Ismét a Ferencváros a bajnoki cím elsőszámú esélyese

2023. 07 27. 10:18

A ZTE FC a Kisvárda ellen hazai környezetben kezdi a bajnokságot. A fotó a 2023 április kilencediki találkozón (0-0) készült.
Fotó: Horváth Krisztián/ztefc.hu

A Ferencváros sorozatban hatodik, összességében 35. bajnoki címét gyűjtheti be a labdarúgó NB I pénteken rajtoló, 122. idényében.

tovább olvasom...

Kocsmai verekedés egy nagykanizsai italboltban

2023. 07 27. 09:20

Az ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat.

A két 30 év körüli, Nagykanizsa környéki kistelepülésen élő férfi 2022. január 13-án délután Nagykanizsán egy helyi presszóban italoztak. Az esti órákra olyannyira lerészegedtek, hogy egyikük szóváltásba keveredett egy másik asztaltársaság tagjával, akit a férfi két kézzel meglökött, mire a sértett férfi védekezésképpen visszalökte őt.

tovább olvasom...

Merülő akkumulátorduma

2023. 07 27. 08:32

Az 1 %-os Párbeszéd-Zöldek igazi arculata

Jávor Benedek Brüsszeltől nem látja a debreceni Nagyerdőt.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Korai volt az örömünk, amikor a legutóbbi uniós választáson úgy döntött a népakarat, a továbbiakban eltekint Jávor Benedek ipari méretű uniós följelentgetéseitől, kormánygyalázkodásaitól.

tovább olvasom...

Döntetlen körüli eredményben bízik a ZTE FC edzője

2023. 07 26. 10:28

A kupagyőzelemmel vívta ki a nemzetközi szereplés jogát a ZTE FC.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Döntetlen körüli eredményben bízik Boér Gábor, a Magyar Kupa-címvédő Zalaegerszeg vezetőedzője, akinek csapata csütörtökön a horvát NK Osijek otthonában lép pályára a labdarúgó Konferencia-liga-selejtező második fordulójának első mérkőzésén.

tovább olvasom...

Nem tudta feldolgozni a szakítást a nagykanizsai nő

2023. 07 26. 10:20

Késsel, ollóval, körömreszelővel támadt a férfire

Felfüggesztett börtönbüntetést indítványoz az ügyészség.

Egy 24 éves nagykanizsai nő – mivel egy helybeli férfivel hosszabb ideje fennálló kapcsolatának megromlását nem tudta feldolgozni – 2022. július 8-án autózott a városban, és amikor észrevette volt barátja parkoló kocsiját odament, majd „bosszúból” a nála lévő zsebkéssel az autó hátsó kerekeit kiszúrta, amellyel 198.180 forint kárt okozott.

tovább olvasom...

Váltott közvetítés az Eszék-ZTE meccsről

2023. 07 26. 08:39

Négy magyar kupacsapat lép pályára

Az első nemzetközi tétmérkőzés az Eszék-ZTE összecsapás lesz az új stadionban.
Fotó: NK Osijek

Négy magyar csapat (FTC, Debrecen, Kecskemét, ZTE) lép pályára július 27-én, csütörtökön, valamennyi a Konferencia Ligában.

tovább olvasom...

Kordonbontás után hivatallezárás

2023. 07 26. 08:07

Pártportré a Momentumról

Ezek a jóemberek akarnak kormányváltást.
Fotó: Facebook

Szabó Bence, a Momentum debreceni önkormányzati képviselője hétfőn öt másik anyaszomorító társaságában letelepedett a polgármesteri hivatal bejáratánál. A cipófejű ifjú a Facebook-oldalán közölte: „Az ajtó előtt ülve várjuk Papp Lászlót (a polgármestert) egy nyilatkozattal, melynek aláírásával vállalja, hogy népszavazást ír ki a városunkba tervezett méreggyárakról.” Videófelvételeken látni, amint a hetyke legény nem engedi belépni az épületbe az ott dolgozókat.

tovább olvasom...

Most akkor mi van?

2023. 07 25. 10:47

Fotó: Ludovic Martin/POOL/AFP

Kiderült: magyar segítség nélkül gyakorlatilag megbénulna az ukrán hadsereg Ukrajna ugyanis szinte teljesen a hazánkból, valamint a Törökországból származó üzemanyagimporttól függ.

tovább olvasom...

Végre megkezdődhet a parkolók építése Nagykanizsán

2023. 07 25. 09:58

Az ÉVE blokkolta a beruházást a polgármester szerint

Bizzer András évek óta szorgalmazta a beruházást.

Megkezdődhetnek Nagykanizsán a munkálatai annak a 45 új parkolónak a Munkás utca 10. és a Kazanlak krt. 1. között, melyek parkolási szempontból az egyik legterheltebb környék gondjait enyhítik majd. Ezzel párhuzamosan több új járdakapcsolat is kialakításra kerül a Kanizsa Aréna irányába, a sportcsarnok könnyebb gyalogos megközelíthetőségét biztosítandó.

tovább olvasom...

Bosszú a lenti kocsmában

2023. 07 25. 09:41

A harag rossz tanácsadó, még a kocsmában is. Az ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

A 47 éves, Lenti környékén élő férfi 2023. március 18. napján 17.13 órakor – annak érdekében, hogy korábbi sérelme miatt elégtételt vegyen – bement a helyi italboltba és több személy jelenlétében az ott tartózkodó ittas állapotban lévő haragosához lépett, sérelmét röviden szóvá tette és a sértettet provokálta, amelynek során őt hirtelen fejével fejen ütötte, lefejelte, majd ököllel állon, majd mellkason ütötte.

tovább olvasom...