Négyszer is elkapták a nagyrécsei férfit

2023. 12 21. 09:49

Jogosítvány nélkül, ittasan, eltiltás hatálya alatt

A 45 éves nagyrécsei, vezetői engedéllyel nem rendelkező férfit a bíróság 2022 decemberében 2024 márciusáig eltiltotta a vezetéstől, ennek ellenére 2023. január 13-án Galambokon ittas állapotban vezetett amikor rendőri ellenőrzés alá vonták. Az ellenőrzés során az is kiderült, hogy a vádlott által vezetett személygépkocsin elhelyezett rendszám egy másik személygépkocsira lett kiadva.

tovább olvasom...

Barlangrajzok

2023. 12 21. 08:45

Pápai Gábor karikaturista, a Népszava munkatársa átveszi Kránitz Lászlótól, az MSZP pártalapítványa, a Szabad Sajtó Alapítvány elnökétől, és Tóbiás Józseftől, az MSZP elnökétől a Szabad Sajtó-díjat Budapesten, a Danubius Hotel Flamencóban 2015. március 14-én.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Azok a rajzai a legnépszerűbbek, amelyekkel a jelenlegi rendszert, elsősorban Orbán Viktort támadja, magyarázza Pápai Gábor, a Népszava karikaturistája a KlikkTV Tíz című műsorában. „Alacsonyabb szinten”, mondja, előfordulnak felháborodások, de a miniszterelnök még nem rea­gált.

tovább olvasom...

Orbán Viktor: reális célkitűzés, hogy 2024-ben meginduljon a gazdasági növekedés

2023. 12 21. 08:30

Orbán Viktor miniszterelnök (j) interjút ad Gönczi Gábor műsorvezetőnek a TV2 stúdiójában 2023. december 20-án.

2024-re nézve reális célkitűzés, hogy a gazdasági növekedés meginduljon – mondta a miniszterelnök szerdán a TV2 Tények című műsorának adott interjúban. Orbán Viktor azt is hangsúlyozta, hogy Ukrajna pénzügyi támogatását az uniós költségvetésen kívül kell megoldani, máskülönben a tagok, köztük Magyarország is, kárvallottjai lesznek az ország megsegítésének.

tovább olvasom...

Felfüggesztett börtönre ítéltek egy hálapénzt kérő orvost és asszisztensét Zalaegerszegen

2023. 12 21. 08:10

A kórház rendelőjét használták. Az ítélet nem jogerős.

Jelentős pénzbüntetésre, felfüggesztett börtönre és foglalkozástól eltiltásra ítélte szerdán nem jogerősen a Zalaegerszegi Törvényszék azt a szülészorvost, aki a magánpraxisában kezelt betegeit a kórházban is pénzért látta el asszisztensével.

tovább olvasom...

Gáz (nem) volt Pacsán

2023. 12 20. 13:22

Közérdekű üzem működésének megzavarása miatt nyomoz a rendőrség

A fotó illusztráció

Minap Pacsán a gázfogadó-telepen elzárták a kimenő vezeték tolózárját. Ezért több, mint 400 fogyasztónál átmenetileg nem volt szolgáltatás. Az eset után – közérdekű üzem működésének megzavarása miatt – feljelentést tettek a rendőrségen.

tovább olvasom...

Mikrofonerdő? Ugyan már!

2023. 12 20. 08:29

Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke kezet fog a Válasszunk! 2018 (V18) fórumán a budapesti Benczúr szállodában 2018. április 4-én. Jobbra Balázs Péter, a V18 elnöke.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Derűs időtöltés a politikai elfekvőből visszanyöszörgő expolitikusok bölcsességeit hallgatni. Például a pártállami impexekben szocializálódott Balázs Péter exkülügyminiszterét, aki hetente tart fejtágító szemináriumot elvadult ellenzéki portálokon – minap a Hírklikknek adott interjújában a magyar külpolitika idei teljesítményét értékelte.

tovább olvasom...

Csak Zalaegerszegen lehet a szünetben…

2023. 12 20. 08:16

Intézze el ügyeit az igazgatási szünet előtt!

A Kossuth utcai kormányablak tart nyitva.
Fotó: Nátrán Péter

Javasolt a kormányablakokban és kormányhivatali ügyfélszolgálatokon még december 22. előtt elintézni az előre tervezhető ügyeket. A december 27-29. közötti igazgatási szünet alatt korlátozott, 9-14 óra közötti nyitvatartással országszerte 22 kormányablak fogadja az ügyfeleket.

tovább olvasom...

Zalaegerszeget is bekapcsolja a magyar autópálya-hálózatba az M76-os

2023. 12 20. 08:13

Folytatódik a beruházás.
Fotó: MTI

Zalaegerszeget is bekapcsolja a magyar autópálya-hálózatba az M76-os gyorsforgalmi út, amely nem a legdrágább autópálya lesz Magyarországon, hanem az eddigi legnehezebb domborzati viszonyok között megépülő, legkorszerűbb hazai gyorsforgalmi útszakasz – közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) az MTI-vel.

tovább olvasom...

Vásár és karácsonyi műsor Letenyén

2023. 12 19. 15:15

A gyermekek betlehemes műsora.

A Letenyei Polgári Egylet és a Mura Térsége Önkéntes Tűzoltó Egyesület és Fúvószenekar első alkalommal szervezett adventi programot, benne kézműves és termelői vásárral, illetve műsorral.

tovább olvasom...

Nagykanizsa és Muraköz megye együttműködése

2023. 12 19. 11:15

Balról Malden Andrlic, Matija Posavec, Balogh László és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő.

Balogh László, Nagykanizsa polgármestere arról tájékoztatta a Zalatájat, hogy szoros együttműködésre törekszenek Muraköz megyével.

tovább olvasom...