Risza…

2024. 02 01. 08:13

A 23. Budapest Pride felvonulásának résztvevői a fővárosi Városligeti fasorban 2018. július 7-én. Mi lesz, ha egyszer lecseng ez a prájdozás?…
Fotó: MTI/Mónus Márton

Olvasom, hogy a szervezők „hosszas tervezést és egyeztetést köve­tően” bejelentették: idén június 22-én tartják a Budapest Pride felvonulást, „Magyarország legnagyobb emberi jogi tüntetését”. Az intellektuálisra tervezett szlogen változatlan: „Vedd vissza a jövőd!” (Én már akkor elveszítettem a fonalat, amikor néhány esztendeje Fekete-Győr András akkori Momentum-elnök azzal állt elő, hogy a szerelemnek nincs színe. Holott a Pride-parádékon szivárvány, illetve rózsaszínű zászlókkal riszáltak a felvonulók, sőt a placcon vonagló hagyományőrzők tangája, ülepdíszítő pávatollazata is ezekben a színekben játszott.)

tovább olvasom...

Véleményvariációk az M76-osról

2024. 01 31. 14:56

Zalaegerszegi képviselők nyilatkoznak

A M76-os út építéséről mondtak véleményt az egerszegi képviselők.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy az M76-os gyorsforgalmi út építése folytatásáról Zalaegerszeg Közgyűlésének tagjai hogy vélekednek. Összeállításunkat olvashatják. A kérdés a közvetkező volt:

tovább olvasom...

Segítség a rászoruló családoknak

2024. 01 31. 14:02

Szociális tűzifa átadása Iklódbördöcén

Iklódbördőcén a Béke utcában lévő családhoz érkezett a segítség, balról Cseresnyés Péter, Szakács László feleségével és legkisebb gyermekével, dr. Sifter Rózsa és Sabján Krisztián.

2012 óta önként vállalt feladatként biztosít tűzifát a rászorulóknak a Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottság. A háztartások kiválasztásában országgyűlési képviselők, polgármesterek és a helyi közélet szereplői közreműködnek.

tovább olvasom...

Egy élet órái…

2024. 01 31. 11:03

Interjú Preisz Józseffel (4.)

Az állandó kiállítás megnyitóján láthatóan elérzékenyült.
Fotó: zalaegerszeg.hu/Seres Péter

Az állandó kiállításhoz vezető út hosszú volt, közel hatvan évig tartott. Preisz József – mondhatni kalandos – pályafutása tele volt fordulatokkal.

tovább olvasom...

Az országos legjobbak között

2024. 01 31. 10:26

A Zalaegerszegi SZC Csány László Technikum kiemelkedő eredménye

Az ország legjobbjai között.

Nemrég látott napvilágot a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal és Oktatási Hivatal 2024 TOP 100 rangsora, amelyen a Zalaegerszegi SZC Csány László Technikum közhiteles adatok (2022 és 2023) alapján a kilencedik országos viszonylatban. Ennek a szép sikernek kapcsán beszélgettünk Németh Andrea igazgatóval.

tovább olvasom...

Újabb kerékpárút épült Keszthelyen

2024. 01 30. 10:16

A fotó illusztráció.

Több mint százmillió forintból épült meg az új kerékpárút első üteme Keszthelyen – tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t.

tovább olvasom...

Gazdag programkínálattal várják a látogatókat idén a zalaegerszegi múzeumok

2024. 01 30. 09:45

A sajtótájékoztató résztvevői.
Fotó: Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatósága

Új kiállításokkal, színes múzeumpedagógiai rendezvényekkel és gazdag élményekkel várják 2024-ben a látogatókat a zalaegerszegi múzeumok – közölte Havasi Bálint, a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatóságának főigazgatója az intézmények programját bemutató hétfői sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...

A borsmenta az év gyógynövénye

2024. 01 30. 09:22

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGyT) Gyógynövény Szakosztálya 2024-ben a borsmentát választotta az év gyógynövényének – közölte a szervezet az MTI-vel.

tovább olvasom...

Német tréner a ZTE kispadján

2024. 01 30. 09:04

A ZTE a szezon végéig kötött szerződést a német szakemberrel.
Fotó: bb1.hu

A német Matthias Zollner lett a férfi kosárlabda NB I-ben érdekelt Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője.

tovább olvasom...

Széchenyi pillérei

2024. 01 30. 08:48

A Lánchíd teherbírását most a korrupcióba süllyedt, forintosított aljapolitika próbálgatja.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Szegény Lánchíd! Nehéz szabadulni a Lánchidat övező szomorú históriáktól. Kezdve azzal, hogy boldogtalan megálmodója sosem mehetett át rajta, szegény. (Ellenben 1848 nyarán, az építkezés legvégén, amikor az utolsó beemelendő elemet tartó csigasor vonólánca a munkahíddal együtt leszakadt, kis híján odaveszett; sokadmagával a hömpölygő folyóba zuhant.) Vérforralóan igazságtalan a sorstól az is, hogy a csodálatos építményt végül az a Julius Haynau osztrák táborszernagy avatta fel 1849. november 20-án, aki pár héttel korábban Aradon még bitófák sorát ácsoltatta az elbukott szabadságharc tábornokhőseinek. De mintha ez nem lett volna elég! Kereken száz évre rá, 1949-ben, a világháborúban lebombázott híd újjáépített változatának átadóünnepségén egy másik címeres szörnyeteg, Rákosi Mátyás mondta az avatóbeszédet.

tovább olvasom...