mellette Pikó András VIII. kerületi és Niedermüller Péter VII. kerületi polgármester.
Fotó: Mirkó István

Soha többet helikoptertaxit! – sikítja közösségi oldalán a főpolgármester. Karácsony Gergelyt az bosszantotta fel, hogy a hét végén megrendezett mogyoródi Forma–1-es futamra néhány tehetős ember – Budapest légterét igénybe véve – helikopterrel utazott, ami, ugye, erős zajjal jár.

tovább olvasom...

Aratják a búzát Zalában is

2023. 07 24. 11:09

Fotó: MTI/Katona Tibor

Aratják az őszi búzát Hahót határában.

tovább olvasom...

Huszonkilenc illegális bevándorlót találtak Zalában egy teherautóban

2023. 07 24. 10:43

Zala volt a végállomás…

Két külföldi férfi 29 illegális bevándorlót próbált Olaszországba juttatni egy bútorszállító teherautóban, amelyet Zalában állítottak meg a pénzügyőrök – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-t.

tovább olvasom...

A török Trianon

2023. 07 24. 08:38

– avagy Kemál és Károlyi

Nekik volt egy Kemáljuk, nekünk egy áruló vörös grófunk.
Fotó: Pexels

Idehaza kevéssé ismert, hogy az első világháború vesztesei közül Törökországgal még megalázóbb békediktátumot írattak alá, mint Magyarországgal. A győztes antant valósággal tobzódott, amikor a vérontást lezáró békék legvégén szinte kivégezte az Oszmán Birodalmat – a háború előtti területének csupán a 15 százalékát hagyták meg, 37 milliós lakosságát pedig 15 milliónyira zsugorították.

tovább olvasom...

Keszthelyi sportdiplomáciai siker

2023. 07 24. 08:32

Davis-kupa találkozó lesz a zalai városban

Újabb hat pályát adtak át július 19-én.

Keszthelyen kerül megrendezésre a Davis-kupa fontos mérkőzése szeptember 15-16-án – adta hírül a Lázár János vezette Magyar Tenisz Szövetség.

tovább olvasom...

A kormány miatt drágul

2023. 07 24. 08:15

A félszáz tanácsadónak nem volt jobb ötlete?

Karácsony Gergely főpolgármester és Tömör Miklós, a Város és folyó egyesület (Valyo) projektmenedzsere a megnyílt pesti alsó rakpart kapcsán tartott sajtótájékoztató után a Jane Haining rakparton 2023. június 17-én.
Forrás: MTI/Soós Lajos

Hogy ne csak a budapesti biciklisávok közé beszorult lila fejű autósok anyázzanak, hamarosan a BKV-járatok utasai is bekapcsolódhatnak a kórusba – szeptembertől 450 forintba kerül a vonaljegy.

tovább olvasom...

Tovább torpedóznának

2023. 07 21. 08:07

A „nemzetmentő” Momentum

Hősnőnk akkor még a csattogós lepkét tolta…
Fotó: Heol.hu

Nemzetmentőnek bizonyult a Momentum 2017-es NOlimpia-kampánya, ennek köszönhető, hogy idén még nem ment csődbe az ország – írta Donáth Anna a napokban. A Klubrádió ennek apropóján arról kérdezte a párt EP-képviselőjét, mi lesz, ha Orbán Viktor ismét megpályáztatja a következő elérhető, 2036-os olimpiát. Donáth válasza: Budapest akkor is ellenzéki város lesz, és ellenáll. „Akkor álmodjon valaki ilyen nagyot, amikor meg is tudja csinálni, itt romokban a gazdaság, éheznek emberek.” (Éheznek? Én meg azt olvastam, idehaza népbetegség az elhízás…)

tovább olvasom...

Köd Zugligetben

2023. 07 20. 08:35

Kossuthot és Petőfit csak Mr. Pressman látta a büféből jövet.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Meseország mindenkié alkotói ugyanolyan hősök, mint Kossuth Lajos vagy Petőfi Sándor – magyarázta a közönségnek David Pressman nagykövet az Amerikai Egyesült Államok zugligeti rezidenciáján tartott hétvégi pride pikniken. Bár a vendégeket nem hökkentette meg a hasonlat, kíváncsi lennék, mit szólnának e párhuzamhoz a magyar história említett nagyjai odafönt.

tovább olvasom...

Nem fér a bőrébe…

2023. 07 20. 08:16

Kit képvisel ez a kerge asszony?

„Aki titeket hülyének néz, nem téved.”
Fotó: Illyés Tibor

A Momentumnál ezúttal Cseh Katalin intézett kirohanást a kormány ellen. (Gondolom, ő volt az inspekciós.) Azt írja, a Fidesz elköltötte az államkassza utolsó forintjait a kampányban, hogy az osztogatással növelje az esélyeit. „Orbán még két hete is azt mondta, hogy nem lesz megszorítás. Ez gigantikus hazugság […]” Azon is háborog, hogy „megszüntették a katát” – ami persze épületes marhaság, nem szűnt meg a kata, utánanézhetett volna a pattogó asszonyka. „A Fidesz addig tudott úgy-ahogy kormányozni, amíg az európai gazdaság növekedése magával húzta a magyart, és ömlött Brüsszelből az ingyenpénz. […] Kapkodás van, megszorítás, és közben persze azért kicsit lopnak is” – írja a Brüsszelben ármánykodó asszonyka (aki viszont 4,5 milliárd forintnyi EU-támogatást „haza tudott hozni”). „Hülyének néznek minket” – zárja bejegyzését. („Aki titeket hülyének néz, nem téved” – helyesel egy kommentelő.)

tovább olvasom...

A SzámPont tanfolyamai

2023. 07 20. 08:10

tovább olvasom...