GÉPALK KFT.

2023. 12 11. 09:03

tovább olvasom...

Vigyázat, ragad!

2023. 12 11. 08:41

Szivárványos pad…
Fotó: Facebook

Nehéz követni a ferencvárosi Tompa utca legendássá lett közpadjának – a Padnak – a sorsát. Eredetileg barna színű volt, mint a többi, ám a nyári Pride-hónap kezdetén egy éjszaka ismeretlen kezek szivárványosra festették. Ám még megszáradni sem volt ideje, feldúlt Fradi-drukkerek zöld-fehérre mázolták. Másnapra viszont újra szivárványos lett, majd újra zöld-fehér… Némi szünet után valaki visszapingálta barnára, később egy újabb piktor piros-fehér-zöld trikolórral próbált konszenzust teremteni. A kedélyek azonban így sem nyugodtak meg, hetekkel később piros-fekete kockát kapott a Pad, majd újra piros-fehér-zöld lett…

tovább olvasom...

Az egy pont is számít

2023. 12 11. 08:34

A riválisok most is „segítettek”

Medgyes gólja egy pontot ért.
Fotó: ztefc FB-oldala

Az Újpest 1-1-es döntetlent játszott a Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati játéknapján.

tovább olvasom...

A nyelvi restség narratívája

2023. 12 11. 08:23

Magyar érettségi előtt…
Fotó: Balogh Zoltán

Ha emlékezetem nem csal, csaknem ötvenéves pályám során még egyetlen cikkemben sem használtam a narratíva kifejezést – a jövőben sem tervezem. Nem nagy teljesítmény ez (néhány éve még senki sem használta a magyar sajtóban), legfeljebb a mai világban, amikor alig akad nagyobb lélegzetű interjú, értekezés, szózat, amelyben ne hallanánk valamilyen „narratíváról”. Vizsgálgatva az első olvasatra „fentebb stílt”, tudományosságot sejtető szót, előbb-utóbb rájövünk: ez bizony nem más, mint a pongyolaság, a nyelvi restség egy friss, „elegáns”, tudálékos változata. Mint az „izé, a „dolog”, vagy a „hogy is hívják”.

tovább olvasom...

Megújul az egykori Köbtex területe is Egerszegen

2023. 12 08. 13:49

Zajlik a bontás Zalaegerszegen, a Budai Nagy Antal utcában, az egykori Köbtex üzem helyén. Az ingatlant idén sikerült megvásárolni Fuisz Attila és Fuisz Ádám zalaegerszegi vállalkozóknak az olasz tulajdonostól. A bontás után a város rendezési tervének és a hatályos építési besorolásnak megfelelően kereskedelmi célú fejlesztést szeretnének megvalósítani.

tovább olvasom...

Elkészült a zalaegerszegi logisztikai ipari park első üteme

2023. 12 08. 13:35

Elkészült a zalaegerszegi logisztikai központ és konténerterminál projekt első üteme, a folytatásról a napokban egyeztetett Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő és Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár.

tovább olvasom...

Újabb 2 százalékponttal csökkent az infláció

2023. 12 08. 11:28

Nagy Márton: – Az infláció csökkentése jó ütemben halad.
Fotó: MH/Purger Tamás

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint a kormány novemberre már 8 százalék alá, 7,9 százalékra szorította vissza az áremelkedés mértékét. Nagy Márton az adatok alapján pénteki közleményében kijelentette, hogy az infláció csökkentése jó ütemben halad, ami lényeges segítséget jelent a családok és a gazdaság számára egyaránt.

tovább olvasom...

Az idegenbeli bravúr után hazai siker?

2023. 12 08. 10:35

Az Újpestet fogadja a ZTE

2023 augusztus 26.-án 2-1-re nyert az Újpest a ZTE ellen a Szusza Ferenc-stadionban.
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Az OTP Bank Liga 16. fordulójában a Diósgyőr elleni igen fontos idegenbeli győzelem után szombaton délután az utóbbi időben gyengélkedő Újpestet fogadja a ZTE. A fővárosi csapat sorozatban az ötödik vereségnél tart, viszont az egerszegiek teljesítménye hazai pályán meglehetősen gyenge. Esetleges ZTE-győzelemmel Márton Gábor csapata három pontra megközelítené a lila-fehéreket.

tovább olvasom...

Egy élet órái…

2023. 12 08. 09:36

Interjú Preisz Józseffel (1.)

Az egykori munkaasztal is múzeumba került.

Zsúfolásig megtelt november 17-én a Göcseji Múzeum terme Preisz József zalaegerszegi órásmester gyűjteményes állandó kiállításának megnyitójára, sokan a folyosóra szorultak, akkora volt az érdeklődés.

tovább olvasom...

A cenzúra árnyékában

2023. 12 08. 09:08

Gyurcsányék az OPNI-t (Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet) bezárták. Pedig ma is lennének páciensek…
Fotó: Mirkó István

El sem tudom képzelni, miket írna cikkeiben az SZDSZ-ből itt felejtett Gusztos István, ha a munkásságát nem korlátozná annyira az orbáni diktatúrával járó kíméletlen cenzúra. Most például csak annyit tudott belecsempészni a Hírklikk-dolgozatába, hogy a magyar kormány tökéletesen gátlástalan, amorális bűnszervezet, s munkásságának minden eleme hülyeség, hazugság, rágalom és uszítás.

tovább olvasom...