Együttműködés a pécsi tudományegyetem és a Balance Medical Center között

2023. 08 28. 09:08

A kutatás és oktatás megvalósítására legalább két év áll rendelkezésre.
Fotó: Zala Vármegyei Önkormányzat

A Lenti Egészségközpont a Pécsi Tudományegyetemmel és a Grazi Károly-Ferenc Egyetemmel közösen, egy határon átnyúló osztrák-magyar pályázat keretében működik együtt, ahol a két egyetem tudásbázisa és a Balance Medical Center kiváló munkatársai a biztosíték arra, hogy mások számára is példaértékű együttműködés jöjjön létre. Ehhez jellegű szakmai hátteret a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház nyújtja – tájékoztatott dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke.

tovább olvasom...

Bartus újabb epeömlése

2023. 08 28. 08:53

Állítólag még magyarországi sikertelen pályafutása során kapta el a kór…
Forrás: Facebook

Bizonyos fokú mazochizmus mindnyájunkban lappang. Én például időnként azon veszem észre magam, hogy bele-beleolvasok az epeömlésben szenvedő Bartus László írásaiba. Az Amerikai Népszavában publikáló beteg napi rendszerességgel Orbán-kormányt gyalázó cikkeket ír, ha esik, ha fúj. Minapi, szellemi járókeretért kiáltó cikkéből idézek:

tovább olvasom...

A települések nem vethetnek ki földadót a jövőben

2023. 08 28. 08:05

 

Október 1-ig vissza kell téríteni az idénre befizetett adót, újat pedig nem vethetnek ki.
Fotó: Zalatáj

A kormány törvénymódosításának köszönhetően a települések önkormányzatai a jövőben nem vethetnek ki adót a termőföldre, az idénre beszedett földadót pedig október 1-ig vissza kell téríteni – derül ki abból a videóból, amelyet Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója tett fel Facebook-oldalára vasárnap reggel.

tovább olvasom...

Orbán Viktor: 2024 a gazdaság növekedésének éve lesz

2023. 08 25. 12:01

Orbán Viktor futballhasonlattal élt a fizetésemelés mértékével kapcsolatban.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Míg 2023 az infláció letörésének az éve volt, a 2024-es év a gazdasági növekedés újraindításának az éve lesz – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

tovább olvasom...

Magyar színekben versenyez tovább az orosz sakknagymester

2023. 08 25. 10:14

Szanan Szjugirov jelenleg a világranglista 31. helyén áll.
Fotó: Chess Federation of Russia

Szanan Szjugirov orosz nemzetközi sakknagymester a jövőben Magyarországot képviseli a versenyeken – jelentette csütörtökön az orosz állami hírügynökség.

tovább olvasom...

Vadpörkölt és Borfesztivál Zalaegerszegen

2023. 08 25. 09:42

Terítéken a zalai specialitások.
Fotó: Seres Péter

Amikor 15 évvel ezelőtt, 2008-ban először szervezett az akkori városvezetés szeptember elején fesztivált, annak fő témája a szüret, a szőlő, a bor volt. Másfél évtizeddel később, mostanra már majdnem minden településnek van szüreti, vagy borfesztiválja. Zalaegerszegnek olyan arculatot kellett találni, ami egyedi, ami unikális, ami csak a zalai emberekre, zalaegerszegiekre jellemző.

tovább olvasom...

Másfél mázsa marihuánát találtak egy kamionban a letenyei határátkelőhelyen

2023. 08 25. 09:26

Százötven kilogrammnyi marihuánát találtak egy kávéőrleményt szállító kamionban a letenyei határátkelőhelyen – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) pénteken a police.hu oldalon.

tovább olvasom...

Inotai András Orbán-fóbiája

2023. 08 25. 08:26

Inotai András (jobbról) a volt miniszterelnök, Bajnai Gordon társaságában. Nem csak Timmermans, hanem a közgazdász fejét is ki kellene szellőztetni.
Fotó: MTI/Kovács András

Timmermans távozása nemhogy jó, inkább rossz hír lehet Orbánnak – nyilatkozta a Hírklikknek Inotai András közgazdász. Ismeretes, a holland szocdem politikus visszatér hazájába, jelölteti magát a novemberi választásokon.

tovább olvasom...

Idén is lesz filmzenei koncert Zalaegerszegen

2023. 08 25. 08:13

Eddig minden évben hatalmas érdeklődés kísérte a zalaegerszegi filmzenei koncertet, melyet idén a Vadpörkölt és Bor Fesztivál keretén belül, szeptember 9-én, szombaton, 21 órától tartanak a Széchenyi téri nagyszínpadon. A legnagyobb filmslágereket idén is a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar adja elő. Vezényel Pejtsik Péter.

tovább olvasom...

Befejező aszfaltozás a páterdombi vasúti átjárónál

2023. 08 24. 14:37

2023. augusztus 25-én, pénteken, Zalaegerszegen, a Béke ligeti utcában, illetve a Bíró Márton és Petőfi Sándor utcacsomópontjának környezetében befejező aszfaltozást végeznek a szakemberek. A kivitelezés idején a páterdombi vasúti átjárót lezárják, a páterdombi városrészt a Báthory utca, a Bíró Márton utca és Petőfi utca környezetét pedig a Pázmány Péter utca felől érhetik el a gépjárművel közlekedők.

tovább olvasom...