Az idegenbeli bravúr után hazai siker?

2023. 12 08. 10:35

Az Újpestet fogadja a ZTE

2023 augusztus 26.-án 2-1-re nyert az Újpest a ZTE ellen a Szusza Ferenc-stadionban.
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Az OTP Bank Liga 16. fordulójában a Diósgyőr elleni igen fontos idegenbeli győzelem után szombaton délután az utóbbi időben gyengélkedő Újpestet fogadja a ZTE. A fővárosi csapat sorozatban az ötödik vereségnél tart, viszont az egerszegiek teljesítménye hazai pályán meglehetősen gyenge. Esetleges ZTE-győzelemmel Márton Gábor csapata három pontra megközelítené a lila-fehéreket.

tovább olvasom...

Egy élet órái…

2023. 12 08. 09:36

Interjú Preisz Józseffel (1.)

Az egykori munkaasztal is múzeumba került.

Zsúfolásig megtelt november 17-én a Göcseji Múzeum terme Preisz József zalaegerszegi órásmester gyűjteményes állandó kiállításának megnyitójára, sokan a folyosóra szorultak, akkora volt az érdeklődés.

tovább olvasom...

A cenzúra árnyékában

2023. 12 08. 09:08

Gyurcsányék az OPNI-t (Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet) bezárták. Pedig ma is lennének páciensek…
Fotó: Mirkó István

El sem tudom képzelni, miket írna cikkeiben az SZDSZ-ből itt felejtett Gusztos István, ha a munkásságát nem korlátozná annyira az orbáni diktatúrával járó kíméletlen cenzúra. Most például csak annyit tudott belecsempészni a Hírklikk-dolgozatába, hogy a magyar kormány tökéletesen gátlástalan, amorális bűnszervezet, s munkásságának minden eleme hülyeség, hazugság, rágalom és uszítás.

tovább olvasom...

A halak hallgatnak

2023. 12 08. 08:56

Az „állatvédők” viszont fontoskodnak Zalában

Idén valószínűleg nem lesz szabadtéri halvásár Zalában…

Idén a Tógazda Halászati Zrt. karácsony előtti szabadtéri halvására minden bizonnyal elmarad Zala vármegyében. Az előzmények okáról kérdeztük dr. Németh Istvánt, a cég elnök-vezérigazgatóját.

tovább olvasom...

Akkor ki fenyegetett robbantással Zalaegerszegen?

2023. 12 07. 09:06

Megszüntették a nyomozást

Az egyik e-mail-en küldött fenyegetés.

Az alább olvasható közleményt tegnap este kaptuk a zalaegerszegi iskolákat tavasszal fenyegető bombariadók miatt zajló nyomozás lezárása kapcsán.

tovább olvasom...

Nyert a Fradi Mezőkövesden

2023. 12 07. 08:21

Kristoffer Zachariassen szerezte az FTC első gólját.
Fotó: fradi.hu

A címvédő Ferencváros 2-0-ra legyőzte vendégként a Mezőkövesdet a labdarúgó OTP Bank Liga a 4. fordulójában elhalasztott és szerdán pótolt mérkőzésen, ezzel egy pontra megközelítette az éllovas Paksot.

tovább olvasom...

Most Afrikáért lobbizik

2023. 12 07. 08:11

A Cseh-mutyi esetében egyelőre szájzár van.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Cseh Katalin Facebook-munkássága általában két témakörre szorítkozik: hol az európai vezérkarral tengelyt akasztó piszok Orbán-kormányról ír, hol az uniós parlament mennybevitelén fáradozik. Ezért is meglepő a brüsszeli kontinensasszonyka mostani tanulmánya, amely az afrikai kultúrák helyes értelmezéséről és a földrészen tett gyümölcsöző látogatásáról tájékoztatja a közösségi oldalára látogatókat.

tovább olvasom...

Morris Madrone is fellép Zalában

2023. 12 06. 10:56

Június 28-30. között tartják Örvényesvölgyben a fesztivált

Morris Madrone koncertjével kezdődik a fesztivál jövőre.
Fotó: Morris Madrone

Morris Madrone a rádiós toplisták első helyéről érkezik a zalai Örvényesvölgybe 2024-ben! A zalai dombok lenyűgöző völgyében, egyedülálló koncertekkel és programokkal várják a közönséget.

tovább olvasom...

A muravidéki magyarsággal találkozott Novák Katalin

2023. 12 06. 09:56

Novák Katalin köztársasági elnök (k), mellette Natasa Pirc Musar szlovén államfő (j) a muravidéki magyarokkal szervezett találkozón a felújított dobronaki kulturális központban 2023. december 5-én.

Muravidékre látogatott kedden Novák Katalin köztársasági elnök, hogy a szlovéniai magyar közösséggel találkozzon. A muravidéki látogatásra a magyar államfőhöz csatlakozott Natasa Pirc Musar szlovén elnök is. A látogatás zárásaként a két államfő moderált beszélgetésen vett részt a felújított dobronaki kulturális központban. A témák között a nemzeti kisebbségek helyzete, a dubaji COP28 klímacsúcs témái és Novák Katalin ott elmondott beszéde is szerepelt.

tovább olvasom...

Testvérgyilkosság miatt ítéltek el egy zalai férfit Pécsen

2023. 12 06. 08:29

Az ítélet jogerős.

Tíz év börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Ítélőtábla jogerősen egy zalai férfit, aki egy taglózókalapáccsal halálra verte a testvérét tavaly ősszel – tájékoztatta a bíróság az MTI-t.

tovább olvasom...