Csehül érzi magát

2023. 12 19. 08:57

A kanadai születésű delnőt még saját közösségi oldalán is lehazaárulózták. Sokan a milliárdos mutyijáról érdeklődnek…
Fotó: MTI/Kovács Attila

Bár a protokollfotókon egyvégtében kacag, igazából nincs jó hangulatban Cseh Katalin momentumos kontinensasszonyka. Ezt már akkor sejteni lehetett, amikor hónapokkal ezelőtt ultimátummal állt elő az Euró­pai Bizottságnak címezve: „Pert indítunk [a bizottság ellen], ha vonakodnak forrásmegvonást alkalmazni Magyarországgal szemben.”

tovább olvasom...

Elhunyt a Független Kisgazdapárt zalai őrt állója

2023. 12 19. 08:53

Emlékezés Czoma Kálmánra

Két cikluson keresztül volt az FKgP zalai országgyűlési képviselője.
Fotó: Zalatáj

Nyolcvanhét éves korában elhunyt Czoma Kálmán, a Független Kisgazdapárt egykori Zala megyei elnöke, aki két cikluson keresztül az FKgP országgyűlési képviselője is volt.

tovább olvasom...

Prolongált matiné

2023. 12 19. 08:16

A szocialista delnő… Rákosi szemináriumain oldottabb téziseket szavaltak a párttitkárok.
Fotó: Facebook

A női jogok érvényesüléséről, a szociális biztonságról és az MSZP Rendszerváltást! című programjáról tartott sajtótájékoztatót a minap Gurmai Zita, a szocialisták frakcióvezető-helyettese, a párt nőtagozatának frontasszonya.

tovább olvasom...

Erkölcscsősz

2023. 12 18. 13:30

„Ha már szégyenről írsz Feri, neked és Gréczynek tandemben kellene fejest ugranotok a pottyantósba!”
Fotó: MTI

„Elköszönt az utcai harcos a méltóságtól, az erőtől, szavahihetőségtől” – írja a közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc. „Nagyarc Viktor kávézni vagy egyenesen a férfimosdóba ment ki, miközben a többiek Európa jövőjéről tárgyaltak, ez nagyon blama. (…) Biztos vagyok benne, hogy akit emberi, politikusi méltóságában ennyire megaláznak, aki nemzetének sorskérdésében ilyen drámai vereséget szenved, az gyorsan lemond és eltűnik a nyilvánosság elől. Mert ég az arca az elviselhetetlen szégyentől.” (Egy visszafogott kommentelő: „Ha már szégyenről írsz, Feri, neked és Gréczynek tandemben kellene fejest ugranotok a pottyantósba!”)

tovább olvasom...

Nagy Napsugár a felnőtt Európa-bajnokságon is jól szerepelt

2023. 12 18. 12:06

Egész évben kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott.

A 2023-as év utolsó úszó eseményeinek egyike volt a romániai Otopeniben december 5-10. között megrendezett rövidpályás Európa-bajnokság, melynek résztvevője volt a Zalaco Zalaegerszegi Úszóklub tehetsége, Nagy Napsugár is. A 15. születésnapját ünneplő „Sugi” egyenesen a hazai rendezésű országos utánpótlás rövidpályás bajnokságról utazott Romániába a magyar válogatott tagjaként, s csakúgy, mint egész évben, most is kiválóan vette az akadályokat.

tovább olvasom...

Aleksandar Vucic: a Szerb Haladó Pártnak abszolút többsége lesz a parlamentben

2023. 12 18. 11:25

Aleksandar Vucic bejelenti pártja győzelmét.
Fotó: Elvis Barukcic/AFP

Az előzetes eredmények szerint a Szerb Haladó Párt (SNS) a szavazatok 46,5 százalékát szerezte meg az előrehozott parlamenti választásokon, ami azt jelenti, hogy meglesz az abszolút többsége az országos parlamentben – közölte Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök, a párt tagja vasárnap késő este.

tovább olvasom...

Felavatták a felújított keszthelyi Fenékpuszta majorságot

2023. 12 18. 11:08

Lázár János: lezárult a Nemzeti kastély- és várprogram

A keszthelyi Fenékpuszta majorság kancaistállója a majorság mintegy 3 milliárd forintos fejlesztése avatásának napján, 2023. december 17-én.

A keszthelyi Fenékpuszta majorság mintegy 3 milliárd forintos felújításával lezárult a Nemzeti kastély- és várprogram. A kormány a következő napokban olyan előterjesztésről tárgyal, amelyben három részre bontanák a történelmi épületegyüttesek hasznosítását – mondta az építési és közlekedési miniszter vasárnap.

tovább olvasom...

Búcsú a ZTE B-közép egykori vezéralakjától

2023. 12 18. 10:21

Elhunyt Szabó Tibor „Tike”

„Nem a klubra haragudtam meg.”

Életének hetvenötödik évében váratlanul elhunyt Szabó Tibor „Tike”, a ZTE B-közép korábbi vezéralakja.

tovább olvasom...

Keserves kikelet következik

2023. 12 18. 08:45

Kiesőhelyen telel a ZTE

Lisztes szerezte az FTC első gólját.
Fotó: fradi.hu

A címvédő Ferencváros a második félidőben három gólt szerezve tartotta otthon a három pontot a kupagyőztes Zalaegerszeggel szemben a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának vasárnapi játéknapján.

tovább olvasom...

„Sikerült minden problémán úrrá lenni”

2023. 12 18. 08:16

Ünnepi közgyűlés Zalaegerszegen

Az idei kitüntetettek.

Magyarország minden erejével azon dolgozik, hogy megmaradjon magyar és európai országnak, ott, ahol ezer esztendeje van otthon – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter december 15.-én, pénteken Zalaegerszegen.

tovább olvasom...