Kék-fehérek egymás ellen péntek este

2023. 11 10. 10:15

Egy újabb idegenbeli siker sokat érne a ZTE-nek

Augusztus 6.-án a ZTE 2-1-re nyert az MTK-Budapest ellen Zalaegerszegen.
Fotó: ztefc.hu/Horváth Krisztián

Az OTP Bank Liga 13. fordulóját az MTK-Budapest-ZTE FC találkozó nyitja november 10-én, pénteken este a Hidegkuti Nándor-stadionban. A Kisvárda elleni idegenbeli győzelem után egy újabb siker sokat segítene a zalaegerszegi csapat helyzetén.

tovább olvasom...

Nagy idők tanúja

2023. 11 10. 09:55

Murányi László újságíró korábban a Szeretet-versek című, a magyar irodalmat Balassitól Máraiig képviselő önálló irodalmi esttel járta az országot.
Forrás: Patrióták.hu

Bár nem sűrűn találkoztam Murányi Lászlóval, talán a barátjának mondhatom magam. Egy-egy csiklandósabb (főképp históriai) írásom megjelenése után rendre rám csörrent telefonon. – Most megszorítom a kezed, Gyurka! – mondta ilyenkor. És ez megtisztelő volt.

tovább olvasom...

Novák Katalin találkozója Fülöp belga királlyal

2023. 11 10. 09:38

Fülöp király fogadja a magyar köztársasági elnököt.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Novák Katalin köztársasági elnök Brüsszelben Magyarország és Belgium „történelmi és diplomáciai kapcsolatairól” tartott megbeszélést Fülöp belga királlyal – erről a köztársasági elnök tájékoztatott az X közösségi oldalon közzétett üzenetében.

tovább olvasom...

Átadták a felújított és kibővített Szent Család Óvodát Zalaegerszegen

2023. 11 10. 09:23

Egyre nagyobb a szülői igény az egyházi nevelési intézményekre

Egymilliárd forintos beruházással bővült és megújult az egyházi óvoda.

Az egyházi óvoda nem teológiai ismereteket ad át, de bizonyos vallásos érzékenységet, nyitottságot már a legkisebb korban is meg lehet éreztetni a gyerekekkel – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Magyarország készül az EU-elnökségre

2023. 11 10. 08:58

Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke (j) és Novák Katalin köztársasági elnök kezet fog Brüsszelben, az Európai Parlament épületében 2023. november 9-én.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Magyarország készül az Európai Unió Tanácsának 2024 második felében esedékes elnöki tisztségére – közölte Novák Katalin köztársasági elnök Brüsszelben csütörtökön.

tovább olvasom...

Iskolatársát zsaroló, bántalmazó fiút ítéltek el Nagykanizsán

2023. 11 10. 08:56

A Nagykanizsai Járásbíróság előkészítő ülésen döntött.

Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt felfüggesztett fogházbüntetésre ítéltek Nagykanizsán egy 16 éves fiút, aki hónapokon át bántalmazta és zsarolta egy iskolatársát – tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője az MTI-t.

tovább olvasom...

Magyarország ott áll Izrael és a zsidó emberek mellett

2023. 11 10. 08:54

Novák Katalin találkozója Belgiumban élő zsidó vezetőkkel

Novák Katalin köztársasági elnök a helyi magyar, köztük kárpátaljai és erdélyi felmenőkkel rendelkező ortodox zsidó közösség vezető képviselőivel találkozik az antwerpeni Hoffy étteremben 2023. november 9-én. Az államfő mellett Farkas Vajk, a Sándor-palota kommunikációs igazgatója, Altusz Kristóf diplomáciai igazgató, Ari Epstein tiszteletbeli konzul, Kovács Tamás Iván, Magyarország Belgiumba és Luxemburgba akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, Ekler Gergely, a Sándor-palota hivatalvezetője és Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért és energiabiztonságért felelős államtitkára (b-j).
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Magyarország egyértelmű kiállását mutatja, hogy ott áll Izrael és a zsidó emberek mellett ebben a nehéz helyzetben, ezekben a sötét órákban – jelentette ki Novák Katalin köztársasági elnök a belgiumi Antwerpenben csütörtökön.

tovább olvasom...

Elnyeri végleges formáját a pethőhenyei Makovecz-templom

2023. 11 09. 11:20

A Kulturális és Innovációs Minisztérium a Makovecz Imre-életmű gondozásának keretében 150 millió forint támogatásban részesítette Pethőhenye Község Önkormányzatát.

tovább olvasom...

Novák Katalin a belga miniszterelnökkel találkozott

2023. 11 09. 10:56

Novák Katalin köztársasági elnök és Alexander De Croo belga szövetségi miniszterelnök találkozója a miniszterelnöki hivatalban Brüsszelben 2023. november 8-án.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Novák Katalin államfő Belgiumban találkozott Alexander de Croo kormányfővel, a köztársasági elnök a közösségi oldalán számolt be erről. Azt írta:

tovább olvasom...

Egyik legfontosabb alapelv a családok választási szabadsága

2023. 11 09. 10:45

Novák Katalin demográfiai kérdésekről tartott előadást Brüsszelben

Novák Katalin köztársasági elnök Európa jövője, demográfiai kihívások címmel előadást tart a Liszt Ferenc Intézetben Brüsszelben 2023. november 8-án.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Amit Magyarországon az egyik legfontosabb alapelvnek tartunk, az a családok valódi választási szabadsága, mert nincsenek teljesen azonos családok, ahol ugyanazok a döntések egyformán érvényesek lehetnek – mondta Novák Katalin köztársasági elnök Brüsszelben szerda este.

tovább olvasom...